Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Orbán Viktor hősies kormányinfója

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt izgulok a laptopom előtt, várom a miniszterelnöki fellépést kormányinfó fedőnéven. Szokásom szerint élőben írom a közben történteket. Mármint én élek írás közben, az egyszer biztos. Addig is, ameddig körömrágva várjuk a példátlan esemény kezdetét, néhány szó az előzményekről.

Ma van az a rendkívüli nap, amikor a miniszterek elnöke állítólag olyan újságírók kérdéseire is méltóztatik válaszolni, akik nem pártutasításra írják meg magvas gondolataikat. Ezt úgy ünnepli a fideszes pártmédia, mintha személyesen a Jóisten szállna le közénk, hogy némi csodát tegyen. Én nem emlékszem olyan esetre, hogy bármelyik munkahelyemen is spontán virágesővel és dicshimnuszokkal fogadtak volna, ha befáradtam olykor és méltóztattam elvégezni a munkámat. Ezért úgy gondolom, nem kellene csodaként és elképesztő kegyként kezelni azt, hogy a közpénzből élő (olyan harminc éve abból élő) miniszterelnök kivételesen teszi a dolgát.

Még kilenc óra előtt kiderült, hogy természetesen nem annyira bátor a brüsszeli bürokraták és Soros György réme, hogy minden ellenzéki lap és portál kérdezhetne tőle. Eddig a Klubrádió, a Magyar Hang az Azonnali és a Mérce biztosan nem kérdezhet. Nekik már sajnos nem maradt hely, annyi a jelentkező. Talán a vécé előterében lesz a kormányinfó, mert az erre használatos terem többnyire háromnegyedrészben üresen szokott kongani.

Bővült a lista. A Direkt36 és az Alfahír sem kérdezhet. A kormányinfó címe: Mit miért tesz a kormány? Hú de izgulok!

A kormany.hu oldalán sajnos nem működik az élő közvetítés, de Orbán Viktor Facebookján igen. Természetesen a meghirdetett időpontban még sehol a főszereplő. És megjött ő! Kovács Zoltánnal megtámasztva. Közben meggyógyult a kormany.hu.

Özönlenek az örömhírek. Hasítunk mint a franc, emelkedtek a bérek, csökkent az államadósság. Most 71 százalék. Egymillió valahányan válaszoltak a nemzeti inzultációra amiből az következik, hogy az egész ország egyetért a kormánnyal. Megkétszerezték a családtámogatásokat de a polgárok többet várnak. Lesz is több. Majd az országértékelőben elmondja, mi szépet találnak még ki. Ha jól emlékszem, ez zártkörű értékelés lesz, de nem baj. Majdcsak megtudjuk. Lesz emlékév is, sok-sok pénzből nyilván.

És most ráfordulunk a lényegre. Az EP választás. A magyarok elsöprő többsége a migrációt tartja fontosnak. Mármint Orbán szerint. Tehát sorsdöntő lesz a választás. Egyértelmű célokat kell kitűzni. Orbán azt tűzte ki, hogy mindenhol ő kerüljön többségbe. A második cél: Orbán legyen a legsikeresebb párt. Már most is ő Európa legerősebb pártja.

Az EB demokráciadeficittel küzd, de majd a Fidesz (lánykori nevén Orbán Viktor) megoldja ezt is. Most arról beszél, hogy ők nem szoktak a migrációról beszélni (höhö), de ő most megtöri ezt a hagyományt. És beszél. Mindmeghalunk. Persze csak akkor, ha nem ő fogja vezetni Európát. Megerősödött neki a kereszténységhez való kötődése, politikai kérdéssé tette. Ez is a migránsok miatt van.

Ezt nem Orbán mondja, csak én szúrom ide be, hogy 92 százalékkal csökkent az Európába irányuló migráció 2015 óta. Ez természetesen a fővezért nem érdekli. Ő most kéjesen mesélget arról, hogy mi keresztény civilizáció vagyunk mert ő megvéd minket, de Európa többi része elesett. Valamint kivétel nélkül minden liberális bevándorláspárti. És az van, hogy Brazília demokratikusabb mint az uniós országok (kivéve természetesen Magyarországot).

Ő készen áll a választásra, mert ő indul mint bevándorlásellenes és a sorosista bevándorláspártiak. És most válaszol a kérdésekre.

MTVA kérdez. M1. A migrációról kérdez a bácsi és arról, hogy mit szól hozzá a főnök, hogy őt se nem demokrata, se nem nemtommi. Orbán válaszol. Az van, hogy a liberálisok a demokrácia ellenségei.

Reuters. Kovács máris közbeugat, hogy csak röviden. Az ember még semmit nem kérdezett. Most igen. Matolcsy lesz-e a Jegybank elnöke? Orbán válaszolt. Ő lesz. Mikor kezdődik Paks építése? Orbán: majd. Az oroszokon múlik.

Origo. Mit szól Orbán ahhoz, hogy egységes ellenzéki lista lesz az EP választáson? Orbán: abba beledöglik az ellenzék. Úgy kell nekik. Origo: mit szól a főnök a brüsszeli tüntetéshez? Orbán: persze, bevándorláspártiak azok.

Bloomberg: Tényleg Matolcsyt jelöli újra? Orbán: semmilyen meglepetés nem várható. Bloomberg: hol a négy százalékos növekedés? A Jegybank ennél alacsonyabb növekedést jósol. Ez kinek a felelőssége? Orbán: akarat kérdése. Meglesz a négy százalék. És Európa legmagasabb foglalkoztatottságú országa lesz.

Orbán közben iszonyú hosszan beszél. A Bloomberg (egyébként szintén indokolatlanul hosszú) kérdésére hosszú percek óta magyaráz. Szépen telik az idő. Most arról mesél, hogy a magyar munkavállalók hat százaléka dolgozik külföldön, ami smafu. Több osztrák dolgozik külföldön, mint magyar. A Munka Törvénykönyv módosítása nem függ össze a munkaerőhiánnyal. Azért találták ki a rabszolgatörvényt, hogy segítsenek a magyar munkavállalóknak. Jó lesz ez.

PestiSrácok: milyen parancsszóra ugrást lát abban, hogy több európai országban támadják a migránspártiak a jobboldali kormányokat? Orbán: összefogunk mi is. Soros György emberei tüntetnek. De ez ilyen játék, most nemzetközi méretekben mérik össze az erejüket Sorossal és a migránspártiakkal.

PS: jó hosszú kérdés, de nem igazán értettem, mi a lényege. De Orbán érti, mert válaszol. Az elmúlt időszak a száz év magyar magány időszaka volt, de ez elmúlt. Ez Szent István öröksége. Stabilizáljuk a régiót és mindenki jól jár, aki vele együttműködik. Egész Európát stabilizáljuk. Vagyis Orbán.

AFP. Azt mondja Orbán úr, hogy a migráció a fő kérdés. Mások szerint sokkal jobban érdekli minden más, például az oktatás, az egészségügy, az alacsony bérek. Nem lát ellentmondást? Orbán: nem. A migráció a következő 15-20 évben is a migráció lesz a legfontosabb. Pont.

444.hu: mostanra Tiborcz és a család milliárdos. Ebben önnek van szerepe? Orbán: nem foglalkozik üzleti kérdésekkel, őt ne provokálják. A politika és az üzlet különválik. 444.hu: miért került egy kézbe a kormánymédia: Orbán: na és akkor mi van? (nem szó szerinti idézet). Amúgy is Magyarországon ma liberális, kormányellenes és migránspárti médiatúlsúly van. Ő minden nap így ébred. Ezen az sem változtat, hogy összegereblyézték a kormánymédiát. 444.hu: Mit szól ahhoz, hogy Varju Lászlóval viselkedtek a biztonsági emberek az MTVA székházban? Orbán: Varju át akarta lépni a törvényeket és át akarta venni a tévé irányítását.

Financial Times: készen áll új szövetségek kötésére? Orbán: Migránsok. Salvini egy zseni.

Mfor: Mi a helyzet a korrupcióval? Orbán: zéró tolerancia van a korrupció kérdésében. Elmúltnyolcév. Akkor volt korrupció, most meg nincs. A korrupt országok szegények, Magyarország egyre gazdagabb. Itt nincs korrupció, nem is lesz, zéró tolerancia van. Mondom: zéró tolerancia. Például azért sem létezik Magyarországon korrupció, mert a gazdaság és a politika élesen különválik. Magyarországon nincs szüksége egyetlen pártnak sem az üzleti szféra pénzére ahhoz, hogy megnyerjen egy választás. És Magyarországon van Európában a legszigorúbb adóbevallási törvény. Ő harminc éve nyitott könyv, mindenki beleláthat az életébe, ott a vagyonbevallása harminc éve. Mfor: elég-e a béremelés üteme a felzárkózáshoz? Orbán: azt nem a kormány mondja meg, majd a munkaadók és a munkavállalók megoldják. Mármint a béremelést. Azt meg majd a munkaadók és a szakszervezetek döntik el, kihez akarunk felzárkózni, nem pedig a kormány. És nem mostanában fogunk csatlakozni az eurozónához. Ő még kivár. Most három Európa van, vagy három Unió.

Euronews: A Fidesz miért támogatott egy szerintük bevándorláspárti politikust? Manfred Webert mármint. Orbán: becsapták az ő barátját. Bepalizták. Azért szavazott a Sargentini-jelentésre szegény. Na de egy csomó országot már elárasztottak a migránsok, nagy tömegű iszlám van és kevert kultúra lesz. Most azoknak az országoknak most az a problémájuk, hogy megoldják az együttélést. Mi még nem tartunk itt, mert mi ide senkit nem engedünk be (mondjuk nem tudom, mire válaszol jelenleg, de nagyon beleélte magát).  Euronews: Hogyan fog hatni Magyarországra a Brexit? Orbán: sehogy.

Index: 2030-ig tervez, illiberális demokráciát hirdetett. Milyen illiberális változás várható még? Orbán: igen, mert a magyar emberek illiberális országot akarnak. Migránsok, házasság, kereszténység. Nini, mist derült ki, hogy Orbán szerint nekik, az illiberális többségnek van egy saját alkotmánya. Index: konkrétabban milyen változások várhatók? Orbán: benne van az alkotmányban.

Időnként megszakad a közvetítés, úgyhogy lehet hogy valami kimarad.

Most ott tartunk, hogy mit szól hozzá hogy O1G (nem tudom, ki kérdezte). Orbán: semmi. Hopp, ez valami kormányportál kérdése, mert Soros György és az ő határtalan gazdasági lehetőségei kerültek elő. Orbán most arról beszél, hogy Soros-lista van. Miközben az egész kormány átláthatóan gazdálkodik, Soros meg nem. Soros bosszút fog rajta (mármint Orbánon) személyesen és az országon is állni, mert Orbán bátran megnevezte, mint a migráció támogatóját. És nem kellene Sorosnak a zsidósága mögé bújni, mert az gyáva dolog. Kérdés: mit szól Orbán az ellenzék, a liberálisok, a baloldal erőszakra való felhívásával? Orbán: Németországban megvertek egy politikust. Ez dráma. Lehet tüntetni, de erőszakot nem szabad alkalmazni. Mint például vele szemben is fizikai erőszakot alkalmaztak a Parlamentben az ellenzékiek.

ARD: sokan tüntettek, az ő hangját miért nem hallja meg az emberek hangját? Orbán: ő mindent meghall, mindent figyelembe vesz. Ott a nemzeti konzultáció. A kérdéseket már megvitatták, például a szakszervezetekkel Kósa Lajos. De demokrácia van és a parlamenti többség dönt. Ez van.

Népszava: Ismer olyan demokráciát, ahol a miniszterelnök éveken át nem áll szóba az ellenzéki sajtóval? Most sem engedtek be több újságírót. Orbán: ő szívesen áll mindenki rendelkezésére, de bikaviadalt nem vállal, ahol rosszindulatú ember előítéletes kérdéseket tesz fel. De amúgy bárkivel leül vitatkozni.

Kovács: akit nem hívnak a Kormányinfóra, az ne jelentkezzen mert nem engedik be.

Allgemeine Zeitung: Mi a helyzet a várba költözéssel? Orbán: Európában csak nálunk nem volt fizikailag elválasztva a törvényhozás és a végrehajtó hatalom. Ezt a kommunisták csinálták. Az ezeréves demokrácia szimbóluma a várban van. Amúgy is a szocialista kormány költöztette oda a köztársasági elnököt. És amúgy is helyre kellett állítani a várat, mert a kommunisták a múltat végképp el akarták törölni, de ő újjáépíti a jóvátétel jegyében.

RTL: a Munka Törvénykönyv változása jogos igény volt. Van-e esély a munkavállalók kérésének meghallgatására? És miért érdeke a munkavállalóknak a három éves kifizetési időszak? Orbán: már lezajlottak a viták a törvény elfogadása előtt, nincs miről vitázni. És mindenkit minden hónapban kifizetnek.

Most ez nagyon vicces volt: Orbán arról mesél, hogy ő már nagyon régen dolgozik és soha nem tűrte el, hogy ne fizessék ki időben. Elvégezte a melót, ide a pénzt, mindig ez volt az elve. Ha lesz néhány szabad órám majd igyekszem kideríteni, hol és mikor dolgozott Orbán a politikán kívül. Vicces ember ő, ez kétségtelen.

ATV: Miért nem változtatnak a rabszolgatörvényen? Orbán: mert jó. Pont. ATV: ki lesz Trócsányi helyett az igazságügyi miniszter? Orbán: Nemtom.

Hír TV: Törökország felől megindulhat a migrációs hullám. Ide is jönnek? Orbán: jönnek.

Le Monde: Miért találkozik annyiszor Salvinivel? Orbán: mert Berlusconi engedélyt adott rá. Le Monde: Még mindig Macron a legnagyobb ellenfele? Orbán: Én tisztelem Macront, személyesen jó viszonyt ápolunk, de Macron a bevándorláspártiak vezetője, harcolnom kell ellene.

ZDF: Mióta ez a kormány van, az ország a korrupciós listán előre ugrott. Miért állította le Magyarország a családtagok és ismerősök elleni korrupciós vizsgálatokat? Orbán: nem állítottam le. Zéró tolerancia. Ne irigykedjenek, jöjjenek és pályázzanak. ZDF: hogy lett Mészáros és Tiborcz milliárdos mióta Orbánnak hívják a miniszterelnököt? Orbán: nem hagyom magam provokálni, nem foglalkozom üzleti ügyekkel.

HVG: Mészáros Lőrinc az ország leggazdagabb embere, Tiborcz üzlettársa. Hogy gondolja, hogy külön lehet választani a dolgokat, hogy nincs korrupció. Orbán: Ő ezen csak röhög, üzleti ügyekkel nem foglalkozik. (Itt belefojtották a szót az újságírónőbe)

Echo TV: speciel a kérdést sem értem. Orbán sem. Neki Szájer szokta megmondani hogy hová kell mennie. Echo: Sargentini szerint ciki leülni egy asztalhoz Orbánnal. Orbán: Minden botnak két vége van.

Magyar Idők: miért hasít ennyire az ország? Orbán: jók vagyunk.

Hosszas mese.

TV2: A Jobbik beállt az ellenzék mellé. Orbán: össze.

Bevallom, én már cefetül unom, úgyhogy ezennel berekesztem ezt a bohóckodást. Ha véletlenül elhangzik valami olyasmi, aminek értelme és jelentősége van, majd külön megírjuk. Egy jól koreografált cirkuszt láthatunk, nem sajtótájékoztatót.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.