Május 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rendőrség mikor tér már észhez?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A közmédia épülete továbbra is a hatalom kezében van, amelyet úgy igazgat, mintha nem az adófizetők pénzéből, hanem a saját zsebükből működne. Történt ugyanis, hogy a tegnapi napon újra meglátogatta azt Hadházy Ákos és Szél Bernadett, noha már akkor sem akarták fogadni őket, sikerült bejutniuk. A propaganda tv munkatársai ott egy sor trükkhöz folyamodtak, azonban csak késő estére sikerült kizárni a képviselőket az épületből, amelyet úgy értek el, hogy a közmédia fő épületében nem biztosítottak számukra mosdót, ezért kénytelenek voltak átfáradni egy másik épületbe. Ezt persze nem tehették volna meg, de megtették, ugyanis mint azt az elmúlt hetek bizonyították, az MTVA épületében a Fidesz saját törvényei uralkodnak, ott azt tesznek, amit csak akarnak, annak következményei nem lesznek.

A képviselői igazolvány valamennyi közigazgatási szervhez, valamint a közintézetekhez és közintézményekhez belépésre jogosít. 

Ez áll az országgyűlési törvény 98. § (4) bekezdésében, amely egyelőre még nem került módosításra – vajon meddig lesz ez még így? –, így a mai napig érvényes rendelkezés. Ezeket a törvényeket mégsem tartják be a propagandagépezet főhadiszállásán, ugyanis mint azt a példa mutatja, nem csak hogy törvények felett állónak gondolják magukat, hanem azok is. Úgy tűnik, nincs olyan szerv ma Magyarországon, amely felelősségre merné vonni az intézmény vezetőit, annak ellenére sem, hogy tavaly év végén erőszakot követtek el Varju Lászlóval szemben, amelyről videófelvétel is készült. A rendőrség akkor még az épületbe sem mert bemenni, többszöri kérésre sem.

Most sem történt ez másként, amikor a két képviselő reggeli sajtótájékoztatóját követően egyszerűen kizárták őket az épületből. Így megy ez már egy ideje, ugyanis a hatalom egyszerűen elhallgattatja azokat, akik nem értenek vele egyet. Ezért kaparintották meg a hazai sajtó kétharmadát és ezért ültettek párthű katonákat az iskolák, egyetemek, intézmények és hivatalok élére is. Nem tűrik az ellenkező véleményeket és nem tűrik a kritikát sem. Csak az az igazság létezik, ami a pártközpontból érkezik, aki pedig ezt meg meri kérdőjelezni, azt el kell hallgattatni, le kell járatni és el kell taposni.

Még a reggeli órákban méltóztatott lefáradni, és “beszélni” az ellenzéki képviselőkkel a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, aki felmondta a kötelezőt, vagyis azt, hogy itt nincs semmi látnivaló, a propaganda tv úgy működik, ahogy annak kell, akinek ez nem tetszik, az természetesen élhet panasszal, amit neki lehet benyújtani. Lássuk ezt saját szavaival is:

tökéletesen jónak tartom a magyar közmédiának a Híradóit, annak a híradásait. Abszolút pártatlannak tartom, és így helyesnek.

Ez a kijelentés is tökéletesen mutatja, mennyire nincs értelme olyan vezetőkkel tárgyalni, akik a hatalom bábui. Papp Dánielhez hasonlóan Dobos Menyhért is tökéletes pártkatona módjára mondja el azokat a mondatokat, amelyet a hatalom a szájába ad. Vitatkozni velük nem lehet, de még egy értelmes párbeszéd lefolytatása is igen nehézkes, ugyanis a párt által kiadott sablonszövegtől eltérni nem lehet. Dobos a következő szavakkal búcsúzott el a képviselőktől:

Következőben kopogjanak, ne ránk törjék az ajtót.

Nos, ezt ugyan megtették Hadházyék, mégsem engedték őket be abba a közintézménybe, amelybe az országgyűlési törvény szerint őket be kellene engedni. Gondoltak egyet tehát és a rendőrséghez fordultak, hisz mégis csak ők az illetékesek. Ez így is lenne egy demokratikus országban, azonban idehaza semmiképpen sem. A rendőrség – mint ahogy korábban is – most is semmibe vette a képviselők kérését, amellyel immár sokadszorra bizonyították, ha valakit a hatalom megpróbál elhallgattatni, az magára maradt. A rendőrség nem intézkedik ha egy közintézményben egy országgyűlési képviselővel szemben erőszakot alkalmaznak és nem intézkedik akkor sem, amikor országgyűlési törvényben biztosított joguktól megfosztva, kizárják őket egy közintézményből.

Nem elég, hogy nem intézkedik a rendőrség az elkövetőkkel szemben, de még Péterfalvi Attila a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke az ellenzéki képviselőket vádolja meg személyes adattal való visszaéléssel, amely véleménye szerint a jogellenes adatkezelés egy büntetőjogi aspektusa.  Péterfalvival azonban vitába szállt a Helsinki Bizottság, amely a következőket állapította meg:

Rendőri – a fegyveres biztonsági őr jogilag azonos egy rendőrrel – intézkedésről készült képfelvétel hozzájárulás nélkül is nyilvánosságra hozható, ha a nyilvánosságra hozatal nem öncélú, vagyis az eset körülményei alapján a jelenkor eseményeiről szóló vagy a közhatalom gyakorlása szempontjából közérdeklődésre számot tartó tájékoztatásnak, közügyet érintő képi tudósításnak minősül.

Illetve:

A büntető törvénykönyv szerint a jogtalan támadás áldozata nem büntethető az általa elkövetett cselekményért, ha az a jogtalan támadás elhárításához szükséges. Ezért lehet az, hogy a megtámadott akár sérülést is okozhat támadójának a szükséges mértékben. 

A magyar rendőrség feladata sokkal több annál, mint hogy sorfalat álljon a hatalom palotája és a propagandagépezet főhadiszállása előtt, a rendőrség feladata ugyanis az is, hogy szolgálja és védje a magyar állampolgárokat, pártállástól függetlenül. Nem a hatalom, hanem a magyar állampolgárok védelmére és szolgálatára esküdtek fel, amikor beléptek a rendőrséghez, ezt jó lenne nem elfelejteni. Ha nem szeretnék azt, hogy minden jóérzésű állampolgár azt gondolja, hogy a rendőrség nem más, mint a kormány csahos kutyája, akkor itt az ideje ezen változtatni. Itt az ideje végre annak, hogy az állampolgárok oldalára álljanak, ahelyett, hogy a hatalmat szolgálják ki. Amennyiben ez nem történik meg, úgy ne lepődjenek meg, ha az emberek állampolgári jogukkal élve megvédik magukat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.