Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gazemberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Havi kétmillióért Tállai Andrásnak is megéri pökhendinek lennie. Ennyit kaszál országgyűlési képviselőként plusz államtitkárként. A hülyének is megéri mások pénzén tollasodni, nem? És akkor még nem beszéltünk az ingyenes juttatásokról. Ezeknek az embereknek lábon sétál be az előszobájukba a vagyon. Tudják, arra gondolok: ha a narancssárga festékkel leöntött hatalmi kivagyiknak egyszer lekopik a festék a testükről, mi marad alatta? Amikor már Tállai sem lesz államtitkár és képviselő sem? Egy darabig biztosan elvegetál, lesz mit eladnia mezőkövesdi ingatlanjaiból vagy a bogácsi üdülőjét, de csak ha elfogy a körülbelül harmincmillió forintja – az éhenhalás ellen. A pénz, a vagyon, a hatalom neki sem adott semmi erkölcsi tartást, tudásról már ne is essék szó. Ha leolvad róla a Fidesz-máz, talán nem az derül ki róla, hogy a kicsike, de biztos hatalma tette hazuggá és jellemtelenné, hanem az, hogy mindig hazug és jellemtelen volt. Vigyázni kell velük. Egyre növekszik az ócskaságokat gyűjtő diktátori tarisznya.

Amikor az MSZP-s Korózs Lajos megkérdezte a Pénzügyminisztérium államtitkárát, hogy miért nem érkeztek januárban a megszokott időben a nyugdíjak, ezt a választ kapta:

A nyugdíjtörvény nem határoz meg konkrét napot az ellátások kifizetésére.

Ha így is van, mi a büdös lólábnak nem lehet azt mondani, bocsánat, elnézést kérünk, valóban hibáztunk. Megéri Tállainak is alattomosnak lenni mindenféle nemeslelkűség nélkül, hiszen annak fütyül, akitől függ, és nem azoknak fütyül, akik őt jólétben ringatják – az embereknek. Nálunk az úgy van, hogy megéri Orbánnal, a Fidesszel, de még az álkeresztény bandával is jóban lenni. Nekik pörög a szélkakas is, élvezik a forgást. Ha az egyik helyen sült hülyének bizonyul, akkor sem esik le a magas polcról. Ha szakmaiatlan, hebrencs botrányhős létére megbukott NAV-elnökként, azért még maradt jó elvtárs, árthat tovább az országnak. Még mindig megéri neki.

Ahogyan a nagy okos fejével azt hangoztatja, megéri a nyugdíjasoknak dolgozni. Így is van, minden munkában, az életben megfáradt idős embernek az a vágya, hogy építse tovább az Orbán-birodalmat, meg az is, hogy pihenés, szórakozás, unokázás helyett gürizzen még azért, hogy életben tartsa magát. Nem azt mondom, kínáljanak lehetőséget, dönthessen mindenki szabadon, de nehogy már térdre boruljunk kedvességük előtt.

Összevissza hablatyolnak. Azokat, kiket az Orbán-kormány kirúgott a munkahelyükről, most habos tortával akarják visszacsábítani. Basszus, nincs az a habos torta, amiért ezrek újra beállnak a csatasorba. Legfeljebb kényszerből, és ez a kormány szégyene. Amikor nekik újra és újra megéri srófolni a saját gazdagodásukon, úgy gondolkodnak, hogy a bolond emberek akkor is örülnek, ha becsapják őket. Ha újra hajnalban szól a vekker, ha fáradt lábakkal, fájós derékkal zötykölődhetnek a buszon – nem spanyolországi gyógykúrára indulva. Az unokának majd a macikája ad puszit.

Nálunk túlórázni is megéri. Millió embernek ez volt már gyerekkorában az álma. Rostokoljanak azért, hogy a gyerekeik ne a nincsre ébredjenek reggelente.

Nálunk megéri tanulni is, úgy is mondhatnám: megéri milliókat kifizetni egy diplomáért, majd valamelyik országban boldogulni…

Nálunk megéri közmunkásnak is lenni, zsebpénzért kotorászni az árkokat, hogy otthon legalább három napig jusson hús is asztalra…

Nálunk érdemes pedagógusnak, ápolónak, tűzoltónak, bármilyen lesajnált dolgozónak lenni…

… azért, mert az Orbán-banda nagyon vigyáz arra, hogy kiskirályságukat fenntartsák a cselédek, és ahhoz legalább annyira fel kell turbózniuk a velük egyet nem értőket, a lefitymált embereket, hogy bírják a melót, termeljenek nekik. Így épül Orbán középkori függőségi rendszere. A Tállai-félék ezt szeretik.

Olvassanak el egy részletet Orbán Viktor 2007-ben, a Fidesz 19. születésnapján mondott beszédéből.

Mit tudunk mi üzenni innen a jövőnek, a nálunk fiatalabbaknak? Nos hát először is azt, hogy mi nem azért mutattunk ajtót bizonyos dolgoknak, hogy most meg visszajöjjenek az ablakon. Tehát mi az ajtót a nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, meg a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy mindez visszamásszon az ablakon.

… Azt üzenjük az utánunk jövő generációnak, hogy ne engedjék, hogy abból a demokráciából, amit a mi új nyugat nemzedékünk kiküzdött magának, abból most egész egyszerűen demokrácia nélküli többpártrendszert csináljon. Mert Magyarországon ma éppen a demokrácia lényege, a felelősség meg az elszámoltathatóság hiányzik. Ami maradt, azok az intézmények. Ez egy demokrácia lényegét nélkülöző többpártrendszer, és nem kellene hagynunk kedves fiatalok, hogy ez így legyen.

… Azt üzenjük innen egyfajta új nyugat nemzedékként a fiatalabbaknak, hogy igen továbbra is tartsanak ki a nyugatos Magyarország mellett, ne engedjék, hogy erről az útról Magyarországot letérítsék. Szeressék, hogy Magyarország egy nyugatos ország, ami azt jelenti, hogy hiszünk az emberi akarat szabadságában, és hiszünk az egymásért vállalt kölcsönös felelősségben, ami elválaszthatatlan része a nyugati kultúrának. Lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik. A demokráciát pedig nem lehet felülről irányítani, csak az emberek szívéből nőhet ki, és rendezheti be az élhető magyar életet.

Gazember(ek).

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.