Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ne menjünk haza!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A tegnapi nappal ismét bebizonyosodott, hogy Magyarországon semmi értelme nincs fenntartani a parlamentet, ugyanis ott érdemi munkát végezni nem lehet. Amit a kormány – legtöbbször Orbán Viktor egymaga – eldönt, az úgy is lesz. Ha bármelyik tetszőleges döntéssel bárki vitatkozni merészel – ez lenne egyébként a parlament funkciója, hogy helyet, keretet teremtsen a vitákra – azt Kövér házmester vagy valamelyik helyettes tányérnyalója leteremti, esetleg elnémítja. A parlamentben ellenvéleménynek helye nincs. Ezt az intézményt ugyanis a kormány arra tartja, hogy legitimálja mindazt, amit tesz ezzel az országgal.

A parlamenten csont nélkül átmennek ezek a törvények, így senki nem mondhatja azt, hogy Orbán Viktor és bandája antidemokratikus módon kormányozna immár kilencedik éve, még akkor sem, ha pont erről van szó. A parlamenten ugyanis bármilyen embertelen, alkotmányellenes törvényt át tudnak tolni a kormánypárti szolgák. A kétharmaddal magukat felhatalmazottnak érezve döntenek milliók sorsáról úgy, hogy abba beleszólása nincs senkinek. Sem a népnek, sem pedig a magukat ellenzékinek nevező honatyáknak.

Nem tudom mi, ha nem a tegnapi nap – illetve korábban már egyébként kismilliószor – bizonyította azt, hogy itt már nem maradt más, mint az, hogy a nép visszavegye azt, ami egyébként is őt illeti meg: a hatalmat. A kormány többszörösen is bebizonyította, hogy hatalmával élni nem, azonban visszaélni sokszorosan is képes. Az ország vezetésére teljes mértékben alkalmatlan, ugyanis számukra az ország lakóinak sorsa irreleváns. A szegények, éhezők, idősek és bajbajutottak számukra olyan senkik, akikért nem kár. Feláldozhatóak, ezért fel is áldozzák őket.

Kórházak tucatjaiban halnak időseink – illetve sokszor már fiataljaink is –, ami a kormányt hidegen hagyja. Mint ahogy az sem érdekli őket, hogy a tanult fiatalság nagy része már elhagyta az országot egy szebb jövő reményében. A most soron következők – az idősek, betegek és a fiatalok, diákok után – a munkásemberek. Őket korábban célzottan még nem támadták, de most ennek is eljött az ideje. Orbánnak ugyanis újabb összeszerelő üzemekre van szüksége, ahova már egyre nehezebb embereket találni. Szerencsére gond egy szál sem, a rabszolgatörvénnyel a még itthon maradottakat ítélik vagy nyugdíjas kor előtti halálra, vagy pedig kivándorlásra.

Ezzel természetesen a kormány is tisztában van, de őket ez nem érdekli, ugyanis eddig is lenyeltünk mindent. Nem volt gond akkor, amikor ellopták a MANYUP-pénzeket és akkor sem volt gond, amikor kiderült, hogy Orbán magángépen repked az adófizetők pénzén Európa-szerte. És akkor sem történt semmi, amikor független médiumok tucatjait szántották be a kormányoldal képviselői. Nem érdekelt minket az sem, hogy az ország egyik legjobb egyetemének fontos képzései költöztek Bécsbe, ezért miért is érdekelne bennünket, ha ismét hülyének néznek és kihasználnak bennünket?

Eddig sem tettünk az égvilágon semmit azért, hogy ne egy diktátor által vezetett országban éljünk. Egyetlenegy esetben nyilvánítottunk véleményt: az internetadó kapcsán. Ezt Orbán Viktor meg is tanulta, azóta sem került terítékre hasonló. Az emberek rabszolgasorba hajtása, kirablása és hülyének nézése azonban gond nélkül megoldható, ezzel pedig ő is tisztában van. Néma gyereknek az anyja sem érti a szavát, szokás mondani sok helyen idehaza. Most is erről van szó, annyi különbséggel, hogy az anya szerepében egy megalomániás törpe diktátor van.

Ha elég volt, akkor miért nem mondjuk? Miért nem töltjük meg a Kossuth teret, vagy az Andrássy utat? Sok hely van az MTVA székháza előtt is. Az internetes oldalak komment szekcióiban elmondott szavak nem fogják lemondásra bírni Orbán Viktort. Sőt, már azt sem hiszem, hogy ez a rabló önkényúr bármikor is lemondana a megszerzett hatalmáról. Ahhoz véleményem szerint már régen késő. Orbán Viktor és kormánya azonban nem fél. Nem fél, mert nem lát ellenállást a nép részéről, mindössze azt látja, hogy bármit megtehet. Ez így is lesz egészen addig, ameddig valaki/valakik/MI meg nem mutatjuk, hogy ez már nem mehet így tovább. Ha mi, mindannyian megmutatjuk, hogy már nem félünk. Nem félünk a Kossuth téren elénk állított rendőrsorfaltól és nem félünk egy csoport parlamentben ülő, Orbán minden böffentésére szolgaian bólogató végrehajtótól sem. Ezt kéne végre a tudtukra adni, ugyanis már régen nincs mitől félnünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.