Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A vesztünkbe rohanunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Freedom House legfrissebb jelentése szerint ismét tovább romlott Magyarország megítélése, a 196 országot felölelő vizsgálat egyik konklúziója: már csak részben szabad az ország. Évek óta zuhanórepülésben vagyunk, így csak idő kérdése volt, mikor jutunk el oda, hogy a balkáni országokhoz unortodox módon felzárkózva végleg búcsút intsünk az uniós tagállamoknak. A Fidesz 2010-es kormányra kerülését követően folyamatosan, szisztematikusan épült le a korábbi demokratikus berendezkedés. Az ellenzéki sajtó megszüntetése, vagy a bíróságok függetlenségének elvétele mind-mind olyan lépések, melyek egy jól kitalált terv részei. A Freedom House egyebek mellett a következő megállapítást tette Magyarországról:

Magyarország, Orbán Viktor miniszterelnök vezetése alatt a Freedom House által valaha mért egyik legnagyobb romlást érte el az EU területén.

A Freedom House egyébként utoljára 1989-ben mért hasonlót az országgal kapcsolatban, amikor még a rendszerváltás körüli időket éltük. Azonban 1990 óta egészen a mai napig szabad minősítést élvezhetett az ország. Orbán Viktor éjt nappallá tévő munkájának hála azonban ez a mai nappal véget ért: olyan országok sorába kerültünk, mint Bolívia, Sierra Leone vagy Mexikó. Románia és Bulgária pedig elhagyott bennünket, nem is beszélve Szlovákiáról vagy Csehországról. Lássuk, hogyan reagált a hírre a kormányzat:

A Freedom House a Soros-birodalom tagja, Soros pénzeli, és most Soros választási kampányát szolgálja. A többi Soros-szervezettel együtt azért támadja Magyarországot, mert a magyarok úgy döntöttek, hogy nem akarják, hogy hazánkból is bevándorlóországot csináljanak.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ (MTI)

Kérdem én, mégis mi a jó büdös franc köze van ehhez Soros Györgynek? Továbbá mi köze van a sajtószabadsághoz, a bíróságok függetlenségének megszüntetéséhez, vagy a CEU politikai okokból történő kinyírásához annak, hogy Brüsszel a kormány szerint bevándorlóországot akar csinálni Magyarországból? Talán a magyar kormány azért lehetetlenítette el a CEU-t, mert jönnek a menekültek? Vagy azért kellett a Népszabadságot bezáratni, mert Magyarország nem bevándorlóország? Úgy tűnik, ebben az országban már semminek semmi értelme nincs, minden vagy Soros, vagy pedig Gyurcsány hibája.

Egyszerűen hihetetlen ez az eszetlen, teljes mértékben értelmetlen, óvodás szintű csípőből sorosozás. Finkelstein halála óta – ami azért nem ma volt – tényleg nem sikerült kitalálni semmi újat? Mégis miért kapják a milliárdokat ezek az agytrösztök, ha csak ilyen Németh Szilárd szintű közleményekre telik? Sorossal és a bevándorlóországozással szemben a valóság az, hogy ma már van olyan afrikai ország, amely elmondhatja, hogy szabadabb mint Magyarország. Itt tartunk, kedves fideszes szavazók! Botswana, Szenegál, de még Ghána is szabadabb, mint az Orbán Viktor által Európa legbiztonságosabb és legcsodálatosabb országának aposztrofált Magyarország. Hát hogy is van ez?

Ma már a Fidesz szavazók is látják – sokukat sajnos a mai napig sem zavarja, hiszen Gyurcsány –, hogy rádiók és tv csatornák szűnnek meg, ha nem hódolnak be eléggé Orbán Viktor akaratának. Újságok és civil szervezetek kénytelenek lehúzni a rolót a kormány folyamatos támadásainak és ellehetetlenítési kísérleteinek hála. Bírók mondanak le, miután belefásultak a folyamatos széllel szembeni harcba. Egy színvonalas egyetem volt kénytelen Bécsbe menekülni, mivel a kormány politikai megfontolásból ellehetetlenítette a helyzetüket. Már csak azok nem látják a diktatúra kiépülését, akik vagy nem akarják meglátni, vagy egyszerűen inkább élnek egy kormány által összegányolt álomvilágban, mintsem hogy szembesülnének a valósággal.

Jó lenne átgondolni, hogy miért van az, hogy a világ vezető lapjai, Nobel-díjas tudósok, világhírű filozófusok és gondolkodók beszélnek úgy Magyarországról, mint egy olyan országról, amely az EU kellős közepén a diktatúra irányába menetel? Minden, a kormánytól eltérően gondolkodó ember és szervezet Soros kezében van? Aki annyira buta, hogy ezt el is hiszi, azt megkérném arra, hogy ne fáradjon azzal, hogy legközelebb szavazni megy. Csak kérdem, ha Soros halálával – ő sem él örökké – nem változik meg az ország nemzetközi megítélése, akkor kit fogunk majd hibáztatni? Ki miatt lesz nekünk évről-évre egyre rosszabb? Kit kell majd utálni? Nyissuk már ki a szemünket végre, az isten szerelmére. Nem Soros,  nem Gyurcsány, de még csak nem is a migránsok felelősek a mi sorsunkért, hanem saját magunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.