Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Minket, magyarokat, bárhol is éljünk a világon, egy teher lapít. Ennek az egy magyarra eső tehernek a betűjele az 1G

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: O1G

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Jó hogy ott várja a Jézuskát kend, mert a kizsákmányolás kormánya csak a külföldön üldözött keresztényeknek nyomja a mézeskalácsot, a saját keresztényeit börtönkoszton tartja! A börtöntöltelék miniszterelnök esete más. Rá szükség lesz a börtönben, a „Röpülj páva” vetélkedőn. A pávatáncos miniszterelnökök triójához ő az alapító tag. Netanjáhu meghallgatáson, próbafelvételen van az izraeli ügyészségen, a miénk meg némán memorizál; tiszti ház, ezüsthajó, Kaja Ibrahim, igazmondó juhász. És páncélozott gumibugyiban furcsán pislogva hangol a „Gyászba borult egek” kezdetű katolikus zsoltár dallamára.

Tudom, hogy kendet nem hozza lázba a pancser kultúrharcosok amatőr ugrabugrája és kornyikálása bármekkora feneket kerít neki az udvari propaganda. Kényszeredett vigyorral készülnek a várjátékra. Kend nálunknál is jobban tudja, hogy a szerencse forgandó. De ne találgatózzunk, minket nem a szippantós Árpi bácsi kosztol közpénzből!

Viszont! Azt hallotta a nagyi a piacon, hogy Gruevszki titkosrendőrei – vagyis külföldi zsoldosok – védik a magyaroktól a Soros-ügynök „méltóságokat”. Ez a sorosozás igazándiból a Finkelstein-féle népbutítás. A zsoldosok azért ütötték a képviselőket, mert nem tudnak magyarul, és azt hitték már megint hűségpénzért jött az udvari bohóc páros.

Ezek a mostani törvények valójában a felkapaszkodott „látszatra antisorossá csökevényesedett” Soros-ösztöndíjasok furmálványai. Így állnak bosszút a zsidótörvényekért, Auschwitzért a magyarokon. A nagyi szerint ez mendemonda, de az azért elgondolkodtató, hogy az egyik rabbi nagyon széles nyelvvel nyalja a talpukat. Na. Mindegy. Ő dolguk. Megírtam, ez meg az én dolgom. Mégse legyen tudatlan kend, ha az izraelita szomszédjaival kvaterkázva szóba kerül, hogy itthon momentán ki üldöz kit.

Tudja hát; most ott tartunk a hátramenetben, hogy Horthy vitézei már birtokon belül vannak, és egyelőre eszük ágában sincs visszaadni a zsidó vagyont, vagyis (ahogy a tata mondaná) a Horthy-rendszer restaurációja az antiszemitizmust illetően csúcsra jár, és a szegényeket is változatos módon üldözik már. A dohányos szegények egyébként egyenesen visszasírják a Horthy rezsimet, mert a villamosmegállókban mindig halom szám volt a kövér csikk, most meg sehol semmi, csak plakát plakát hátán, dohány sehol, ráadásul keresztény szegényház sincs, csak palotákat, meg kastélyokat rittyentenek.

Reménykedjünk, hogy a Ferenc pápára hallgatnak Betlehemben és a migráns és hajléktalan Szűzanya nem magyarosan, a börtönben szüli meg a „Kisjézuskát” és a keletről beszélőre jövő három királyoktól az arany és tömjén után nem kobozzák el a mirhát is a szögesdrótnál.   

Egy valamiben viszont kétesek az ismereteim. Kezelje fenntartással. Ez az O1G. Kérdem a bátyámat, mit jelent, az meg röhög, „Ehhez te még kicsi vagy! Majd tanulod természetismeretből. Na, húzzál el!” Ez az én bátyám. Látszik a modorán, hogy a mi egyházi iskoláinkban nincs gender szak.

A nagyi és anyu nem nyilatkozik a témában, apu a dolgozóban, végső menedék és információforrás a tata. A vacsora helyetti esti nemzeti konzultáción bedobom a kérdést. Mire a nagyi; „Tudjad már, mit mondasz ennek a gyereknek”. Erre a tata; „Műszaki ember lévén a természettudományokban viszonylagosan otthon vagyok, nyugi.” A bátyám leplezetlen röhögésétől kísérve megyünk a műhelybe, ahol a tata nem csak szerszámokat tárol, fúr-farag, ultizik, stb. hanem általában a bölcsessége is itt tud akadálytalanul kibontakozni, hacsak a nagyi élezni való késsel a kezében el nem vágja az interaktív információcserét.

Kend biztos tudja, a tata rém alapos. Mondjuk ki; fárasztó tud lenni. De kend se tanult fizikát, én se, úgyhogy fület hegyezve jobb, ha lapítunk mindketten.

Már a kezdet se semmi. Az O1G a századforduló legnagyobb magyar materialistája által alkotott mértékegység. A SI az a nemzetközi mértékegységrendszer. Ez az ABC betűivel jelöl. Most a mi témánk szempontjából a gravitációs erő (hPa, hektopascal), és a nehézségi erő (g) az érdekes. Ez a két erő minden földi lényre hat. Nyomja. Minket, magyarokat, bárhol is éljünk a világon, még egy teher lapít, és Isten csapásaként cipelve szégyenkezünk. Ennek az egy magyarra eső tehernek a betűjele az 1G.

Ha eddig oké, akkor már csak az O betű vagy nulla értelmezése van hátra. Mint tudjuk, a NER (össznépi, pártsemleges olvasata: nemzet elnyomó rendszer) egy anyagmozgatói team szellemi terméke. Abból a közismert fizikai tételből indultak ki, hogy „az anyag nem vész el, csak gazdát cserél”. Ennek tudós kivitelezője volt évekig a mérték névadója. Nulláról indultak. Betették a nemzeti vagyont a liberális demokrácia feliratú konténerbe, megutaztatták közpénzen takarosan. Aztán jött a hosszú bájtok éjszakája. Nappal is. Politikát mímelve évekig matattak önfeledten, mint az állat. És hoppá! A valaha létezett legmocskosabb kapitalizmusban sorvadozunk és a nemzeti vagyon helyett miénk a nulla.

Ha valamit nem értene kend, akkor egy felvilágosult értelmiségit nyaggasson, ne engem. De módjával, ha kérhetem. Végül. A tata kicsit zaklatott most, de kend is az lesz ettől; sutyiban kiterjesztették a honvédelmi kötelezettséget, tankokat, repülőket vesznek nagy tételben. A minap a tévéjükben egy bácsi büszkén mesélte, hogy elvitték a keresztet a Donig. Ma se értem, hogy miért haragszik az oroszokra, mikor lehetővé tették számára, hogy egészen a Szahalin szigetekig vihette, most meg elkámpicsorodva folyvást gulágozik?

Békességes ünnepeket Kendnek, és ha marad, akkor kendet nem tudják besorozni a narancskeresztes hadba.

Bütyökfalva, 2018. december 22.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.