Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hülye mindenki, aki nem beszél magyarul ÉS nem fideszes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igaza lett Matolcsy Györgynek, aki nem csupán egy bűvész, amennyiben képes a közpénzt megfosztani közpénz jellegétől, a Nemzeti Bankot magánvállalkozásként működtetni és a létrehozott alapítványokba szétcsorgatni milliárdokat úgy, hogy nem viszi el senki bilincsben, hanem egy látnok is, amennyiben Tündérországnak minősítette kicsiny hazánkat. Igaza van neki, mert mindaz, ami megtörténik ebben az országban, sehol máshol nem történhetne meg. Még a legmegátalkodottabb banánköztársaságban sem.

Az történt, hogy az ENSZ tegnapi közgyűlésén a tagországok elfogadták a migrációs csomagnak becézett tervezetet. Miután a kormánypropaganda másról sem szólt az elmúlt hetekben, mint arról, hogy Magyarország kivonult a tárgyalásokból és mivel Orbán Viktoron kívül senki más nem tud vízen járni, ezért a csomag meg fog bukni. Most – mivel varázslatos módon az ENSZ tagországok tojnak a rendkívül öntudatos és nem kevésbé rendkívül önértékelés-zavaros magyar kormányfőre – el kellene magyarázni a propagandamédiának azt a nyilvánvaló baromságot, hogy a fekete valójában derékszög. Szerencsére az erre szakosodott szalagmunkások nem ismernek lehetetlent, kérdezni nem mernek, gondolkodni nem szokásuk, így neki is futottak a dolognak. Imigyen:

PestiSrácok:

Alapjogokért Központ: az ENSZ migrációs csomagja erőltetett politikai nyilatkozat

Hát ha valaki, a fideszes Alapjogokért Központ aztán tudja, hogy mennek ezek a dolgok. Erőltetéssel. De ennél sokkal jobb az Origo cikke, szerintem igazán megdolgoztak a karácsonyi külön prémiumért. Remélhetőleg kapnak pár marék bözsiutalványt, ha már a nyugdíjasok nem kapnak, mert most éppen nincs választás. Talán jövőre csöppen nekik is, mert azért az EP választáskor jól jön majd a voksuk. Az Origo ezzel állt elő:

Gyenge legitimációjú ENSZ-paktumot fogadtak el a migránsokról

Aha. Csak szólok, hogy a 192 ENSZ tagországból 164 ország támogatta a tervezetet. És ez gyenge legitimáció? Már ott tartana az agyhalott bűnbanda, hogy csak akkor van bárminek is erős felhatalmazása, ha Fényestekintetű Orbán Viktor támogatja azt? Pláne, ha esetleg ő találta ki, mert akkor akár úgy is teljesen legitim és bevezetésre méltó valami, ha 192 tagországból 191 ellene szavaz. Még úgy is meglenne Orbán Viktor kétharmada. Nyilván.

Ehhez a súlyosan agyabuggyant gondolatmenethez szorosan kapcsolódik Novák Katalin érdekes kinyilatkoztatása. Igaz, hogy nem ő találta fel a legújabb csodafegyvert (bár a szellemi kapacitása messze túlmutat azon, hogy jól idomított papagájként előadja azt, amit két szipogás között a világra hozott az Ismeretlen Gipszfaragó), mert azt már elsütötte Kovács Zoltán, a magyar furfangos észjárás másik jeles zászlóvivője. Kovács a New York Times című – szinte ismeretlen – lapnál érdeklődött a minap, hogy beszél-e ott valaki magyarul. Mert ha nem, akkor hogyan is érthetnék meg ezt a virágzó illiberális szittyakeresztény gyökérfalvát, ahol egy kiöregedett hobbifocistát királlyá koronáz az ő egyharmadnyi kétharmados többsége. A megértéshez feltétlenül bírni kell a magyar nyelvet. Pont.

És most Novák Katalinhoz is eljutott az új csodafegyver bevetésének lehetősége, mert ő meg egy francia állami televíziós hírcsatorna, a France 24 riporterének szegezte neki a kérdést, hogy beszél-e magyarul. Mert ha nem, akkor hogyan is mer véleményt formálni a sajátságos magyar demokráciáról, szólás- és sajtószabadságról? Hiszen el sem tudja olvasni a Migránstévét! Mert ha el tudná, akkor teljesen tisztában lenne a hazánkat megnyomorító baloldali médiatúlsúllyal. És Novák Katalin el sem röhögte magát közben, hanem nagyra nyílt babaszemekkel nézett ki a fejéből, ahogy szokott.

Tehát ez lesz az új csapásirány. Aki nem tud magyarul, az nem is érthet semmit. Semmiből. Konkrétan: aki nem tud magyarul, az sík hülye. Az a helyzet, hogy él ebben az országban nagyjából tízmillió ember, aki beszéli ezt a világnyelvet. Tehát tovább kell szűkíteni a kérdést. Hülye mindenki, aki nem beszél magyarul ÉS nem fideszes. Így korrekt a megfogalmazás. Remélhetőleg a nyugdíjasokat hasba rugdosó titkos kormánystratéga erre is kitalál valami frappáns meghatározást. Mégpedig sürgősen, mielőtt azt gondolhatná az ország valóságos kétharmada (akik nem fideszesek), hogy ők értik a sajátos orbáni észjárást. Mert nem. Ők sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.