Július 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék
Adomány

NEHAZUGGY


Undorító mocsok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,384,312 forint, még hiányzik 615,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó lenne hinni abban, hogy tévedek. Hogy mindannyian tévedünk, akik úgy gondoljuk, hogy az Orbán-kormány semmitől nem retten vissza, ha a hatalma megtartása, vagy kiterjesztése a cél. Jó lenne hinni ebben, de ahhoz vaknak kellene lennem. Ahhoz az kellene, hogy ne tudjam: a fideszes propagandamédia a kormánynak nevezett szervezet üzeneteit közvetíti az olvasók felé. Az kellene, hogy hihessek benne: az Origo újságírójának magánakciójáról van szó, az ő véleményét olvashatom ebben a förtelmes cikkben.

Biztos vagyok abban, hogy ez az undorító mocsok szerves részét képezi a kormányprogramnak. Annak az egynek, ami egyáltalán létezik: az uszításnak, a gyűlöletkeltésnek. A cikk arról szól, amiről már a kormány is fröcsögött. Mégpedig a holokauszt áldozatainak emléknapján. Most éppen a zsidókat óhajtják pajzsként felhasználni céljaik elérése érdekében.

A módszer a szokásos. Egy MTI közleményben elhangzott a felhívás keringőre – a migránsok hurcolják be Európába az antiszemitizmust -, erre a vonatra aztán sorra felkapaszkodik a propagandagépezet minden egyes apró darabkája. A lényeg, amit el kell juttatni a hívekhez: a migránsok nem egyszerűen csak terroristák, akik megerőszakolnak mindenkit, aki az útjukba kerül és lehetőleg le is mészárolják az áldozataikat. Ennek tetejében még zsidógyűlölők is. Európa lényegében nem ismerte az antiszemitizmust a menekültválságig, most azonban itt az újabb vész. A zsidók rettegnek (természetesen Magyarországon nem, itt meg vannak védve) a nyugati országokban. A cikk hosszan sorolja az antiszemita hátterű atrocitásokat és természetesen az olvasóban kétség sem maradhat afelől, hogy egyrészt a magyar kormány nem azért nevezte ki Soros Györgyöt a Sátánnak, mert Soros zsidó, másrészt ha nem Orbán Viktor lesz Európa új ura, akkor mindmeghalunk.

Élnek rokonaim, barátaim, ismerőseim Európa szerencsésebb országaiban. Sehol, sem Spanyolországban, sem Németországban, sem az Egyesült Királyságban nem uszítanak úgy sem a menekültek, sem a gazdasági migránsok ellen, mint teszik azt itt, ahol gyakorlatilag csak azok a migránsok fordulnak elő, akik sok pénzért megvásárolták a letelepedési kötvényt Rogán és Habony nagyobb örömére. Itt úgy uszít a kormány a nálunk nem létező migránsok ellen és úgy retteg egy ország ezektől az emberektől, hogy semmi másra nem marad sem idő, sem energia.

Az Origo cikkéből sajnálatosan kimaradt néhány apró részlet, ezt én most igyekszem pótolni. Itt egy cikk a Szombat című portálról. Ez egy zsidó politikai és kulturális folyóirat. Az írás arról szól, hogy Norvégiában élő muszlim emberek élőlánccal vették körbe az egyik zsinagógát, hogy megvédjék honfitársaikat a támadásoktól. Idézek a cikkből:

Tévedés lenne azonban azt hinni, hogy a tolerancia és multikulturális együttélés ellehetetlenült. A bigott nézeteket csupán egy marginális kisebbség osztja, erről tanúskodnak a szélsőséges támadásokat követő, az áldozatokkal együttérzést hirdető hatalmas menetek. Vannak olyan közösségek, amelyek saját városukban építik a szolidaritást.

Norvégiában élő muszlimok egy csoportja elhatározta, hogy „békegyűrűt” von az oslói zsinagóga köré.

A zsinagóga vezetője azt kérte, hogy csak akkor valósuljon meg az élőlánc, ha legalább harminc muszlim ember jelentkezik részvételre, mert véleménye szerint ennél kevesebb résztvevő provokációnak tűnhet az antiszemiták szemében és nem szeretné, ha veszélyeztetné valaki a testi épségét a zsinagóga védelmében. Több mint ezer muszlim alkotta a békegyűrűt.

Fotó: Reuters

Itt a BBC cikke az eseményről.

Ilyen és ehhez hasonló megmozdulások számos országban voltak és vannak. Ezekről valamiért nem számol be a fideszes médiagépezet. Érthető, hiszen az nem szolgálná a kormány rettegésre és gyűlöletre épülő hatalmát. Marad a torzítás, a hazudozás, az uszítás bármi áron.

A végére még egy megjegyzést tartogatok: vajon a szektatagok tisztában vannak azzal, hogy Anders Behring Breivik a muszlim bevándorlás elleni tiltakozásul gyilkolt le 77 embert, zömében gyereket? Egy bennszülött norvég ölt meg bennszülött norvégokat egy beteg eszme nevében. Azonban a norvég emberek nem gyűlölettel reagáltak a gyűlöletre. A mészárlás éppen ellentétes hatást váltott ki, a norvég társadalomban 70 százalékra nőtt a bevándorlást támogatók aránya.

Nincs gonosz migráns és gyilkos muszlim, ahogy jó fehér ember sincs. Emberek vannak. Jók és gonoszak. És vannak olyan kormányok, melyek az ember és ember közötti gyűlölet szításával akarnak nagyobb hatalomhoz jutni. És vannak olyan firkászok, akik szolgai lihegéssel kiszolgálják ezt a förtelmes elvárást. Az ócska kis fizetésükért. Semmi másért, havi párszázezer forintért megteszik azt, amit egy becsületes ember soha nem tenne meg. Ez végtelenül szomorú.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.