Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Demokratikus takony

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sunyi dög. Ki a fene volt érted, ki a franc mondta, hogy megmérgezd az ünnepünket. Hirtelen támadsz te kis nyavalyás, egész évben lapítasz, hogy aztán az év végén tönkretegyél mindent. Hagytad, hogy szélben, hóban vásároljak; hagytad, hogy megcsináljam kedvenc töltött húsomat, de annak olyan íze volt, mint a szalmának. Napokig szalmát ettem szalmával. Brrr! Miattad, takony. Micsoda élvezet volt kapkodni a levegőt a finom sült husi, süti, csibeleves helyett! Tudod, az ember általában azért is eszik, hogy élvezze az ízeket, ettől boldogság szállja meg, ha röpke időre is. Prüszkölve, orrfolyással, hidegrázással még az élettől is elmegy az ember kedve. Ne szóljon hozzám senki, ne nézzen rám senki, ne sajnáljon senki, fogja be a száját mindenki: hagyjon csendesen meghalni. Ez az én ünnepi hisztim, te kis takony.

Egyetlen szerencséd van, hogy előbb, de inkább utóbb eltűnsz az életemből, bár a nyomaid itt vannak még. A bal orrom lyukába úgy befészkelted magadat, hogy talán csak a nyári Napocska lesz képes téged onnan kiűzni. Felejts el végre, hagyj élni, ide ne gyere, karácsonykor többé ne közelíts! Egész évben éppen elég baja van a földi halandónak, mert ez az ország nem béke, a nyugalom, a szabadság szigete. És akkor még te is pofátlanul garázdálkodsz. A fene essen beléd!

Jól van, ha legördül a fejemről a malomkő, és kicsit tisztul a kép, hajlandó vagyok megvédeni. Mert a nátha nem töri be az ajtót, nem egyenruhában jön, kezében gumibottal, és nincs pöcsétes papírja sem, amivel kirúgnak a házadból vagy elvisznek onnan. Az elit  taknyok egész évben csöpögnek ránk. A nátha – jobb esetben – nem visz el senkit, bilincsben meg pláne nem. Egyszer csak van, földre teper, letaglóz. Napokig. Mígnem elszégyelli magát, és a citromhalom, hordónyi ilyen-olyan tea, orrcsepp, méz, jó meleg ágyikó hatására enged a szorításából.

Azért azt bírom benne, hogy nem ijedős. Simán bemegy úri kastélyokba, leteper diktátort, hülye, gőgös kivagyiakat, prüszkölteti a hatalmasokat, ott bujkál a jachtokon, repcsiken, a luxus szállodákban is. A takony demokratikus. Neki minden ember egyenlő. És még magyar is. Elmenekült a napokban a vezér – az ország szégyenére vigyorogva köszönteni a szélsőjobbos brazil elnököt. Nem ment vele a cicakaka, mert rühellte a környezetet. Hazajön a diktátorok legjobb tanítványa, mert nem tud élni nélkülünk, belőlünk hoppárézik. Figyelj, nátha, velem végeztél, látogass el a várba, ottan lakik ezután az uraság, szépen megcsináltuk neki, milliárdokból, ami a miénk. Lepd meg, ne nagyon legyen nyugodt napja, vigyél neki előlegbe egy kis orrfolyós demokráciát.

Nem késlekedünk, jövünk mi is. Tiszta jövőt szeretnénk. Ebben az országban nem kell nekünk egy gyomorforgató, trónra éhes királyfika.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.