Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Ezeket az embereket egyenként fogja felzabálni Orbán és a nyomában lihegő szolgahad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Induljunk el szépen a kályhától, abból nagy baj nem lehet.

Fotó: Átlátszó

A fent látható grafikon értelmezése nem igényel agysebészi kvalitásokat: az Átlátszó a Fővárosi Törvényszéktől kikért adatok alapján rajzolta meg néhány napja a fideszes hazugság- és médiabirodalom tavalyi teljesítményét, amelynek a választási iszapbirkózás évére való tekintettel az a legfontosabb tanulsága, hogy az állami hirdetésekkel kitömött lakájfertő nem válogatott az eszközökben, amikor az éktelen sorosozás-migránsozás koordinátarendszerében komoly erőket mozgatott meg ellenzéki politikusok lejáratására; a nyilvánvaló baromságoktól a konkrét hazugságokig vetemedve. Az összesen 109 elveszített helyreigazítási per hűvös halmából is toronymagasan kiemelkedik az Origo nevű dögkút, amely egymagában mintegy két és félszer annyi pert veszített el a feneketlen mocskolódásaival, mint a féknyúznak bélyegzett ellenzéki médiaorgánumok (Átlátszó, Index, 444, valamint a választás után bezárt Magyar Nemzet, amely azóta már a Fidesz milliárdos médiagólemének kebelén született újjá) összesen (14).

Szerény mondanivalóm szempontjából ennek a tényállásnak most azért van jelentősége, mert újfent választási évet írunk, és mert a közpénzzel zabáltatott állampárti médiasakáloknak olyannyira bejött a cucc, hogy azóta sem bírnak lejönni róla. Az arcpirító hazudozás, Orbán politikai ellenfeleinek meghempergetése a sárban (gyilkos, pedofil, buzi, hadd ne soroljam) az elveszített helyreigazítási perek dacára rendkívül jó üzlet: a napokig-hetekig szenzációként tálalt kiszivárogtatások, értesülések, birtokunkba került típusú hagymázas karaktergyilkos dokumentumok következményei (vagyis a kultúra rovatban Comic Sans 7-es betűméretben éjfél után 3 perccel lehozott valótlanul állítottuk kezdetű beismerő vallomások) teljesen irrelevánsak a minden eszközt szentesítő cél viszonylatában. A hazug rágalomhadjárat révbe ért, a helyreigazítás már senkit nem érdekel.

Ezért aztán a sikereken felbuzdulva, az Origo ugyanazon a színvonalon, ugyanazzal a gátlástalansággal mártózik meg az embertelenség pocsolyájában, mint tette ezt tavaly április 8-a előtt. Tegnap odáig fajultak a Matolcsy-dinasztia egykori tulajdonát képező fekáliagyár alkalmazottai, hogy az állampárt által nemzetbiztonságilag elmeszelt (Németh Szilárdtól Kövér Lászlón át az Alkotmányvédelmi Hivatalig mindenkit bevetettek ennek érdekében) Demeter Mártába szálltak bele valami olyan undorító módon, ami – ha nem is éri utol, de azért megközelíti a szomszédját meggyilkoló Hadházy Ákos elleni hadjáratot. A Fidesz ánuszrózsája körül szorgoskodó különítmény a

Demeter Márta lebukott: VIP-kártyát kért a Honvédkórházban

című névtelen gánymunkában azzal eteti a közönségét, hogy Demeter Márta, az LMP társelnöke 2017-ben VIP-kártyát kért a Honvédkórház Speciális Rendeltetésű Centrum járóbeteg-ellátásának igénybevételéhez. A kétbites szemforgatás és megrökönyödés oka, Demeter egyéb bűnei mellett az, hogy miközben VIP-kártyát igényelt a kifogástlanul működő Honvédkórházban, volt pofája Facebook-posztban bírálni az egészségügyi intézményt, amiért négymillió forintot kért tőle közérdekű adatokért. Mielőtt mgpróbálnám megfejteni, hogy vajon e két dolog között mégis mi a büdös fene az összefüggés, ideteszem az LMP Országgyűlési Képviselőcsoportjának közleményét:

Válasz a Fidesz aljasságára

Az elmúlt órákban a Fidesz embertelen támadást intézett Demeter Márta ellen propagandaportálján, az Origo.hu-n. Az LMP társelnöke nem vett igénybe VIP-szolgáltatást a Honvédkórházban. Mindössze arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. Erre ugyanakkor az intézményben már nem kerülhetett sor. A Fidesz kegyeletsértő, aljas eljárására nincsenek szavak. (MTI-OS)

Vagyis Demeter Márta február 8-án közzétett posztjában arról tájékoztatja a választóit, hogy miután a Honvédkórház közel 3,8 millió forintot kér azért, hogy a köz érdeklődésére számot tartó (az elmúlt 4 évben az intézmény által megkötött szerződések) adatokat kiadjon, ezért kénytelen pereskedni. Ehhez képest február 12-ére megszületik a lejárató sztori: nem szégyelli magát, hogy bírálja az Honvédkórházat, miközben ő maga is VIP-szolgáltatást vesz igénybe? Rohadjon is meg, harsogja tovább az Origó mocskát a Fidesz közleménye:

Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája. Az LMP-s politikus ezt a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzésével is bizonyítja: miközben kritizálja a Honvédkórházat, az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját, ő maga a hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztól. (Fidesz)

Most azt hagyjuk, hogy a gyengeelméjűek is láthatják, hogy Demeter abban a bizonyos kritizáló bejegyzésben baromira nem becsmérelte a dolgozókat, ellenkezőleg:

A honvédelmi vezetés hozzáállása pedig azoknak a dolgozóknak az orvosoknak, szakdolgozóknak és kórházi alkalmazottaknak a lebecsülése és elárulása, akik minden nap erőn felül teljesítenek, az áldatlan körülmények ellenére is igyekeznek ellátni a betegeket. A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be.

Azzal sem kívánok most foglalkozni, hogy normális helyeken talán egy fél óra sem kellene annak kiderítéséhez (mert ne vegyük készpénznek az LMP közleményét, ugye), hogy Demeter Mártát, vagy édesanyját valóban ápolták-e a Honvédkórház VIP-részlegén, és ha véletlenül az Origo nem hazudott ezúttal, akkor pontosan mi a büntetőjogi besorolása annak, hogy igénybe vette a VIP-kártyát? Jó, azért annyit tegyünk már hozzá: tavay októberben éppen a Fidesz-KDNP parlamenti különítménye feküdt keresztbe annak az ellenzéki kezdeményezésnek, hogy megszüntessék az állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátását. A fideszkádéenpé ugyanis foggal és körömmel ragaszkodik a saját VIP-ellátásához, csak az a kétszínű Demeter Márta ne volna.

Miután nem hiszem, hogy ez különösebben zavarba hozza a napi moslék gyártásából jól megélő firkászokat vagy a firkálmányaikra hivatkozva acsargó politikusokat, azt szögezzük le: azt a Demeter Mártát csinálják ki éppen a teljes államapparátus bevetésével, aki képviselői munkáját maximálisan komolyan véve tárta fel például, hogyan verte át az időközben elhunyt, pénzmosással vádolt szaúdi üzletember, Gaith Pharaon a magyar hatóságokat azért, hogy a vagyona rejtve maradjon. Demeter Márta járt utána annak is, hogy Orbán szomszédja-haverja magyar állampolgárságért is folyamodott, mint ahogy ő túrta elő a NER pöcegödréből azt is, hogy a felcsúti korrupt kedvenc arab üzletembere, az állami ceremóniák VIP-páholyaiban fel-feltűnő Zaid Naffa megbukott a terrorátvilágításon, de köszöni szépen, jól van.

Korábbi óvatossága ellenére Demeter Márta végül hibázott, amikor tavaly októberben egy honvédséggel kapcsolatos dokumentációra hivatkozva említett egy magánszemélyt, Orbán Flórát, akiről azt állította, hogy az azonos családnevű miniszterelnök lánya, és ez bőven elég volt ahhoz, hogy a nemzetbiztonsági átvilágításon korábban kétszer átment képviselőt nemzetbiztonsági kockázattá nyilvánítsák egy igen átlátszó, előre borítékolható eredménnyel járó vizsgálat, valamint egy igen nagy dobra vert kormányzati hisztéria kíséretében. (Az senkit ne zavarjon, hogy közben olyan figurák csücsülnek vályúközeli bizalmas pozíciókban, akiket egyáltalán nem is vizsgál az Alkotmányvédelmi Hivatal, és ha mégis, és ha kiderül, hogy problémásak, akkor sem hagyják őket az út szélén.)

De mert Demeter Márta – azáltal, hogy megfosztják a honvédelmi bizottságban betöltött tagságától és tisztségétől – nem szűnt meg veszélyt jelenteni a nemzetbiztonsági kockázatokkal üzletelő, nemzetbiztonságilag átvilágítatatlan, az országra (köztörvényes) bűnözőket és ismertlen hátterű kétes alakokat rászabadító fideszes jogászkormányra, már a kegyeletsértéssel határos VIP-kártyáját is elő kell rángatni a fideszes hatalomtechnikázás mocsarából. Mert most éppen a Honvédkórház kínos ügyletei körül szaglászik.

Szóval azon túl, hogy Demeter Mártának nem csak joga, de egyenesen kötelessége közérdekű adatokat kikérni és nyilvánosságra hozni, kritizálni és bírálni a nemzet hóhérait, ennek semmi köze a hónvédkórházi VIP-kártyájához. Abban a mélységben, ahol az Origo és a fideszes propagandaközpont lejárató káderei mozgolódnak, nyilván ez teljességgel felfoghatatlan, az életnek nincs értéke, ha az nem fideszes élet és a halált is csak akkor illik tiszteletben tartani, amikor a sajátjaik dőlnek ki a sorból. Bármit gondolunk is Demeter Mártáról, vagy az LMP-ről, ha mindegyik ellenzéki politikus feleannyit dolgozna, mint ő, akkor a Fidesz és az Origo már nem itt tartana, ahol most. Ugyanez érvényes Hadházy Ákosra és mindazokra, akiket következmények nélkül lerángattak a fekáliába azért, mert rendre rámutattak: a király meztelen.

Ezeket az embereket egyenként fogja felzabálni Orbán és a nyomában lihegő szolgahad (korábban kiröhögték, lehülyézték, elnémították a mikrofonjukat és boldog karácsonyt kívántak nekik). Nem kellene hagyni! Holnapután mi leszünk a nemzetbiztonsági kockázatok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.