Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Január 7-e az új karácsony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük az összefoglalót a mai kiemelt kommentekkel:

Most erőteljesebben fel fognak ülni a populista vonalra (fidesz), mint eddig, meglovagolják a szerte európában tapasztalható erősödő ellenséges hangulatot, csak azt nem tudom, hogy amikor előkerülnek a kisembert leszakító kapitalisták-, meg az arctalan cinikus hatalom- szlogenek, akkor kit fognak befényképezni ebbe a keretbe Magyarországról?
Mi valahogy mindig fordítva ülünk a lovon egy ideje.

A fidesz savazza a kapitalista nyugatot, miközben kiépít egy hazai burzsoá réteget, az ellenzék meg arccal nyugat felé éppen azt a forradalmi hangulatot próbálja meg kihasználni, amelyik pont európáról fogalmaz meg kritikát.
Ember legyen a talpán aki itt kiigazodik (Flórián Besze)

És egy beszélgetést hoztam még, amit figyelemreméltónak találok:

Hozzáadott érték….. Volt. Voltak gyáraink, saját termékeink. Mi volt az első dolga az új kormánynak rendszerváltás címszó alatt?? Mindent szétverni, kiárúsítani, mert „nagy volt az államadósság”. Mink van most, 30 év elteltével?? A csupasz seggünk. Mert eladtunk mindenünket a külföldinek. És az államadósság jelenleg?? Arról meg….. Csicska lett a magyar népből. Ennyi és nem több. (Márti Sebők)

Azt nem igazán nevezhetjük hozzáadott értéknek, amit csak a fejletlen országokban és a KGST-n belül tudtunk eladni. (Stephen Fabian)

Sokkal több mindent vittek anno nyugatra és az arab országokba eladni, mint gondolnád! Ennél a mai állapotnál sokkal több volt! Tele volt minden hibával, stb, de több volt, mint ma, és lehetett volna jobb is! Ha valóban rendszerváltás történt volna, nem szétrablása a nemzeti vagyonnak! (Piroska Magyar)

Miből gondolod, hogy nem tudom mit gyártottunk, és mit vettek meg tőlünk? Volt amit megvettek, volt ami jó is volt. Elenyésző volt sajnos a minőségi árú. Mese a nagy szocialista gazdaság, minőségileg rossz volt a többsége. Kár ezen álmodozni, elmúlt. Viszont felesleges értelmetlen illúziókat kergetni. Nem volt piacképes a magyar gazdaság és mezőgazdaság. Mindamellett nem kétlem, hogy kijöhettünk volna jobban belőle, de tündérmesékben ne higgyünk. A szocialista gazdaságunk pocsék volt, a munkamorál a béka feneke alatt. Az pedig természetes, hogy a tőke ezt kihasználta, ez a természete. 
A rendszerváltás sajnos tényleg elmaradt, de úgy látom, az ország nagy részének nem is hiányzik. Sőt! (Stephen Fabian)

De magyar termék volt. Akár ipari, akár mezőgazdasági. És ne legyünk tévedésben: Nem a gyárakat kellett volna eladni a nyugatnak rendszerváltás címén, hanem csak a termékeket…..(Márti Sebők)

A termékekre nem volt kereslet. A KGST bedőlt, senki nem vette meg a vacak termékeket. Az orosz vette, csak nem fizetett. A gyárak lerobbantak, elavultak volna. Pénz kellett volna, sok pénz. Az is kérdés, hogy a magyar megvette volna a rossz csokit, mikor Milkát vehet, vagy Videoton TV-t mikor Sonyt is vehet. 
Azt tudod, hogy a sokat siratott magyar buszgyártás milyen silány volt? Az utolsó új és „jó” fejlesztés 1970-ben gyártódott. Elavult MAN licenc motorral, elavult Rába dobfékekkel és padlómotorral. Kutyának nem kellett nyugaton, mert alkalmatlan volt már akkor a fejlődésre. Nem is fejlesztették tovább. Azóta sem tudnak egy jó autóbuszt legyártani, amit összedobnak az tele van külföldi alkatrésszel. Nem volt jó ami történt 89 után, de megtörtént, és a helyén kellene kezelni. Elmúlt, elszabtuk, meg kellene oldani. (Stephen Fabian)

Ma, egy nappal a holnapi országos méretű tüntetéseket megelőzően is volt tüntetés az ország több pontján is. Pécsen, Szombathelyen és Gödöllőn mentek emberek ezrei az utcára, hogy Orbán Viktor tudtára adják: elég volt! Nem rossz előjele ez a holnapi napnak, amikor is a következő városokban lesznek kormányellenes megmozdulások:

  • Tata
  • Esztergom
  • Tapolca
  • Komló
  • Szolnok
  • Cegléd
  • Hódmezővásárhely
  • Debrecen
  • Békéscsaba
  • Nyíregyháza
  • Budapest (3)
  • Linz
  • London
  • Dublin
  • New York
  • Torontó
  • Bern

Mit is mondott Kovács Zoltán az ország beszélő alsó fertálya a Timesnak?

tüntetéseknek nincs társadalmi támogatottsága.

Értem. Nem mellesleg Kovács a mai napon sem volt képes türtőztetni magát és megnyilatkozott a CEU ügyében. A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerint a CEU nem ment el Magyarországról, sőt a múltban is Budapesten működött és a jövőben is ott fog. Ez igen dicséretes kedves államtitkár úr, kár hogy a valósághoz pont annyi köze van, mint a Soros zsoldosoknak az országos méretű tüntetésekhez.

Az is kiderült a mai napon, hogy mindenki tévedett és a karácsonyi ajándéknak szánt Kossuth téri szánkókat meg fogják kapni a szegény gyerekek. A libsik tehát befoghatják a pofájukat. Az országgyűlés hivatala ugyanis tájékoztatott, miszerint:

A fenyőfa Kossuth térről történő elszállítása tehát január 7-én, hétfőn kezdődik meg, és a szánkókat is csak ekkor – vagyis az Index cikkének sugalmazásával szemben nem karácsonyi ajándékként – adjuk át a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságnak.

Ehhez képest lássuk mit mondott december 14-én Hidvéghi Balázs:

Magukból kivetkőzött Soros aktivisták fel akarják gyújtani az ország karácsonyfáját a Kossuth téren. És hogy összetörjék a karácsonyfa körül a szánkókat. Azokat a szánkókat, amelyeket szegény gyerekeknek szerettünk volna ajándékba odaadni karácsonykor.

Ha már hazudnak, legalább egyeztetnének előtte. De ahogy látom még ez sem megy, túl nehéz feladatnak bizonyul a dolog. Az is kiderült a mai napon, hogy a Macedón köztörvényes bűnöző, Gruevski mellett nagy valószínűséggel Semjén Zsolt jóbarátját, az RMDSZ volt Kovászna megyei szenátorát, a korrupció miatt három év letöltendő szabadságvesztésre ítélt Olosz Gergelyt is befogadtuk kis hazánkba. Román sajtóértesülések szerint ugyanis nincs kizárva, hogy Olosz már Budapesten bujkál valahol a román törvényhozás elől. Az, hogy menekült státusz jár-e neki egyelőre még kérdéses (már csak azért is, mert egy másik uniós országról beszélünk), de csak idő kérdése és kiderül, Orbán Viktor engedélyezi-e egy újabb szökött bűnözőnek a Magyarországra települését, vagy sem.

Lássuk mai cikkeinket:

És akkor jön Áder János egy pohár pezsgővel a kezében

Nem csak a bűn, a bűnpártolás is

Ezer év menetelés a semmibe

Csiribí-csiribá, Kásler doktor csodái

Fehér sapkás libsi

A nap kommentje Evától:

 Még 1 hét sem telt el, és máris csodákat kap a nép. Már csak 51 hétre kell valamit kitalálni, hogy a zemberek ne a saját szemükkel lássanak ! Akkor ismét boldogújévet 🤣 De talán arra már nem lesz lehetőség! Igaz ?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.