Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gulyás kolléga! Nem az van, hogy a békemenet marhára civil lángolás?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szilveszter környékén a kedvenc műsorom a bakiparádé volt. Nem tudom, manapság divatban van-e összegyűjtögetni az  év során elhangzott nyelvbotlásokat, de a politikai bakikat valószínűleg nem fogja leadni a közpénztévé. Ezt a tátongó űrt próbálom meg betömködni, bár esélytelen egyetlen cikkbe az éves hülyeségeket belezsúfolni. Így csak az elmúlt napokból csemegézek egy keveset (annyira keveset, hogy egyetlen orbitális elszólást vesézek kifelé), azt is csak addig, ameddig fel nem forr az agyvizem.

A legnagyobb kedvencem feltétlenül Gulyás Gergely, aki a PestiSrácok nevű micsodán adta elő a minap élete keservét, frusztrációit és lázálmait. A Miniszterelnökséget vezető miniszter (ő lenne Gulyás Gergely, ha nem Orbán Viktor szabná meg azt is, hogy ki, mikor és mennyi időre mehet vécére) nagyon vicces dolgokat mondott a pártlapnak. Például elzokogta, hogy be vannak ők tojva, mert az ellenzéki pártok erőszakoskodnak velük. Mármint fizikailag vannak ők megerőszakolva a Parlament megszentelt falai között, de még az utcán is és ez már tűrhetetlen. Igaz ugyan, hogy ötharmados többségben vannak és gyakorlatilag mindenki a Fideszre szavazott – aki nem, az Soros György -, ezért aztán huszonhárom darab tüntető kóricál az utcákon, de ők tizenhétmillióan annyira berosáltak a huszonhárom sorosbérenctől, hogy az valami szörnyű. A PS (majdnem azt írtam, hogy újságírója) alkalmazottja feltette Gulyásnak az év kérdését: kell-e békemenet, vagy nem-e kell-e. E. A meglepő kérdés nem maradt válaszolatlanul:

A butaság, az erőszak, a rosszindulat és antidemokratikus hozzáállás láttán sokunkban fogalmazódik meg ez az igény. A mostani tüntetések mögött tömegtámogatottság nincs. A balliberálisokat átölelni akaró, de egyidejűleg antiszemita botránytól hangos Jobbiktól Gyurcsányig terjedő és a szakszervezetek támogatását élvező sajátos koalíció néhány ezer embert tudott utcára vinni. Ehhez képest, ha a miniszterelnök mond beszédet, akkor egy nemzeti ünnepen is ötször ennyien szoktak megjelenni, de ha a Fidesz egy nagyrendezvényt tart, ott többszázezren is részt vesznek. Az utcán a résztvevők számát tekintve tehát a választási eredménynél is nagyobb győzelmet tudunk aratni. Érdemes mérlegelni: megérett-e már erre a helyzet. (PestiSrácok)

Tehát senki nem áll a tüntetések mögött, csak az a bizonyos huszonhárom ember tartja rettegésben a kormánypártot, miközben Orbán Viktor beszédeire megindul a fél ország, egy nagyrendezvényen (ez mi lehet vajon?) pedig csatlakozik hozzá a másik fele is, plusz a határon túli területek és Madagaszkár délkeleti része. Konkrétan a fideszesek többen tudnak lenni az utcán, mint a hülye libsik és most jön a lényeg, amikor Freud mester kikönyököl Gulyás Gergely tágra nyílt csecsemőszemén: meg köll fontolni a békemenetet. Gulyás kolléga! Nem az van, hogy a békemenet marhára civil lángolás? Hiszen az ország legcivilebb csoportosulása, a CÖF hívta életre és szervezi (ezért fizetjük nekik a marhasok közpénzt), a Fidesz-kormánynak a világon semmi köze nincs hozzá. A drágakedves miniszter úr mit óhajt mérlegelni? Már a látszatra sem adnak? Már ilyen nyíltan felvállalják, hogy a békemenet nem más, mint egy közpénzen létrehozott mesterséges képződmény központilag szervezett buszokkal, összetrombitált résztvevőkkel? Vajon hány résztvevője lenne a bohóckodásnak, ha saját erőből, saját pénzből kellene összehozni a megjelenést? Ha nem a területi pártkatonák és polgármesterek mozgósítanának, ha nem a közpénzen hizlalt sportklubok adnák a buszokat, ha egyszerűen csak meghirdetnék az eseményt a közösségi oldalon és jönne mindenki, aki jönni akar? Az a gyanúm, Bayer Zsolt eléggé magára maradna Pataky Attilával (ha már nem ő a kedvenc, akkor Mándokival vagy akit aktuálisan magaskultúrának ítél meg a drágaminiszterelnökúr), cipelhetnék a nyelvtanilag megfejthetetlen transzparenst kettecskén.

Remélem, ebben az esetben Gulyás miniszter és a többiek beugranak segíteni. Szép is lesz az Év Békemenete, a köz pénzéből meggazdagodott kormánytagok menetelnek majd a kormány támogatásának okán. Az első sorban persze Orbán Viktor fog masírozni, aki kiáll Orbán Viktorért. Bármi áron. Az életünk árán is. Nem szoktam bekapcsolni a tévékészüléket, de esküszöm, ebből az alkalomból kivételt teszek és megtekintem a közpénzből szervezett kormányzati békemenetet. Az lesz a Fidesz egyetlen őszinte megnyilvánulása. Hajrá, elvtársak!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.