Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A feszültség nem szűnik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a tüntetések – jelen pillanatban legalábbis – elcsendesedtek, voltak olyanok, akik fontosnak tartották, hogy hallassák hangjukat. Ezek pedig nem voltak mások, mint a diákok, akik köszöntötték Dr. Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárt az Educatio oktatási szakkiállításon. Valószínűleg az államtitkár asszony nem erre a fogadtatásra számított, amennyiben csak a felsőoktatásban elérhető ösztöndíjakról, valamint a minőségi felsőoktatásról szeretett volna előadást tartani. Senki nem készítette őt fel arra, hogy ott olyan diákok is jelen lesznek majd, akik szembesítik a kormány oktatáspolitikát (is) romboló intézkedéseivel. Az államtitkárok és a politikusok úgy általánosságban hozzászoktak ahhoz, hogy úgy nyilatkoznak meg egy társadalmi csoportról, hogy velük erről még véletlenül sem egyeztetnek.

Dr. Horváth Zita 2017. május 15-e óta van államtitkári pozícióban, ezért feltételezhetően pontosan tisztában van azzal – amellett hogy asszisztált az egészhez –, amit az Orbán-kormány tett, tesz és tenni fog Magyarország fiataljaival. Több százezer diákot üldöztek el az országból, akik nélkül ennek az országnak nincs jövője. Ugyanis akár tetszik, akár nem – noha természetesen elengedhetetlen szükségünk van rájuk – nem a gyártósorok munkásai, és nem is az utcaseprők fogják ezt az országot előrevinni. A kiművelt fiatalság minden ország legnagyobb kincse, amelyet mindenáron az országban kellene tartani. A kormány számára azonban ezek a fiatalok nem fontosak, nincs ugyanis olyan állampolgárokra szükségük, akik meg merik kérdőjelezni döntéseiket.

Rabszolgákra és a rendszer kiszolgáltatottjaira van szükségük, nem pedig egyetemet végzett, saját gondolatokkal rendelkező fiatalokra. Ezt bizonyítja az is, hogy az ország egyik legjobb egyetemét üldözték el az országból Sorosra hivatkozva. Százmilliós leépítések zajlanak az ELTE több karán is, miközben Orbán Viktor több milliárd forint közpénzből felköltözött a Várba. Az ország több tucat gimnáziumában és általános iskolájában neveznek ki tehetségtelen, rendszerhű seggnyalókat az intézmények élére, ezzel is tovább rontva a magyarországi helyzetet.

A kormány egyértelmű célja az oktatási rendszer teljes mértékű tönkretétele, amivel a diákok is pontosan tisztában vannak. Nem véletlen hát, hogy sem Balog, sem pedig Kásler nem volt hajlandó egyeztetni a fiatalsággal az oktatás helyzetéről. Nem érdekelte őket az sem, amikor heteken keresztül több ezer diák vonult Budapest utcáin, de még az sem, amikor egy egyetemi előadót napokra elfoglaltak. Az évekkel ezelőtt lezajlott tüntetéssorozat óta csak rosszabb lett a helyzet, amiből a diákságnak újra kezd elege lenni. Nem véletlen tehát, hogy a kormány lemondását követelő több ezres tömeg nagy része is fiatalokból állt.

Lehet, hogy úgy tűnik, a dühös tömeg újra elhallgatott és inkább a fotel kényelméből okoskodik, de aki ezt hiszi, az téved. Lehet hogy nem vonulnak dühös tízezrek Budapest és Miskolc utcáin, azonban a feszültség nem szűnt meg. A rabszolgatörvény megszavazása óta egy olyan ellenállás jött létre országos szinten, amelynek erejét hiba lenne alábecsülni. A kormány politikájával egyet nem értő tízezrek szembesültek azzal, hogy nincsenek egyedül. Minden havas kocsin és téren megjelenő O1G felirat mutatja, hogy az elégedetlenek száma egyre csak növekszik és többé már nem félnek véleményt nyilvánítani.

Lehet, hogy a rendszerváltáshoz nem volt elég a rabszolgatörvény bevezetése, azonban abban talán egyetérthetünk, hogy elindított minket egy olyan úton, amelynek végén már a NER bukása látszik kirajzolódni. A rendszer napjai meg vannak számlálva, ugyanis az emberek egyre nagyobb többsége változást akar. Ez a változás pedig a NER teljes elsöprését és egy valós rendszerváltást kell hogy jelentsen. Egy olyan időszak beköszöntét, amikor újra büszkén tűzhetjük ki a kokárdát március 15-én, mert többé nem az elnyomó hatalom jelképe lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.