Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem hagytok más lehetőséget…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az a pár száz, talán néhány ezer ember, akiket ezek a politikai erők – ellenzék – ki tudtak vinni az utcára, valójában nem az önkéntes túlóra, vagy éppen a közigazgatási bíróságok, vagy más valós ok miatt mentek ki az utcára, hanem azért, mert szükség volt egy politikai performanszra, szükség volt egy olyan politikai cselekedetre, amelyre majd rá lehet fogni az európai szintéren, rá lehet erősíteni a korábban velünk szemben vagy ellenünk megfogalmazott vádakra.

Ezt Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár mondta vasárnap este a Bayer Showban. A sajtónak egyébként szinte soha nem nyilatkozó Kovács elég sűrűn vendégeskedik jóbarátjánál, a 18 éves Nagy Blankát lekreténező, barom állatozó Bayer Zsoltnál. Ha pedig már ott volt és baráti kérdésekre válaszolhatott, el is mondta, hogy az emberek jogos elégedetlensége miért is része a bevándorláspárti ellenzék politikájának, amely Brüsszelből irányítja a fiatal tüntetőket Budapest és a vidék utcáin.

Mint azt sokan tudjuk, májusban EP-választások lesznek, amely Orbánék számára igen fontos, ugyanis populista nézeteiket szeretnék kiterjeszteni az egész kontinensre, amihez gond nélkül találtak is partnereket. Orbán úgy érzi, itt az európai hatalomátvétel ideje, így hát mindent belead a kampányba. Az ellenzéki pártokat a fideszes Állami Számvevőszék segítségével ellehetetleníti, támogatásukat befagyasztja. Az időközben pártmédiává silányított egykori közmédiában, a strómanjai által felvásárolt televezíók és rádiók adásaiban – nem beszélve a napilapok százairól – lejárató anyagokat jelentet meg ellenzéki politikusokról és családtagjaikról. A májusi választásokig még sok idő van, így biztosak lehetünk abban is, hogy Orbánnak lesz még kísérlete bőven arra, hogy gusztustalan módszerekkel megsemmisítse az ellenzéket.

Na de térjünk vissza a Kovács Zoltán interjúra, amelyben a politikus sikeresen elszólta magát, noha ezt az Echo TV oldalán megpróbálták orvosolni azzal, hogy az interjúból idézett szövegből „kifelejtettek” egy részt, miszerint még Kovács szerint is valós ok a tüntetésre a rabszolgatörvény bevezetése, valamint a közigazgatási (fideszes) bíróságok létrehozása. Kovács emellett ügyesen mutatta be azt is, hogy a matek sem az erőssége, ugyanis pár száz, talán néhány ezer tüntetőről beszélt, miközben a hetek óta országszerte tartó megmozdulások sok ezer embert mozgattak meg. Nem csak Budapesten és nem csak Miskolcon, hanem az ország tucatnyi településén egyaránt. Nyugodtan kimondható, hogy a vidék is kinyilvánította véleményét, amelyet elbagatellizálhat a kormány ha akar, azonban attól még nem teszik azt semmissé.

Az igazság az, Kovács Zoltán, hogy az embereknek elegük van. Lehet, hogy ezt még nem fejtették ki elég hangosan és elég érthetően, azonban már csak idő kérdése, hogy a többség véleménye utat találjon Orbán Viktor és szolgái füléig. Úgy látszik ugyanis, hogy Orbán csak a határozott, jól érthető véleményekből ért, mely az ő értelmezésében erőszakot jelent. Nem történt ugyanis más Őcsényben sem, ahol a kormány által felhergelt falusi lakosok előbb halálosan megfenyegettek egy panzióst, majd jelzésképpen kiszúrták autójának kerekeit. Ezek után kérdezem én, mi kell ahhoz, hogy Orbán végre észrevegye, hogy ebben az országban több millió embernek van elege az ő ténykedéséből? Molotov-koktélok, lángoló autók és épületek kellenek ahhoz, hogy az ország vezetése végre megértse, hogy a népnek elege van belőlük? Mert egyre inkább tűnik úgy, hogy efelé tartunk.

Világossá tettük, egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti. Igen, joga van. (Orbán Viktor, 2007)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.