Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így egyszerűbb Orbánnak, nem kell szembenéznie az emberekkel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Orbán-kormány megint telepiszkítja az utcákat. A plakát nem hall, nem lát, nem beszél – vissza. Telepiszkítja, mert maradandóan olvasható lesz az újabb hazugságuk. Persze nem saját pénzükből csúfítják el a köztereket, hanem lopnak a közösből. Milliárdokat fúj majd megint a szél, ezek tényleg nem normálisak, elcsesztek legutóbb a Sargentini-jelentés ellen fellépő plakátkampányra 5,9 milliárd forintot. Négy hónap alatt a bambán sírósra hangolt szemű Rogánék 18,7 milliárdot tapsoltak el kommunikációra. Én nem tudom, hogy a magyar büdzsé tényleg olyan, mint a feneketlen zsák? Mi megtöltjük, ezek meg ontják saját magukra a pénzünket. Ezért kellene túlóráztatni a melósokat is, kizsigerelni mindenkit, aki él és mozog. Még.

Ezúttal 4 milliárd 713 millió forintot költenek a mire is?

1. Európa jövőjét érintő nemzetközi és hazai színtéren történő kormányzati kommunikációval kapcsolatos feladatok ellátása.

2. Az állampolgárok életét kiemelten érintő kormányzati döntésekkel kapcsolatos feladatok ellátása.

A papír meg oszlop mindent kibír, amíg szét nem tépik, meg nem döntik.

Így egyszerűbb Orbánnak, nem kell szembenéznie az emberekkel – levelezget, plakátolgat, üzenget. Nincs ebben az országban párbeszéd, érvek, ellenérvek. Mindenkit kizártak már maguk közül: szakszervezeteket, civileket, pedagógusokat, tudósokat, művészeket, orvosokat, melósokat. Mindenkit. És még mindig próbálkoznak az emberek hergelésével, az  öndicsérettel: ettől még büdösebb lesz az egész Orbán-klán, még ellenszenvesebb. Erről eszembe jut egy vicc: A tanár arról beszél az órán, hogy az öndicséret büdös. Pistike jelentkezik: – Tanár úr, Móricka itt mellettem túlságosan öndicsérte magát.

Majd nem állunk melléjük. Kiderülhetett ez a napokban, amikor szar került a palacsintába, mert végre rájöttek az emberek arra, hogy joguk van kiborítani a diktátori bilit. Ugye, Viki, ez már több, mint ciki? Vagy még mindig nem?

Én is tudok plakátokat gyártani, sőt jól is szórakozom közben: nem kellenek hozzá sem milliók, sem milliárdok, elég egy bólintás, egy mosoly, aztán megyünk tovább. Sokan, nagyon sokan. Együtt a tiszta levegőre, hogy ne érezzük a plakátok hazug, orrfacsaró bukéját sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.