Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Amikor a cárért mentek a kiábrándult muzsikok, akkor senki nem vett jegyet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Durva

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tartson ki! Odakinn! Itthon a kizsákmányolás-alapú kormány megríkatná kendet a frissen keresztelt könnygáz gránátjával, odakinn viszont reményteljesen várakozhat kend a családegyesítésre.

Mondják a csúti mangalica csecsén már elég sok kövér malac lóg. Kevés az esélyünk a malackodásra, a közpénzből fejt tejre. Lehet, hogy csak szívat, mert a szoros ABC ismeret megszerzését a Soros nem finanszírozta neki. Ezért esetleg/netán/véletlen lemaradunk a listáról, de lehet, hogy éppen ezért a Lánczi, Matolcsy, Mészáros stb. családok, feleségek, szeretők, testőrök, sofőrök, műkörmösök, jógaoktatók, fogorvosok, krónikások, házi káplánok és személyi edzők uniós kistafirungozása után mégis csak csurran a közpénz jellegét levedlő milliókból a Mikeseknek is.

Mert nem kizárt, sőt lehet, hogy mi, Mikesek jövünk. A Mikes grófot Erdélybe már meg is dobta egy félmilliárddal, had’ boldoguljon. Nem cifrázzák! A szokásos. A félig indiai (sőt bengáli) és magyar arisztokrata keresztezés alapítványa negyven hektár szántón + erdőn termeli a szavazatokat, ebből a pénzből természetesen narancskereszténymagyar identitással, ahogy dukál egy csatlós labanctól. Ez ám a civil összefogdosás!

A vajdasági milliárdokhoz képest persze ez az összeg smafu, amit viszont a multik kaptak az idén a csúti krőzustól (azért kis kezdőbetű, mert nem saját zsebből szórja a pénzt), az már durva!

Na, most a lájtosabb jön. Szemészeten voltunk a városban a tatával, busszal, vonattal. Ez a táv hatvan évvel ezelőtt fele időt vett igénybe és meg se merem írni mennyivel került kevesebbe az útiköltség. Egész napos kiruccanás volt. Cseppentettek a tata szemébe és úgy volt, hogy hazafelé jövet én leszek a tata szeme, mert rosszul fog látni. Kiderült, már menetben, hogy a füle és emlékezete is leszek, mert nemzeti kupé konzultációba csöppentünk és a tata bajban van a jelzők memorizálásával, ami ugye fontos, ha tisztességesen akarjuk kendet első kézből tájékoztatni a honi állapotok népnemzeti megítéléséről.

Tetszik tudni a korábbi diktatúrákban úgy volt, hogy a diktátor asztalán minden reggel ott volt az információs jelentés arról, hogy mit gondolnak az emberek. Most meg a diktátor sameszei minden reggel megírják/bemondják/kiplakátolják, sőt a papjai kiprédikálják, hogy mit gondolhatnak az alattvalók aznap. Tehát ez nem vörös- vagy fehérterror, hanem narancs és hogy nehezebb legyen felismerni a tőkésosztály, na meg a Tőkés székely hadosztályát pénzelő diktátor különítményeseit, ezért direkt terrorelhárítóknak becézi őket és máris megint belegördültünk a durva valóságba.

Szóval, de mégse. Előbb a vonatozás, mert kend ezt se tudja. Mondjuk, gyorsvonatra vesz jegyet. Bejön a szerelvény. Három vagon. Egy intercity, egy gyors és egy vagon sebes, csak az árban van különbség. Na, mit szól? Pöpec, mi? Hungarikum!

Na, akkor most szóval van ülőhely, méghozzá „beszélős” fülke. Mindenki a baját mondja, de engem már nem lehet megtéveszteni, ezek itt mind „agresszív politikai aktivisták”! Szívesen visszamondanám szó szerint miket mondtak, mert tudja kend, hogy ez nekem nem gond. Kendnek viszont a szeme miatt nem kell a sok betű. Mondta is a tata, hogy elég, ha néhány jelzőt említek kendnek az elhangzottakból, ezekből kend a nagy eszével rögtön tudja, hogy ki hazudik, sőt azt is, mekkorát.

Miről? Hogyhogy miről? Hát a cirkuszi produkciókról: a közigazgatási bíróság és a rabszolgatörvény világszámokról! Kb. másfél millióan útiköltség hiányában személyes jelenlétükkel egyelőre nem emelték a színvonalat, de állítólag amikor a cárért mentek a kiábrándult muzsikok, akkor senki nem vett jegyet és az lett a vége, hogy száz éve a világon elsőként a Munka Törvénykönyvébe került a napi 8 órás munkaidő.

Tehát: álszent, aljas, sunyi, cinikus, gőgös, öntelt, primitív, hiú, korlátolt, hazug, gátlástalan, mohó, önző, kicsinyes.

Bütyökfalva, 2018. december 19.

Mirtill

P.s: Nem. Nem felejtettem ki a keresztény jelzőt! Nem hangzott el. Istenfélő ember ezekre ilyet nem mond.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.