Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán stencilezett másolata

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lesz itt még köztársaság. Kapásunk van.

Ha az asszony meg a lánya egy-két napig csak saját vacakjaival van elfoglalva, akkor sem történik semmi csoda. Annyi, amennyit már úgyis tudott. Áder nem húzott váratlanul egy nagyot: aláírta a rabszolgatörvényt. Nesztek, ez a tietek. Akkor most már komolyan azt kérdezem: miért köztársasági elnök a pozíciója, amikor csak hivatalosan köztársaság az államformánk – de ez már régen nem a mi formánk. A Fidesz-cérnával összefércelt alaptörvényben országunk nevéből is kimaradt a köztársaság, maradtunk Magyarország. Valósabb lenne így: Áder János elnök, mert mégsem lehet, hogy csornai Charles Bronsonként jelentkezzen be külföldi hivatalos útjaira, talán pecázgatni még elmegy így is. Aztán meg arra is gondoltam, hogy Áder hogyan tudná átérezni a kitaszítottak, a lesajnált, güriző emberek sorsát. Ő az ugye, aki kifejezi a nemzet egységét, őrködik az államszervezet demokratikus működése felett. Ja, kérem, ahol nincs demokrácia, mi a rosseben kell őrködni? Ezért nem mer kimenni az emberek közé tüntetésre: a dühös, becsapott férfiak és nők nem pontyok, harcsák, még visszabeszélnének az első számú közjogi méltóságos úrnak. Inkább elbújik a környezetvédelem mögé vagy nyelvet tanul, hiszen úgy jelentkezett be 2009-ben Európa Parlamenti képviselőnek, hogy nem beszélt egyetlen idegen nyelvet sem. „Ez az egyik fogyatékosság, amit pótolnom kell” – mondta akkor. Nem tudom, megtanult-e angolul, de nem ez a legnagyobb fogyatékossága. A Magyar Szent István Rend, a Magyar Érdemrend nagykeresztje a lánccal és az arany sugaras csillaggal kitüntetett Áderből emberek millióinak csak a kereszt jutott. Cipelhetik. Áder nem elnök, főleg nem köztársasági. Gyenge minőségű Orbán-másolat. Az egyik kutya, a másik kutyább.

A Fidesz-bérenc, független pecás Ádernek 1,5 millió forint a fizetése. Viheti csont nélkül a bankba, mert nem kell fizetnie semmiért: nem fizet rezsit, telefon- és internetszámlát. Nem ücsörög a szakrendelők folyosóján, ha megbetegszik, luxusápolást kap. Letojja a benzin árát, a hivatali sofőr elviszi mindenhová. A hozzátartozói fillérekért nyaralhatnak a kormány központi üdülőjében. Ha az elnök külföldre utazna, azt is megteheti, ha úgy tartja kedve, akár magánrepcsivel is. Kiköpött Orbán. Minden ingyen jár neki, nyugodtan mondhatom, ő az országunk egyik legnagyobb haszonélvezője, tényleges munka nélkül – mi fizetjük. Élete végéig. Akkor hogy az úristenbe ne írta volna alá a rabszolgatörvényt. Azt csinál, amit akar, azt csinálja, amitől az emberek évek óta frászt kapnak. Kurvára ráér a palotájában. Ja, kérem, tetszettünk volna államfők lenni!

Például tarthat udvari bolondot, de személyes nincs neki, mert akkor nem lenne olyan, mint a tót, aki állandóan savanyú uborkát eszik. A hatalomnak van udvari bolondja, mindjárt kettő. Vagyunk nagyon sokan, akik valamilyen hatodik, hetedik érzékkel valamiért soha nem díjazták a Nacsa-Bagi duót. Humoristicskáinkat. Nekem különösen Nacsától lett piros pöttyös a fülem, de amit gondolok róla, azt telibe nem akarom leírni, többet ér a nyugalmam. Maradjunk annyiban: néhány éve máléra nyitotta a száját, és úgy is maradt. Nem tudom, mostanában vannak-e új műsoraik, vagy még az őskoriakból élnek. Királyi humoristák – na ez az igazán röhejes, sőt több… Udvari bolondok lettek. Akkor szórakoztassák a nagyurakat lakomáik alatt, vagy ahol akarják! Ők bármit megtehetnek, de csak ott náluk, palotán belül, várjanak sorukra: kaphatnak címet, rangot. Orbán akár várat építtethet nekik. Csaknem korlátlan szabadságot élveznek, mindent megtehetnek, és bármit kimondhatnak. Így lettek ők mára állami bolondok.

Tényleg semmi rendkívüli nem történt egy-két nap alatt. Mert az, hogy Budai Alex mesterfodrász barátaival együtt ellátogatott a RÉS alapítvány Női Éjjeli Menedékhelyére, az a természetes emberi viselkedés. Akciójukkal új frizurákat varázsoltak, és derítették vidámságra a fedél nélkül élő nőket. Nyilván túlórában. Szívesen. Ez Magyarország, Áder Jánosfő. Nyugodtan sápítozzon, bújjon el magánbunkerében, mert lesz itt még köztársaság. Kapásunk van.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.