Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy öblös gyurcsányozásért az édesanyjukat is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben Magyarországon január 19-én országszerte tüntetésekkel és félpályás útlezárásokkal ünnepli a hálás, komfortzónájából kimozdult nép Orbán Viktort, és köszönetét fejezi ki a rabszolgatörvény példás elfogadása miatt – egyes szakszervezeti vezetők legvérmesebb propagandistákat megszégyenítő elmúltnyócévezése által kísérve -, a kormányközeli kutatóműhelyek és szellemi emésztőgödrök hajlítják a valóságot, terelik a figyelmet és gyártják a miheztartási abrakot a rajongótábornak.

Nézőpont Intézet: rosszul járna az ellenzék egy közös listával. A Jobbikkal szimpatizálók egyharmadát és a baloldali szavazók egyötödét elvesztené közös európai parlamenti listaállítás esetén az ellenzék – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásaiból, amely eredményeit pénteken közölték az MTI-vel. A kutatásban az áll, a Fidesz-KDNP 54, a Jobbik 14, a baloldali pártok pedig összességében 26 százalékot szereznének abban az esetben, ha mindenki külön listát indítana. Közös listaállítás esetén azonban változna a helyzet: a Fidesz-KNDP 60, a szivárványkoalíció pedig 33 százalékot érne el. A jobbikosok 33 százaléka, a baloldali pártok szimpatizánsainak pedig 20 százaléka nem szavazna egy teljes körű ellenzéki összefogásra. A lemorzsolódás egyik fő indoka – a Nézőpont Intézet szerint – valószínűleg, hogy Gyurcsány Ferenc elutasítottsága a magyarok körében továbbra is kiemelkedően magas, 73 százalékos. Ezzel továbbra is ő a legnépszerűtlenebb magyar politikus. Mint írták, a Fidesz-KDNP 13 helyett 14, az ellenzéki pártok – a Demokratikus Koalíciótól a Jobbikig – 8 helyett 7 mandátumot szereznének egy most vasárnap esedékes EP-választáson abban az esetben, ha a közös listaállítás mellett dönt az ellenzéki oldal. (2019. január 18, MTI)

Nézőpont Intézet: előnytelen az ellenzéknek közös listán indulni az EP-választáson. Előnytelen az ellenzéknek közös listán indulni az EP-választáson a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint – mondta Nagy Dániel, az intézet elemzője az M1 aktuális csatornán szombaton. Hozzátette: a jobbikosok egyharmada, a baloldali pártok szimpatizánsainak pedig egyötöde nem szavazna egy teljes körű ellenzéki összefogásra. Elmondta, ez alapján a külön lista esetén megszerezhető 8 helyett 7 mandátum jutna az ellenzéki pártoknak, ezzel pedig nőne a Fidesz-KDNP támogatottsága, az így 13 helyett 14 képviselőt delegálna majd az EP-be. Az elemző úgy véli, hogy a Jobbik szavazóinak visszakozása Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus elutasítottságával függhet össze, amely a magyarok körében kiemelkedően magas, 73 százalékos. A közös lista racionális döntés lenne, de a mandátumok szempontjából rosszul járna vele az ellenzék – hangsúlyozta Nagy Dániel. (2019. január 19, MTI)

Egyik nap a Závecz Research 250 ezer fideszes szavazó lemorzsolódásáról számol be, másnap a Századvég közli, hogy szó sincs róla, minden rendben van, Orbán pártja hasít, mint a szél. Délelőtt a Publicus bejelenti, hogy sokan a pálya széléről ugyan, de a populáció nagyon is egyetért a rabszolgasorba taszajtással kapcsolatos felháborodással, a Századvégnek délutánra megvan a válaszfelmérése: az ország majdhogynem egy emberként ítéli el a sztrájkot, és nem kér az ellenzéki színjátékból. Mondjuk, az már régen rossz, amikor egy magát tudományosnak nevező műhely már arra sem törekszik, hogy legalább ne a rogáni propaganda kulcskifejezéseit öklendezze vissza szó szerint, de ha ez is megteszi, ám legyen.

Amiről a Nézőpont itt két napja óbégat, az viszont egyenesen vicces. Mármint az, hogy ha nem tudnánk, kikkel állunk szemben, akár azt is gondolhatnánk, hogy az állampárt valósághajlítással megbízott műanyagszakemberei egyenesen aggódnak az ellenzék miatt, és arról próbálják meggyőzni őket, hogy ne induljanak közös listán, mert az nem éri meg nekik. Persze már a leghülyébbek is tudják szerintem, hogy az EP-választásra semmi értelme nincs közös listán indulnia az ellenzéknek. Még akkor sem, ha véletlenül lenne bennük szándék és hajlandóság. Mert ahogy a neve is mutatja, egy listás szavazásról van szó, az összefogásnak semmi tétje, mindenki pontosan azzal arányosan jut mandátumokhoz, ahány szavazatot összeszedett. Mivel az EP-választási algoritmust még nem az unortodox, illiberális szabályok szerint rendezik, van némi remény arra, hogy az ellenzékre leadott szavazatok nem a Fidesznek hoznak mandátumokat a hanyatló európai törvényhozásban.

Ebből az is következik már megint, hogy a Nézőpont baromságokra kap rengeteg pénzt, amennyiben hangulatot keltenek ahelyett, hogy érdemi kutatómunkát végeznének. Ez nem újdonság, csak megállapítom újra: egy nem létező, nem aktuális kérdésből gyártanak tudományosnak álcázott propagandát. Valaki hallotta az elmúlt hetekben Gyurcsánynak a hangját? Mondott valami olyat, amitől megrendült a NER? Akkor hogy jön ide a Jobbik összeborulása Gyurcsánnyal, hogy jön ide Gyurcsány felejthetetlen társadalmi elutasítottsága? Hát így. Ha Gyurcsány nem nyilatkozik meg, akkor a Fidesznek kell ébren tartania az örök gyurcsányozás fóbiás, néplelket hergelő rigmusait. A Nézőpont Intézet azért végzett el egy nulla aktuálitású témával kapcsolatos felmérést, hogy Birnbaum-Finkelstein gyászos öröksége, az utcai megmozdulások, a szivárgó MTVA, a puritán rongyrázás és a Mészároslőrincek körüli mizéria helyett újra ökölbe szoruljon a hívek agya.

Így történhet meg, hogy miközben egy közpénztolvaj irányítja a Magyar Nemzeti Bankot, miközben egy hírhamisító MTVA-vezér törli bele a lábát hivatalos személyekbe, miközben egy bűnöző áll a propagandaminisztérium élén, miközben egy pucér seggyű gázsszerelő pár év alatt a leggazdagabb magyarrá avanzsált a magyar és európai adófizetők pénzén, a lopott pénzből működő Magyar Idők névtelen cikkében – a Nézőponttal egyszerre lépve – azon filozófál, hogy vajon Portik Tamás egykori Energol-vezér Gyárfás Tamáson keresztül mi a szent szart akart Gyurcsánytól hatszáz évvel ezelőtt?

Na kérem, én vagyok az utolsó ember a földön, akit azzal lehetne vádolni, hogy Gyurcsány szimpatizánsa volnék, de ettől a lábszagú gyurcsányozástól, ettől az átlátszóan gagyi vergődéstől még nekem is felfordul a gyomrom. Milyen ország az, ahol lassan kilenc évvel minden idők legkorruptabb kormányának minden idők legeszelősebb demokrácia- és jogállamiság-romboló ténykedése után, még mindig Gyurcsány 73%-os társadalmi elutasítottságával lehet hergelni a híveket? (Amikor nem éppen egy 18 éves gimnazistával áll szemben a gátlástalanság és a szolgalelkűség csilliárdos sorfala.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.