Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elnyomók nélkül elnyomottak sincsenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lázár János – ugyan sokáig úgy tűnt, hogy végre jótékonyan eltűnik a magyar politikai- és közéletből, azonban – mindannyiun nagy örömére visszatért a fősodorba, igaz nem tegnap óta. Ennek oka elsősorban Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármesterének tönkretétele és ellehetetlenítése, amiért nem rest szinte bármilyen módszert bevetni. Maffiavezéreket megszégyenítő módon harcol úgy Hódmezővásárhelyért, mintha az az ő saját tulajdona lenne, nem pedig 44 ezer ember otthona. Ez a felsőbbrendűség azonban nem csak itt figyelhető meg, hanem a volt miniszter batidai vadászkastélya körüli vitában is. Természetesen arról a kastélyról van most szó, amelyet sokáig tagadott, de persze kiderült, hogy mégis csak van köze hozzá.

Még tegnap találkozhattunk a hírrel, miszerint Lázár cége fogta magát és a kastélyhoz vezető önkormányzati utat – na nem mintha a kastély vélhetően nem az adófizetők pénzéből épült volna – egyszerűen elkerítette és saját felhasználásra birtokba vette. Készült oda szép kerítés, sőt egy kapu is, amin ki-be járhat a Bécsben migránsoktól rettegő, nemdohányzók védelméért felelős miniszterelnöki biztos. Hogy ezután mégis mi történt? Az önkormányzat azonnal megjelent egy csapattal, hogy lebontsák az engedély nélkül épített kerítést? Dehogyis! Hát nem egy olyan országban élünk mi, ahol Orbán Viktor udvartartásának ne lennének előjogai. A Lázár-klán jogi képviselője, Soós Gábor ugyanis kérte, hogy a használat kérdését vigyék a város közgyűlése elé. Kérdem én, mégis mi a jó istenért kéne ezt az ügyet a közgyűlés elé vinni? Vajon ha a Böszörményi utca 46. alatt lakó Kovács Pista elkeríti a háza előtt futó, önkormányzat által birtokolt főutat és azt onnantól sajátjaként kezdi el kezelni, akkor a közgyűlés elé viszik az ügyét? Nem a rendőrség jelenne meg ott percek múlva, hogy engedélyek hiányában azonnal elbontassa a kerítést? Nem a francot nem.

Lázár János nem különb Kovács Pistánál. Vagyis nem lehetne. De mégis. Lázár János cége jogtalanul, engedély nélkül kerített el egy, az önkormányzat által, tehát közpénzből épített utat. A történet ennyire egyszerű kellene hogy legyen, de mégsem az, hiszen Lázár János úgy képzeli, hatalmával visszaélve azt tesz, amit csak akar. Látva ugyanis párttársai példáját, nem tett ő sem semmi különöset. Nem tett semmi olyat, amit Orbán Viktor, Rogán Antal, vagy épp Szijjártó Péter ne tett volna meg. Igen ám, csak kezd az emberek türelme elfogyni. Egyre többeknek van elege abból, hogy az élete során versenyszférában soha nem dolgozó Lázár János – idővel talán hivatalosan is – egy vélhetően több százmilliós, ha nem milliárdos vadászkastély tulajdonosa. És ha ez nem lenne elég, mellé még eltulajdonít egy önkormányzati utat is. Ezt persze nem csak én mondom, hanem a városvezetés is:

Soós Gábor kérelme nyomán a Polgármesteri Hivatal a helyszínen földmérővel mérette ki a területet, ahol egyértelműen megállapítást nyert, hogy a kastélytulajdonosok által körbekerített és kapuval elzárt út az önkormányzat tulajdona. A mai napon a cég képviselője és a városvezetés közötti egyeztetésen kiderült, hogy az utat az önkormányzat írásos engedélye nélkül kerítették el és használták kizárólagosan.

Egy demokratikus, működőképes országban ez az ügy nem a közgyűlés, hanem a bíróság elé kerülne, ahol törvényes döntés születne. Magyarország azonban nem egy demokratikus, főleg nem egy működőképes ország, így csak a csodákban bízhatunk. Lázár János addig fog visszaélni a joggal, ameddig ezt mi hagyjuk neki. Mint ahogy Mészáros, Rogán és Orbán is addig tud uralkodni felettünk, ameddig mi azt hagyjuk. Mivel Hódmezővásárhelyen ma egy olyan polgármester van, aki nem a kormánypártok zsebéből él, így még az is lehet, hogy egy igazságos döntés során az önkormányzat visszaveszi a jogtalanul elbirtokolt utat, bár ehhez az is kellene, hogy a fideszes többségű képviselőtestület tagjai egykori főnökük ellen szavazzanak.

Vajon mikor jön el az a pont, hogy a rabszolgák fellázadnak rabszolgatartójuk ellen? Mikor fogjuk már fel végre, hogy oligarchák egy csoportja uralkodik 10 millió ember felett? A közpénzeket ellopva építették és építik a mai nap is egyre terebélyesedő birodalmukat, amelyet a magyar társadalom – noha egyre dühösebben, de továbbra is – csendben tűr. Egy Lázár, Orbán, vagy Rogán számára mi csak egy csoport senki vagyunk, akik arcába gond nélkül röhögnek bele, miközben a tőlünk lopott pénztől függ hatalmuk. Mi csak egy lenézett szolga nép vagyunk a hatalom szemében, akiknek a kiszipolyozása és teljes tönkretétele nem bűn, hanem nemzeti kötelesség. Egyszer elfogy a türelem és ha csak átvitt értelemben is, de a rabszolgák egy szép napon rá fogják gyújtani a palotáikat elnyomóikra. Elvégre elnyomók nélkül elnyomottak sincsenek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.