Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Merci, miniszterelnök úr!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha Czunyiné dr. Bertalan Judit fideszes képviselő tavaly 17 ingatlant örökölt, akkor 17 ingatlant örökölt. Mindet lakóhelyén, a Komárom-Esztergom megyei kis faluban, Bokodon. Akkor lehet, hogy a háromnegyed falu Czunyinéé. Megkérdeztem bokodi ismerősömet, hogyan látja a helyzetet? „Kicsit mi is csodálkoztunk, nem nagyon érthető a szülők után” – válaszolta.

Akkor én most kombinálok. Nem lehet, hogy úgy történhetett ez, hogy Czunyiné megvette az ingatlanokat az anyukája nevére, aki tavaly meghalt, és Czunyiné örökölt? Lehetnék rosszmájú is, de volt már magyar csoda, amire összeszaladtak a milliók, milliárdok. Biztosan Kósa Lajos is örököl egyszerre csak üzletasszonnyá lett, 83 éves édesanyja után. Lehet neki még sertéstelepe, lehet ő még gabonatermesztő, amikor kiesik a Fidesz-ablakon. Megalapozta a mami ügyességét: „Az életkor kitolódásával a 65 éven felüliek nem pihenni akarnak, hanem dolgozni”. Így van ez, de csak akkor, ha Állam bácsi dotálja egyeseknek a nagy munkakedvet.

Látják, nekünk az is bajunk, ha valakinek semmije sincs, meg az is baj, ha irdatlan nagy számokat írnak bele a képviselők a vagyonnyilatkozatukba, igaz, az egész szart sem ér. Következménye nincs, arra jó, hogy ezzel is hülyére vegyék az embereket.

Autózzunk egy kicsit: további változás, hogy Czunyiné 2018-ban lízingelni kezdett egy autót, egy Mercedes GLA-t. Megmondta már Orbán is, Merci, gyerekek! Erről később. Előbb sírva fakadunk azon, hogy egy rendes képviselőnek autóra sem jut. Nincs is sokuknak. A nevén. Orbán, Rogán, Németh, Kocsis, Kásler, Gulyás, Szijjártó, Matolcsy bizonyára bérlettel jár dolgozni: vonattal, busszal, a hajót nem tudom. Orbánnak repcsire is van bérlete. Találkoztak már velük a hathúszas tömött villamoson? Amúgy, minek nekik autó, kifizetjük mi a szolgálati verdákat, ha akarják, sofőrrel. Azzal bárhová el lehet jutni: nyaralni, bevásárolni, rokont látogatni, gyereket iskolába vinni, az asszonyt divatbemutatóra szállítani. Egyszerű, nem? Kivéve a Lázárt, aki nem stadion-, hanem autómániás, van nekije három: Mercedes V, Land Rover Defender, 5-ös BMW. Mióta politikusi eszét valamennyire tudja, szokott rekord összegű benzinpénzt is felvenni.

Orbánnak is valami páncélozott járgányt vettünk, egy miniszterelnök ne égjen már egy magyar Suzukival. Hát még bringával. Nem úgy, mint az a kútba való liberális holland miniszterelnök, Mark Rutte, aki nem limuzinnal, hanem lazán, biciklivel ment a királyhoz. Amikor odaért a Paleis op de Dam bejáratához, gondosan lelakatolta atombiztos kerékpárját. Bár arrafelé nem nagyon szoktak lopni. Sőt, nem is értem, ez az ember nem költözött be semmilyen várba, egy 80 négyzetméteres lakásban él, és biciklivel jár dolgozni. Meddig bírják ezt a hanyagságot a holland emberek? Szijjártó be is van rezelve, fél, hogy kétkerekűn kell száguldania Európában, azt meg a Sargentini hozza neki. Merthogy a nagyköveti szintű kapcsolattartást már megszakította velük. A hollandok azóta is a körmüket rágják. Péter pedig tekerhet kedvére.

És akkor a Mercedes. Addig-addig kapirgált a Czunyiné, amíg belevágott. Legyen, ha már hullott az örökség. Elég későn, mert 2015-ben megmondta édes drága főnöke, hogy a Mercié a jövő. A szokásos nagyképű duma: „Nem titkolt célunk, hogy olyan ország legyünk, ahol nemcsak gyártják a Mercedeseket, hanem egyre nagyobb fizetőképes kereslet is van. Vagyis azt remélem, hogy nincs messze, amikor a magyarok nemcsak gyártani, hanem vásárolni is tudják a Mercedes autókat”. Ezt mondta Kecskeméten Orbán. Vele gördült le akkor a legújabb Mercedes a gyártósorról. Itt a bizonyíték, hogy három éve is kerekes volt a gondolkodása. Mindig azt hiszem, hogy már nem nagyon lehet túlszárnyalni azt a sok háborodott kijelentést, amivel rendre kínálgat Orbán és bandája: debilként bánnak az ország lakosságával, újra és újra a képünkbe hazudnak. A helyzet fokozódik, elvtársak.

Hallani, hogy amikor a boltból hazaérnek a melós emberek, a nyugdíjasok, nagyon elszántak. Kenyér van, tej van, alma van – ez a menü a hónap második felében. Nem számít: drágám, itt az ideje, eltelt már három év, legyen nekünk is Mercink. B*ssza meg a nádiveréb a káposztás tésztát, legfeljebb kevesebbet eszünk belőle. Érettségizik a gyerek, kapjon egy autót, nem baj, ha nem Merci, jó lesz az Audi is, álljon végre a saját lábán, saját kerekén. Egyszer legyen már igaza Orbanovics úrnak, igaz, egyre inkább nincs topon, egyre vadabbakat beszél, ami azért katasztrofális, mert nem otthon a kádban sustorogja kedves családja örömére, hanem sok millió embernek játszik az idegein, és szórakozik a tűrőképességükkel. Vajon Orbán milyen minőségben nem akarja látni, tudni, hogy benne vagyunk a szakadékban a kétmilliónál több mélyszegénységben élővel, a munkanélküliséggel, a testet-lelket felzabáló betegségekkel, az éhezéssel, az alacsony fizetésekkel; az egyre reménytelenebb jövőnkkel?

Akkor tessék, tessék, szegény ember Magyarországon Mercit akar! Nem értek az autókhoz, de megnéztem: a Czunyiné-féle járgány 11 000 000-18 000 000 millió között kóstál. Ha jól számolom, ezt körülbelül a mai fizetésekből túlórával együtt annyi év alatt lehetne megvenni, mint amennyi az ára. Tessék magyarok brusztolni, már csak egy autó hiányzik a boldogsághoz. Lerövidülhet az idő, ha Orbán Viktort az emberek hamarosan lelökik a trónjáról. Addig kapargatunk egy szobáért, gyereket nevelünk, havonta egyszer eszünk húst, hetente egyszer gyümölcsöt. Sőt, túlteljesítve a normát, akár kaphatunk egy aranyórát a gyerektől. Ausztráliából hozza ajándékba.

Mégis igaza lesz Orbanovics úrnak. A szerencsésebbeknek lett mára már Mercédesze: két lábon járó, szőke, barna, szép és okos feleség, meny, gyerek, unoka. Több zsáknyi örömünk van nekünk is, amiben emberek tudunk maradni.

Merci, Orbán Viktor miniszterelnök úr!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.