Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezt az egy lépést akarja megtenni Orbán?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, amiért ilyen jól állunk szakértőkkel. Minden területre jut belőlük néhány, van migrációszakértő és biztosan van sorosszakértő is. Még ennél is nagyobb szerencse, hogy vannak olyan szellemi műhelyek, olyan kutatóközpontok, ahol ezek a szakértők összedugják az okos fejüket, felméréseket, közvéleménykutatásokat és egyéb okosságokat csinálnak. Természetesen a szakma szabályainak megfelelően, függetlenül és pártatlanul, szigorúan a tényekre alapozva.

Ilyen független szellemi műhely a Nézőpont (véletlenül majdnem Századvéget írtam) csoport és az ő zseniális vezetője, Mráz Ágoston Sámuel. Amit ő mond, arra oda kell figyelni. Nem a pártkatona, nem is a jól megfizetett munkavállaló beszél belőle. Mindig korrekt, az igazságnak mindenben megfelelő elemzései és nyilatkozatai a történelemkönyvek lapjaira kívánkoznak, de még inkább egyetemi tankönyvekbe, hogy probléma nélkül kinevelődhessen a jövő nemzedék.

A független szakértők független gondolatait a független sajtó juttatja el az értő olvasókhoz, így mindenki pontosan és tisztán tud tájékozódni a politika zűrzavarában. A Magyar Idők neves újságírója (Kárpáti András a neve) remek évzáró, tényfeltáró és elemző interjút készített a minap, még a boldog új év előtt Mráz Ágoston Sámuellel. Bevallom, faltam a betűket és ittam mellé Mráz Ágoston Sámuel minden objektív kijelentését. Elmesélem, mit tudtam meg.

Elsősorban azt, hogy kudarcot vallott az ellenzék terve. Mivel már a cikk címe is ez, nagy fejtörést nem igényelt a dolog. Az olyan precízen nem derül ki az interjúból, hogy mi is volt a kudarcos terv, de nem is az a fontos, hanem az, hogy megbuktak. Egyenként. Ki is tér rá a szakértő úr, hogy a Jobbiknak annyi, a DK nincs is, az LMP a nullával egyenlő, a Momentum röhej, az MSZP romokban. A végkövetkeztetés: Orbán Viktor minimum 2030-ig trónon marad, várhatóan ő lesz Európa jövendő ura, a Fidesz pedig a legerősebb párt.

Távol álljon tőlem, hogy vitába szálljak Mráz Ágoston Sámuel kétségtelen szakértelmével, mert hogy is jönnék én ahhoz? Biztosan igaza van a könyörtelen logikával levezetett briliáns következtetéseiben, bár én csak annyit értettem belőle, hogy Orbán a király, az ellenzéki pártok idióták, migránsok és Soros György. De ez az én hibám, gyenge a felfogóképességem.

Csak nagyon halkan szeretném megjegyezni, hogy innen, ahol én állok, kicsit máshogy festenek a dolgok. Nekem úgy tűnik, változott a helyzet ahhoz képest, ami még akár egy hónappal ezelőtt is volt. Jelenleg nem érdekel senkit, hány százalékon áll melyik ellenzéki párt. Új erő született. Az ellenzék. Vagy ha úgy jobban tetszik: AZ ELLENZÉK. Így, egyben. Ami eddig szétaprózta az ellenzéket (fideszül: ellenséget), az most éppen hogy összefogja. Mostantól nem a széthulló Jobbikkal, a növekedésre képtelen DK-val, a jelentéktelen LMP-vel, a szóra sem érdemes MSZP-vel kell szembenéznie a Fidesznek, hanem egy olyan tömbbel, amit nem fog tudni felszeletelni a híres orbáni bugylibicska. Mivel a kormánypártot a pénz, a korrupció és a félelem tartja össze, nem feltétlenül olyan erős, amilyennek szereti mutatni magát.

Most nem a kis pártok pozícióharcával, nem a politikából élők helyezkedésével kell szembenéznie a kormánynak, hanem az évek óta bőszen rugdosott társadalom jogos dühével.

Szép terv Európa meghódítása is, csak az kerülte el az elemző úr egyébként mindenre is kiterjedő figyelmét, hogy Európa mintha kezdene ébredni a kábulatból. Vannak, akik még emlékeznek arra, hogyan és miért sodródott a világháborúba az emberiség és vannak, akik csak odafigyeltek töriórán. Szinte minden országban ébredeznek az emberek – méghozzá a fiatalok, akik eddig úgy gondolták, a politika nem az ő dolguk – és tömegek mennek az utcákra Spanyolországtól Szerbiáig, Németországtól Romániáig és Lengyelországig. A korrupció, az embertelenség, a rasszizmus és a szélsőjobbos előretörés ellen mozdul a tömeg. Nem az ilyen-olyan pártocskák állnak szemben a kormánnyal, hanem a felbőszült emberek.

Azok az emberek, akiket a Fidesz szándékosan provokál. Örömmel olvasnék Mráz Ágoston Sámueltől (vagy bárki mástól) egy olyan elemzést, melyben arról lenne szó, hogy vajon mit akar elérni a kormány ezzel. Szeretnék bevezetni a rendkívüli állapotot? Hiszen már megágyaztak neki, lényegében elég terroristának nyilvánítani a rendszert bírálókat és szabad a vásár. Hiszen már csak egyetlen lépés választja el ezt az országot a totális diktatúrától. Ezt az egy lépést akarja megtenni Orbán?

Egyébiránt boldog új évet!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.