Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Szittya szentháromság

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gyönyörű hétnek nézünk elébe, hiszen országunk első számú puritánja új irodát kapott. Így jelent meg a párt egyik faliújságján: kapott. Tessék mondani, kitől kapta ő? Valami jótét lélektől? Esetleg a Mikulástól? Vagy a húsvéti nyuszi tojta neki időnek előtte, hogy örüljön a kis csibész? Mert én úgy tudom, személyesen az illiberális antidemokrata hisztizte ki magának a csilliárdokba kerülő, puritánnak álcázott luxust. Amit aztán fel is szentelt egy karmelita szerzetes. Kell is az, hogyan olvasgathatná a megdicsőült uralkodó a sportújságot egy szenteletlen irodában?

Csak a nagy ember irodarésze valami 4 milliárd forintba került. Az négyezerszer egymillió forint, a hülyébbek kedvéért. Mondjuk annyi, mint másfél millió nyugdíjas idei nyugdíjemelése. Vagy mint négyezer otthon megmentése az árverezéstől. Vagy mint négyezer iskola felszerelése nyelvi laborral. Lélegeztetőgépre nem fogom átszámolni, a keresztényi szellemben fröcsögő pártmédia nyilván így is harsányan röhög azon, ha valakinek nem tetszik a kisformátumú nagy ember minden határt átszakító pofátlansága.

Merthogy nem is oda költözik ő, ahogy az aljas hazaáruló ballibsi sorosista lapok hazudják, hiszen van neki saját vityillója a Cinege utcában (meg másik tucatnyi vityilló Mészáros Lölö nevén), hanem csak majd oda jár ő dolgozni. Mert a várban dolgozni jó. Van neki jelentése. Az védetté teszi a Fidesz urát, talán hamarosan a fejére kerül a korona is, hogy semmi híja ne legyen a gyerekkori álmoknak. Aztán meg nagyon visszafogott volt a tervező. Például nincs is arannyal fedve a padló, eredeti Mona Lisa sem lóg a falon. Legalábbis azon a részén nem, amit láthattunk. Mert nem nézhette ám meg csak úgy akárki a munkának felszentelt épületet, nehogy a jólelkű országlakók gyűjtést rendezzenek egy kényelmes fotelre. Lábtartóval, hogy ne kelljen lefűrészelni a fotel lábait.

Tehát a nagyon bátor, folyamatosan harcban álló hadvezér mostantól ott trónolhat majd a felszentelt falak között és szőheti álmait az Unió elfoglalásáról. A sáskák is hasonló módon működnek. Ha egy területet már letaroltak, ha nincsen mit zabálni, mert csak a puszta föld és a növények csonkjai maradtak, akkor továbbáll a horda, új területeket lepnek el a falánk kis szörnyek.

Itt ez a helyzet már bekövetkezett. A demokrácia csonkjain nincsen új hajtás, csak a közmunkások, minimálbéresek és egyéb rabszolgák rongyait lengeti a szél a fűtetlen lakások kitört ablakaiban. A kiló krumpliért felvásárolt szavazatok magasra repítették a szerény képességű hadurat. Ő már régen legyőzhetetlen félistennek hiszi magát, a körülötte hemzsegő tányérnyalók és bilihordozók pedig dülledt szemmel erőlködnek, hogy ez a hite meg ne inogjon valahogy. Hiszen a saját megélhetésük, családjaik egyre gyarapodó vagyona ettől az egyetlen embertől függ. Ki a francot érdekel a többi kilencmillió, amikor az ő gyereküknek már az oviból hazafelé is saját kastélyok, szőlőbirtokok mellett vezet az út, amikor a nyugdíjas szüleik, nagyszüleik az egész életen át tartó spórolásnak köszönhetően százmilliós földbirtokokat, vállalkozásokat, disznótelepeket, bányákat tudhatnak magukénak?

Szóval kell a puritán. Bár ez a szó hibás, nem puritán lesz az, hanem igénytelen. Kívül-belül, családostul igénytelen. De az szarul hangzik, a puritán meg jól hangzik. Meg kell a felszentelés, a hitelesítése annak, hogy minden rendben van így, ahogy van. A személyzet fel is töltött a szentelésről egy anyagot a főigénytelen közösségi oldalára. Kétszer, hátha egyszer elkerülte volna valaki figyelmét a dolog. A királlyá koronázás is akkor volt érvényes, ha az egyház is jóváhagyta az aktust.

Érdemes megnézni a videót. Őigénytelensége megbeszélte Zsolttal a dolgot és abban maradtak ők ketten, hogy az épület továbbra is a kármelitáké, a hobbifocista csak bitorolja azt. Bitorolja elégedetten vigyorogva, az Isten áldását kérve tulajdon erkölcstelen és embertelen uralkodásához.

Így. Az egyház közreműködésével a pereputty becuccolt a mi pénzünkből puritánnak álcázott luxusba, ahová mi a büdös életben nem tehetjük be a lábunkat. Hiszen az angol királynőhöz sem lehet beugrani egy teára, az amerikai elnökre sem lehet rákopogni ebédidőben és a Jóisten is csak imákkal zaklatható, személyesen nem. Itt megvalósult egyfajta szittya szentháromság. Vízkereszt napján, amikor azok az emberek, akiknek futotta karácsonyfára, lebontják a fát, azok pedig, akiknek nem futotta sem fára, sem ünnepi lakomára, de még tüzelőre sem, a holnapra gondolnak, amikor majd jobb lesz az életük. Ha meg nem fagynak a télen. Talán úgy hiszik, majd a Várban Lakozó meglátja a nyomorukat és tesz értük is valamit. Szép dolog a hit. Általában egy zsák krumplit, egy csomag száraztésztát, pár kiló lisztet fial. Négyévente.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.