Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán vigyora

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gúnyos mosollyal figyeli alattvalóit. Nem beszél. Zsebben a két keze. Zakója egy gombbal erősítve dudorodó hasán, alul kilóg a fehér inge. Hallgat, fölhúzza a szemöldökét, ő nem tehet semmiről. Majd a jogászok teszik a dolgukat. Az ő kormánya a munkások oldalán áll.

Sosem volt a nép fia. A nép fiai, lányai szoktak dolgozni. A két kezükkel is. Robotolni. Mosolya se nem bölcs, se nem hétköznapi. Az úré, az egoista, nárcisztikus emberé. Kérték a parlamentben – Szabó Tímea, Tordai Bence, Kunhalmi Ágnes és a többiek -, állítsa le a bandáját a törvénytelenségek elkövetéséről.

Hátrahajtja a fejét, újabb nevetés – széttárt karokkal. Már alattvalói is körülveszik, cinikus pofával eggyé válnak a nagy főnökkel. Éljen Viktor, minden magyarok atyuskája. Füttyszó, kolompolás a sarokból. Ő rendíthetetlenül áll a lábunkon. Nemzeti bástya. Pici ember, nincs belső szabadsága. Hatalomfüggő. Pusztítja a környezetét. Leül. Pillanatra gyűrődik az arca. Áh, az erő túllendíti a káoszon.

Megfélemlít. Az ország kőművese: nem falat, demokráciát bont. Alkotmányt, választási rendszert fest át, behúzza a sajtót, a független bíróságokat. Előrehajol, a parlamenti székbe támaszkodik. Nekirugaszkodik az újabb törvénytelenségnek. Hallgat. Csak az irányított, pénzelt elitjével sutyorog. A mézesmadzaggal kapaszkodó mohó bűntársaival.

Újra nincs válasza az ellenzék figyelmeztetésére. Szélesre húzza a száját. Bazsalyog. Megigazítaná a nyakkendőjét. Nincs. Megint megigazítaná a nyakkendőjét. Még most sincs. Föláll, leül. Nagy a hangzavar. Körülötte a közpénzes vezérkar, a korrupcióbárók, a dörgölőzök. A biztonsága, ők védik istenségét.

Sután vigyorog. Nincs törvényszegés, mert ő maga a törvény. Őt nem lehet megszegni. Megint áll. Kattognak a szavazógépek. Rúg egyet a lépcsőbe, aztán még egyet. Vár. Süketítő zaj a túloldalról. Erősen őszül. Megöregedett. Föláll. Sóhajt. Az erőkultusz bejött. Az ellenzék heves tiltakozása és a felborított országgyűlési rend ellenére a kormánypártok megszavazták a rabszolgatörvényt.

2018. december 12-én, 55 éves korában megszületett Magyarország diktátora. A neve Orbán Viktor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.