Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Kártékony sáskahad

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy tűnik, hogy léket kapott, szivárog, ereszt a hírhamisító 100 milliárdos, fideszes bunkósbotként üzemeltett köz(pénz)szolgálati hazugsággyár. Márpedig a szivárgás előbb-utóbb réseket eredményez, amelyeket egyre nehezebb betömködni, következésképpen azok csak tovább tágulnak majd.

Hogy és hogy nem – majd politika- és sajtótörténeti tankönyvek páros és páratlan lapjain erről minden bizonnyal sok szó esik -, a Varjú László DK-s képviselő biztonsági verőemberek általi vágatlan földön rángatását szemléltető képsorok után, újabb vágatlan felvétel került ki a hermetikusan szigeteltnek hitt, az újabban hivatalos személyek fizikai bántalmazásának is kiváló terepet és helyszínt biztosító MTVA-ból.

Mától tehát mindenki által megtekinthető audiovizuális bizonyíték támasztja alá a nyolc éve nyilvánvalót arról, hogy milyen deontológiai alapvetések mentén gyártják a híreket milliárdokból a köz tájékoztatása céljából. Az éppen aznapra kijelölt Fidesz-közeli szakember ügyeletes megmondóember, azaz betanított kommunikációs segédmunkaerő beáll a kamera elé, a közmédia riportere pedig menet közben a szájába adja azokat a szavakat, amelyeket a pártközpontban aznap hallani szeretnének a fejesek. Az alany felmondja, amit elvárnak tőle, és mindenki megy a dolgára.

Majd amikor kiszivárog a néphülyítő gyár falain megjelent repedéseken, képpel és hanggal ellátva a kimagyarázhatatlan és félreérthetetlen valóság, az illetékes vad sorosozás kíséretében letagadja az egészet: természetesen semmi olyasmi nem történt, amit a fülünkkel hallunk, a szemünkkel látunk. Mind hülyék vagyunk, nem csak az M1-en pallérozódó rajongótábor. Az általunk érzékelt valósággal ellentétben annyi történt, hogy miután mostoha körülmények között (értsd: fenn a hegyen, a természet lágy ölén) került sor az előre szájbarágott propaganda visszaöklendezésére, az átmeneti amnézia okán (ha hideg van és hó is van és fúj a szél, az embernek kimennek a fejéből még a saját gondolatai is, nemhogy a mások gondolatai) a riporter volt olyan kedves és emlékeztette ifjabb Lomnici Zoltánt korábbi magvas gondolataira. Aki mást állít, az Soros megbízható emberei által inspiciált kisújságíró.

Anélkül, hogy tartalmilag belemennék a CÖF sztárjogászának falmelléki jogászkodásban testet öltő mondanivalójába (egy kisebb misét megérne a jogszerűség-jogszerűtlenség témakörében előadott kocsmai érvelése, miszerint: Egy országgyűlési képviselő is ha a jogszerűtlenség talaján áll nem hivatkozhat a vele szemben az eljárással kapcsolatban jogszerűtlenségre), ez már önmagában is egy súlyos kórdokumentum.

Egyrészt annak a kórdokumentuma, hogyan lett a mindenki pénzéből fenntartott – a fideszes törvények értelmében, papíron a kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős hírszolgáltatásért, valamint tájékoztatásért felelős – közmédiából az állampárt házi médiája, ahol kizárólag fideszes pártpropagandát gyártanak és már az utolsó mezei riporter mondja meg a riportalanynak, hogy ma milyen Rogántól jövő parancsot kell teljesíteni. Itt tart a hatalomba belehülyült fideszes kétharmad és a holdudvar. A köztévében nem a riportalany mondja el a véleményét (már ha van neki egyáltalán), hanem a riporter rágja bele a szájába, hogy aznap éppen mi a véleménye, és azokat mely kötelező szavak, panelek, rigmusok és szólamok formájában kell előadnia.

Másrészt – ami talán ennél is sokkal letaglózóbb – annak a Fidesz körül tobzódó, magát értelmiséginek becézgető, erkölcsileg kontraszelektált tábornak a jellemrajza is kirajzolódik ebből a néhány percből, amelyik naponta önként (pénzért?) vállalja a morális és szakmai megsemmisülést, ami majd akkor lesz igazán fájdalmas (mondjuk nem csak nekem fog fájni, hanem az érintetteknek is), amikor véget ér ez az egész undorító, sok éve tartó valósághajlított NER-előadás. Amikor majd valóban szembe kell nézni azzal, hogy mivé lett ez az ország fejben és lélekben azért, mert egy magát értelmiséginek tartó, szolgalelkű sáskahad minden becsületét, tisztességét és szakmaiságát feláldozta az egybitesekre kalibrált ordas hazugságok napi felböfögésének oltárán.

Ahol jogerős hírhamisító oklevéllel rendelkező alakok a jogszabályi előírások betartására és törvényi szabályozásokra (!) hivatkozva hajtják el a vérbe azt az ellenzéki képviselőt, aki személyes találkozót kér a közmédia vezetőitől. Amely okleveles, közpénzből a fentihez hasonló gyakorlatot meghonosító hazugsággyáros még meg is sértődik és kikéri magának a zaklatást és a politikai nyomásgyakorlást. Hát igen, Magyarországon a politikai nyomásgyakorlás minden kétséget kizáróan a fideszes állampárt monopóliuma, minden befizetett adóforintot is megér, hogy a Lomnici-félék (nyugodtan behelyettesíthető bármelyik másik fizetésért szakértő figura nevével – Mráz, Kiszelly, Deák, Spöttle, Nógrádi és sokan mások, mindenféle szakterületek jeles képviselői) kidülledt szemekkel, hadonászva adják elő a Fidesz politikai érdekeivel egybevágó, központilag összegányolt műsorszámokat.

Ebben ugyanaz a tragikus, ami Simicska bukásának történetében: hogy semmi újdonság nincs benne. Kizárólag annak van hírértéke, hogy egyre sűrűbben szivárognak az alternatív valóságot gyártó üzem falai. Illetve szerintem annak is hatalmas jelentősége van ezzel összefüggésben, hogy amikor a legkiszolgáltatottabb, leginkább tudatlanságban és tájékozatlanságban élő tömegeket hibáztatjuk azért, mert Orbán, akkor nincs igazunk. A NER legkártékonyabb rétegét és legsötétebb bugyrát ezek a fideszes értelmiségiek képezik, akik a legnagyobb hangerővel terjesztik az összeesküvés-elméleteket, a rezsim ellenfeleit lejárató áltudományos handabandákat, akik jól fizetett mikrofonállványokként és szakértőkként mérgezik a nép szellemét és lelkét, akiket azért tart a rezsim – a legalizált korrupció révén ellopott irgalmatlan pénzek segítségével -, hogy azt csinálják, amit Lomnici.

Ők tartják hatalomban Orbánt, és az ő kizárólagos felelősségük, hogy a valódi értelmiségnek itt nem terem babér. A valódi, gerincoszloppal rendekező értelmiségiek elmennek, a gombnyomásra bármit és bárminek az ellenkezőjét meggyőződéssel előadó droidok maradnak. És a minden tekintetben felszántott ugar is marad, ahol egy kormány békeidőben elérte, hogy az ország ordas eszmékkel, és álhírekkel zsibbasztott fele önként mondjon le a jövőjéről s sorosmigránsballiberálismindenkiellenség propaganda nagyobb dicsőségére. A hülyére zsibbadt ország felének ezt meg lehet bocsátani, a Lomnici-féléknek soha nem lenne szabad.