Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tökéletesen kiszolgáltatottak lettünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Valamikor régen láttam egy filmet. A légy, ez volt a címe. Jeff Goldblum volt a főszereplő (többnyire nem emlékszem a szereplőkre, de a pasit kimondottan kedvelem. Még a zs kategóriás bárgyúcska filmek is nézhetőek lesznek, ha ő viszi a hátán). A film, pontosabban a horrorfilm valami olyasmiről szólt, hogy a nagyon tudós főszereplő feltalált valami csodagépet, ami atomjaira szedi az embert, majd ismét összerakja. Ez a művelet a teleportáláshoz volt szükséges, hogy váratlanul ellátogathassunk más galaxisokba, vagy ne kelljen repülővel megtenni a Kiskunmajsa-Torontó-alsó távot, hanem a kiindulási helyen szétkap minket a gép, a célállomáson fél másodperc múlva összerak és ott is vagyunk.

Állatkísérletekkel kezdődött a dolog. Godblum berámolt egy kutyát a szerkezetbe. Az szét is szedte, össze is rakta újra példásan, csak egy aprócska hiba csúszott a dologba, mert kifordítva rakta össze a jószágot. Megvolt mindene, élt is, csak éppen kívül hordta a beleit. Nem annyira élvezte a dolgot. Végül maga a főhős is bemászott a masinába és teljes volt a siker. Csak éppen egy légy is tartózkodott odabent, a gép pedig vegyítette az ember és a rovar atomjait, ami elsőre ki sem derült, csak akkor lett gyanús a dolog, amikor a főszereplő előbb lehányta, majd felszippantotta a kaját és profi módon szambázott a plafonon. A film végére sajnos nem emlékszem, de ezek a részletek mindig eszembe jutnak, amikor az ország állapotát nézem.

Az orbáni gépezet szétkapta ezt a jobb sorsra érdemes országot, majd kifordítva összerakta. Az még mind semmi, de sokan észre sem veszik, hogy a hátukon van a gyomruk, a mellkasukon a veséjük és a beleik helyén a hajuk. Valahogy rendben van így. Meg lehet szokni. Sőt, meg lehet szeretni. Normálisnak lehet tekinteni.

A közmédiában a precízen sminkelt nők és férfiak szemrebbenés nélkül hazudnak bele a kamerába. Bármit felolvasnak, ami le van írva a papírjukra, ami ott fut a súgógépen. A közpénzből, mindenki adójából fenntartott-kitartott szervezet csámcsogva nyal be a hatalomnak, nyíltan, sőt, büszkén szolgálja egy szűk réteg személyes érdekeit az országgal szemben. A mi pénzünkből dolgoznak ellenünk. A köztévé, aminek a független média melletti kiállás elemi kötelessége és érdeke lenne, harsányan röhög azokon, akik a független médiát hiányolják.

A teljes fideszes propagandagépezet üvöltve ünnepli a franciaországi eseményeket csupán azért, mert Macron utálja Orbánt. Ebben az esetben rendben van minden, máris nem a franciák belügye, ami az országban történik és Macron (valamint a demokraták, liberálisok és természetesen Soros György) tehet arról, hogy a feldühödött tömeg lángba borítja az utcákat. De aljas áruló mindenki, aki itthon utcára mer menni Orbán ellen, rohadt szemétláda az, aki szót emel a felcsúti kis akarnok baromságai, lopásai, hazugságai ellen. Pedig itt nem égnek az autók, senki nem szedte fel az utcaköveket. Az utoljára Orbánék szervezésében történt meg, de akkor rendben volt, ma már egy visszafogott demonstráció sincs rendben.

A valaha volt vezető hírportál mára olyan mélységekbe süllyedt, hogy azt néhány évvel ezelőtt még el sem tudtuk volna képzelni. Néhány cím az Origóról:

Kik is valójában
a sárgamellényesek?

A legsikeresebb francia esszéíró, Orbán Viktor tisztelője elmondja.

Nézze meg Orbán Viktor
adventi koszorúját – fotó

A közösségi oldalára tett ki képet 
a miniszterelnök.

Ilyen önfeledt, ennyire gátlástalan seggnyalást ritkán láthat az ember.

A pártpropaganda, Orbán Viktor személyes bilihordozói és tányérnyalói teljes erőbedobással hazudoznak, mocskolódnak és üvöltik, hogy mindenki hazudik és mocskolódik, aki nem az ő gazdájukat szolgálja. Egyszerűen elképesztő.

Mindeközben hamarosan elfogadja Orbán udvartartása (régebben parlamentnek hívtuk) az új törvényt, ami az eddigieknél is szélesebb körű felhatalmazást, konkrétan teljhatalmat ad a bűnbanda kezébe. Nem marad olyan törvény, ami a kormány túlhatalma ellen védené a polgárokat. Ha a frusztrált kocafocista kedve úgy hozza, bármikor bármelyik tüntetést be lehet tiltani, bárit le lehet hallgatni, bárkinek a tulajdonát el lehet venni. Tökéletesen kiszolgáltatottak lettünk és van, aki örül ennek.

A cikk elején említett kifordított kutya fel sem fogta, hogy valami nem stimmel. Megpróbálta csóválni a farkát, úgy tett, mintha minden rendben lenne. Abban a filmben végül a kutya elpusztult. Csak szólok.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.