Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ádám esete a rasztával, a demokráciával és a sötét középkorral

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Forgács Erzsébet remek cikkének kapcsán rám tört valami megmagyarázhatatlan mazochista hajlam, és elolvastam a nyolcaskán „ékeskedő” szennyáradatot Pozsonyi Ádám tollából, vagy inkább valamely, inkább meg nem nevezendő testnyílásából. Kommentálnám.

Kedves haladók! Magyarországon volt egy demokratikus választás, ahol nagy többséggel a jelenlegi kormány szerezte meg a győzelmet. Igen, demokratikusan, az emberek többségének döntéséből. Az ország állampolgárai így döntöttek, és az ország polgárai nem akarnak új választásokat, nem akarnak változást, és nem akarnak se bevándorlást, se egyéb haladó szellemű baromságokat. És a tüntetések se érdekli őket. Ebben mi nem érthető?

Kedves Ádám (és a nyolcaska összes írója, olvasója)! Magyarországon volt egy demokratikus választás, ahol az emberek többségének döntését megvásárolt és elcsalt szavazatokkal megtoldva valóban tovább regnálhat a jelenlegi kormány. Hogy ez mennyire nem tetszik az egyre szélesebb körű „egyharmadnak”, arra kiváló felelet a tömeges tüntetés, ami ön szerint nem érdekli az embereket. Dehogynem. Mi másért lennének kint az utcán folyamatosan, egyre többen, fővárosban és vidéken, változást követelve? Egyébként igen, „változást” akarnak (akarunk), azaz normális életszínvonalat, egészségügyet, oktatást, béreket, mindenkire vonatkozó igazságszolgáltatást, többek között. NEM pedig bevándorlást. Annak ehhez semmi köze. Vagy hallottál esetleg „Bevándorlást és haladó szellemű baromságokat” követelő hangokat a „senkit nem érdeklő” tömegtüntetéseken? Na ugye hogy nem. A haladó egyébként mióta szitokszó? Igen, tudom, a Nap a Föld körül kering, a Föld lapos, boszorkányok pedig vannak… elvégre nehogy már haladjunk egy tapodtat is kifelé a sötét középkorból, ahová visszahúzza az országot a „demokratikusan megválasztott” kormány.A feudalizmus jobban teljesít.

Na, szóval Amanda Lind. Az Instagramjára is rákukkantottam. Van olyan kép, ahol virágok közt látható raszta hajjal. Másutt színes bőrű emberek társaságában látható (raszta hajjal). Aztán látható valami grafikába torzított fotográfia, ahol úgy fest, mint egy pszichedelikus hippi zenekar beszívott énekesnője a ’60-as évekből. De leggyakrabban naiv, idealista és kellőképp bárgyú arckifejezésű humanistákkal figyelhetjük meg, amint tartanak holmi táblákat – gondolom ilyen szeressük egymást, mindenki egyenlő, nem kellenek határok és az idegen szép jellegű szövegek lehetnek rajtuk –, meg lengetik a zöld és a szivárványos zászlót. A svéd állami és nemzeti szimbólumok egyetlen egy alkalommal nem jelennek meg. Sem utalás a svéd történelemre, a svéd kultúrára, a svéd hagyományokra.

Na, szóval szerintem jó lenne szakképzett pszichológussal kezeltetni a rögeszméket (pl. a raszta haj – fóbiát, és a kognitív disszonancia agysejtpusztító hatását). Ha nagyon érdekli a táblák felirata, kedves Ádám, szíveskedjen a Gugli fordítóján is ugyanolyan lelkesen kalandozni, mint Amanda Lind Instagramján. A svéd állami és nemzeti szimbólumokat, svéd történelmet és kultúrát, svéd hagyományokat pedig hagyja a svédekre, tudja, Svédország a svédeké, meg azoké, akikkel úgy döntenek, hogy megosztják. Ez még akkor is így van, ha önnek rettenetesen fáj. Amanda Lind egyébként szakképzett pszichológus. Édesapja pedig lelkész. Na, KDNP?

Ezt tényleg a miniszter maga? Atyaég! Nem a miniszter hülye gyereke, aki megjött egy gimis buliból befüvezve, de szerencsére utána elverte a családfő, mint a répát?

Baromállat. Maga veri a gyerekét (ha van)? Netán verték a szülei, „szerencsére”? Újat mondok, ha bátorkodom kijelenteni, hogy igazi konzervatív családfelfogások szerint a családfő szerepe a családról való gondoskodás, és a család védelme, nem pedig a terrorizálás, és a répa verése (ezt nem tudtam kihagyni…)?! Gondolom, újat mondok. Azért azt hozzátenném, hogy a családon belüli erőszak bűncselekmény, és civilizált országokban, ahol nem vak komondorok hoznak ilyesmiről törvényeket, komoly büntetőjogi következménye van.

Nézem a fejét.

Mosolyog.

És ebből a mosolyból látható, hogy ő ezekben az életellenes, a természeti törvényekkel szembemenő libsi ökörségekben tényleg hisz.

Mert túl jól él. Túl könnyen. És túl nagy bőségben.

Nagyon sokan (és egyre többen) vagyunk, akik nem élnek bőségben, sőt, jól sem, de vagy eleve meg vagyunk róla győződve, vagy mostanában döbbenünk rá, hogy a gyűlölködés, az indulatok szítása, a kirekesztés, a bűnbakkeresés életellenes, és a természeti törvényekkel szembemegy. Nem kérünk ebből, és bár önnek joga van hülyének lenni, nem kérünk abból, hogy ez kötelező legyen.

Mert a puszta létezésért sosem kellett megküzdnie. Ha valaha focizott volna grundon, a saját jóléti burkán kívül is élt volna, ha küzdenie kellett volna a fennmaradásért, megértette volna, hogy a hierarchia, a faji és csoportöntudat, és az egyenlőtlenség a létezés alaptörvénye.

Ezen a ponton iszonyúan felkavarodott a gyomrom, mert az általános, már megszokott hívószavak közül (foci, küzdelem, fennmaradás) üvöltve ugrott elém, hogy FAJI ÖNTUDAT, és hozta magával a történelem összes mocskát, népirtását, etnikai tisztogatását, hullahegyeket, hadirokkantakat, rabszolgákat, bitót és gázkamrát, szögesdrótot és lángoló keresztet. Ez lenne a létezés alaptörvénye?! Lehet… De egyben a világ, az emberiség, a Homo Sapiens faj égbekiáltó szégyene is. Pontosan ezért fontos, hogy egyre többen szegüljünk szembe ezzel az  „alaptörvénnyel”. Az nem baj, ha az egyiknek sok jut, a másiknak kevesebb. Az viszont baj, ha az egyiknek minden jut, a másiknak annyi sem, hogy élni tudjon, és ezt a dúskáló gazemberek a faj, a fegyver, az eszme, a „demokratikus választások” jogán helyénvalónak tartják. A kockának van egy alaptermészete… fordulni szokott.

Majd egyszer, ha ennek a korszaknak vége lesz – mert egyszer ennek is vége lesz, gyanúm szerint igencsak hamar –, a gyerekek az iskolában, ha erről a korszakról tanulnak, nem fogják megérteni, hogy volt ez egyáltalán lehetséges?

Mivel drogozták be itt az embereket? Miért nem üvöltött senki, amikor a józan ésszel azonnal látható elmebetegségek kerültek uralomra?

A számból vette ki a szót, Ádám. Csak nem ugyanarra értjük. De erre koccinthatunk egy bögre forró kakaóval.

Goitein Vera

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.