Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ostoba cselédek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Örömmel mondanám, hogy súlyos tévedésben van a propagandista, aki az Origo nevű fideszes faliújságra kiszögelte a feneketlen ostobaság újabb ékes bizonyítékát. Mondanám, de távolról sem vagyok biztos abban, hogy egyszerű tudatlanságról beszélhetünk, nem pedig szándékos ordas hazugságról. Mutatom, mire gondolok:

Az ellenzéki propagandamédiumok ahelyett, hogy szolidárisak lennének a megtámadott köztelevízióval, kifejezetten tapsikoltak a törvénytelenségeknek.

Egyetlen kérdésünk van: akkor is így ünnepelnének, ha mondjuk az RTL Klub székházát elfoglalnák fideszes országgyűlési képviselők, vagy az ATV-be rontanának be KDNP-s képviselők?

Pontosan tudjuk, hogy nem. Akkor már szaladnának az ENSZ-hez, a Világbankhoz, Brüsszelhez, vagy éppen Soros Györgyhöz. 

Értem én, hogy a hívek ezt is beveszik, hiszen mindent bevesznek, csak gondolkodni ne kelljen. De egy önmagát újságírónak kiadó illetőtől (nem tudom nevesíteni, mivel szokás szerint senki nem adta a nevét ehhez a gánymunkához) minimálisan annyit el lehetne várni, hogy alapvető dolgokkal tisztában legyen. Segítek.

Az RTL Klub és az ATV magánkézben lévő csatorna. A köztévé NEM magántulajdon. Azt a befizetett adónkból tartjuk fenn, az ott dolgozók a mi közös pénzünkből kapják a fizetésüket, abból működik az összes csatorna. A közmédia feladata NEM az aktuális hatalom elvtelen kiszolgálása, nem a hatalmon lévők által elvárt hazugságok gerinctelen terjesztése, hanem a köz szolgálata, a hírek objektív bemutatása, a valós információk eljuttatása a lakossághoz.

Azok az ellenzéki képviselők, akik bementek az MTVA székházába, nem bűnözők. Életükben először azt teszik, ami a dolguk. Képviselik azokat az embereket, akik oda küldték őket. A választáson megjelent polgárok felét. Képviselik azokat az embereket, akik adójukból fenntartják a közszolgálati médiát, amely semmi mást nem tett az elmúlt években, minthogy kiszolgált egyetlen, pártnak nevezett érdekcsoportot.

A közmédia nem egy párt magántévéje, hanem egy ország közös szolgálatában álló média. Kellene hogy legyen. Amennyiben a fenntartását a Fidesz nevű érdekcsoport finanszírozná a tagsági díjakból, úgy semmi keresnivalója nem lenne ott egyetlen ellenzéki politikusnak sem. Amennyiben az RTL Klubot vagy az ATV-t közpénzből működtetné az ország, bármelyik KDNP-s vagy fideszes parlamenti képviselőnek joga lenne bemenni oda. Így meg nincs.

Amennyiben az MTVA-t a KDNP tartaná fenn a perselypénzből, vagy a Fidesz finanszírozná saját erőből, joggal höröghetne bárki – az is, aki az Origón jelenteti meg a propagandaanyagait -, így azonban ez az egész eszmefuttatás nem más, mint egy sunyi hazugság. Egy hatalmába foggal-körömmel kapaszkodó, valószínűleg rettegő banda hazugsága. Az a vicces ebben, hogy nem az ellenzéknek hazudik az, aki ezt a szánalmat lefirkálta, hanem a tulajdon híveinek hazudik a kormánynak nevezett gazdasági érdekcsoport.

Vegyük át még egyszer, hogy a hazug propagandista is jól értse: Az MTVA NEM a Fidesz magáncége, hanem közpénzből fenntartott média. Azt RTL Klub és az ATV NEM közszolgálati tévé, hanem magánkézben lévő adó. A két dolog NEM összehasonlítható. Bármelyik parlamenti képviselőnek jogában áll bemenni bármelyik középületbe. Még az MTVA székházába is. Az ellenzéki képviselők NEM Soros Györgyöt képviselik akkor, amikor ragaszkodnak ahhoz, hogy ne csak fideszes propagandának adjon helyet a közszolgálati média, hanem a magyar állampolgárokat képviselik.

Hogy az Origónak mi a szerepe ebben az egészben? Valójában semmi. Dolgoznak a firkászok a fizetésükért és kapaszkodnak a jó kis zsíros állásukba. Bármi áron. Ehhez csak gratulálni tudok nekik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.