Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor bosszúja

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek!

Ma nem volt túlságosan gazdag a portálon a komment termés, de akadt egy gondolatébresztő hozzászólás, amit érdemesnek tartok ide pakolni. Mindjárt a válaszunkkal együtt, mert nekünk címezte a hozzászóló. Már csak azért is, mert nem először merül fel az a remek gondolat, hogy mi váltsuk már le a kormányt, ne csak csacsogjunk róla.

Nagyon jó cikk, jó gondolatok vannak benne és logika.

De azért félve kérdem: túl lehet-e lépni valaha a szimpla orbángyűlöleten (és azon, hogy napi 5-6 cikkben rántjátok le a leplet orbán és bandája legújabb gazemberségeiről), és lehetne-e már valamennyi energiát inkább abba fektetni, hogy megbeszéljük, hogyan buktatjuk meg a maffiarezsimet, és mit szeretnénk csinálni, miként élnénk azután….?(Vendég)

Semmi gond, nem kell félve kérdezni. Nem gyűlöljük Orbánt. Amit képvisel, azt annál inkább. Azért írunk napi 5-6 cikket, mert ugyanis ez egy ilyen portál. Amit tőlünk várni tetszik, azzal a pártokat kellene megkeresni, de minimum a politikusokat. Például a saját képviselőt. Ezért kapják ugyanis a fizetésüket. Vagy lehet pártot szervezni, szakértőket bevonni és megbeszélni ezeket a valóban fontos dolgokat. Ha egy véleményportáltól tetszik várni az ország gondjainak megoldását és a kormány tényszerű leváltását, akkor gondok vannak. Mi erőnkhöz mérten megtesszük, amit lehet, de kicsit túlmisztifikál minket az, aki ilyen elvárásokkal áll elő. (Szalonna)

Megtörtént az, amit sajnos már egyébként is tudtunk. A CEU megelégelte a kormány szánalmas időhúzását és inkább itt hagyta az országot. Elemzésekbe most nem feltétlenül mennék bele, hiszen megtették azt mindenhol máshol. Egy biztos, az ország egy fontos egyetemmel lett ma szegényebb. Orbán Viktor személyes bosszújának eredményeként búcsút inthetünk az ország egyik legjobb egyetemének. Sajnos ezt is megtehették, hisz ezt is hagytuk. De megértem, nem vizitdíj volt, de még csak nem is az internet megadóztatása. Végül is kit érdekel egy egyetem politikai indíttatásból történő bezáratása? Egy diktatúrában élni már csak ilyen, gondolná az ember. Azt már csak megjegyezném, hogy még Kádár vagy Rákosi idejében sem fordult olyan elő, amelynek a mai napon mindannyian szemtanúi lehettünk. Ez ma Orbán Viktor kereszténydemokrácia köntösébe bújtatott diktatúrája.

Akik esetleg nem tekintették saját ügyüknek a CEU sorsát, talán majd jobban érdeklődnek azután a hír után, hogy kiderült, Kósa Lajos (jó, nem pont ő, de ő adta hozzá az ábrázatát) pont leszarja mit gondolnak a hazai szakszervezetek, esetleg a gyári munkások, és nem hátrál meg a rabszolgatörvény bevezetésétől. Szükség van ugyanis az összeszerelőüzemek és gyártósorok munkásaira, akik a külföldi multikat nagyszerűen kiszolgálják. Miközben hetente kötnek újabb és újabb nagyszerű üzleteket Szijjártóék, addig arról elfeledkeztek, hogy Magyarországon nem mindenki szeretne összeszerelő üzemben dolgozni, különösen nem annyi pénzért, amennyit a cégek kifizetnek. Így történhetett az, hogy ugyan sok új munkahely született, még sincs elegendő ember arra, hogy ezeket a helyeket be is töltsék.

Gond azonban egy szál sem – gondolhatta a kormány – majd Kósa Lalával benyújtatták a rabszolgatörvényt, mely megoldja a munkaerőhiány problémáját. Ha nincsenek új munkások, akkor dolgoztassuk meg jobban azokat, akik már amúgy is ott dolgoznak. Nagyszerű tervnek gondolhatták, mégsem vált be. A munkások ugyanis felháborodtak és december 8-ra demonstrációt szerveztek. Az első reakciója az volt a kormánynak, hogy kitolatnak az ügyből, de valószínűleg összeszerelőüzemék összevonták a szemöldöküket. A pénzre pedig szükség van. Így Orbán ismét úgy döntött, megy a kisebb ellenállás irányába, mint mindig. Az ő szerető népével sokkal könnyebben elbánik, mint a multikkal. Eddig is működött, most miért is ne működne? Tüntikéznek, megunják, hazamennek. Ahogy eddig is.

Mai cikkeink:

Jó munkához idő kell, a pénzszórás sínen van

Így készülődöm én a karácsonyra Orbán után nyolcban, december harmadikán

Az ostoba liberális és a bölcs demokrata

Néhány élősködővel kevesebb

Élőben nézzük, amikor Orbán lesz a soros

Babona, varázs

Mire várunk?

Hogy keretes legyen a cikk, ide is két nap kommentje kerül. Az első Klárától, a válasz Zsuzsannától:

Egyetértek, százezren a Kossuthra és ottmaradni, amíg el nem takarodnak a hatalomból. 
De utána a hasonszőrűeknek nem szabad lehetőséget adni a hatalomrakerüléshez: jobbik, lmp, mihazánk vagy mi a franc…! (Klára)

Voltunk 100 ezren a Kossuth téren, a választások után, de azt mondták, hogy most vége és menjünk szépen haza. (Zsuzsanna)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.