Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pedig egy utcában élünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Poltné a túlsó soron lakik. Jobban is járhatott volna a legfőbb közjogi méltóságné. Ha időben kapcsol, helyezkedik, akkor most Mészáros Lőrinc oldalbordájaként számolhatná milliárdjait, nem kellene szaros pár százezer forinttal turbóztatni a fizetését. Polt-Palásthy Marianna a Matolcsy György uralta Magyar Nemzeti Bank személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója. Havi 4,95 millió forintos bruttó bére van, amit béren kívüli juttatások is kiegészítenek. Plusz a közelmúltban hozzávágtak még 414 ezer forintot a DiPa Diósgyőri Papírgyár Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként. Jó kis alkalmazotti bér. Jobban is járhatott volna, de azért az kiváltsága, hogy neki nem kell az emberek szemébe nézni, de azt nyugodtan megállapíthatjuk róla, ha nem is közszereplő, de közpénzből élő nagyságos asszony. A legfőbb ügyész, Polt Péter felesége.

Polt arra nagyon figyel, hogy a kormány családbarát lózungjainak megfeleljen, ha már a jogállamiságot úgy tiporja, mint csizmába bújt asszonyok a káposztát savanyításkor. Olyan savanyú is a csókos ügyész. Ártatlan, hazug képével csak Orbán mellett bír feloldódni valamelyik stadion dísztribünjén. Köpködni még nem láttam. Minő véletlen, a Magyar Nemzeti Bank lett első munkahelye Polt legfőbb ügyész korábbi házasságából született lányának, a friss jogász Polt Petrának. Zseni család, nincs mese, kicsit árnyalja ezt a tényt, hogy az MNB-ben Polt-Palásthy Marianna felel a személyzeti ügyekért. Fölvette a tehetséges lányt. Hálából meg irtózatos nagyzolási mániából, pénzherdálásból Matolcsy nyilván nem pedagógus bért adott neki.

Összeáll ez az Európában egészen egyedülálló családpolitika. Orbán sémájára: Magyarországon a család az emberek egy közössége, vagy több közösség kapcsolata, ahol a tagok általában hasonló tulajdonságokkal rendelkező emberek. Úgy, mint: nyalizók, a hatalomnak behódolók, előkelősködő kakukktojások. Az Orbán vezette központi bizottság hű ámulói és katonái.

Ha már Polt-Palásthy Marianna nem lehet legfőbb közjogi méltóság, lehet az ország egyik legfőbb nagysasszonya – szemrebbenés nélkül. És ezt a címet nem a születésével kapta. Ő sem. Az álomfizetéseket, álomutakat, áloméletet, az álomnyaralásokat Rogán Cilik, Vajna Timik, Kósa mamák, Orbán lány és vej bitorolják. Ajándékba a Nagy Testvértől.

Nekünk a magyar álomból rémálom lett, igen tisztelt, nem nagyságos asszonyok, urak. Talán volt egy-két óránk, napunk, amikor azt hittük, hogy a tehetség, a szorgalom, a kitartás, a teljesítmény dönti el boldogulásunkat – bárhonnan jövünk, bármerre indulnánk. Kaptunk helyette zsarnokságot. Az érdem megbicsaklott, amikor az út másik oldalára kerültünk. Ahová nem járnak a hatalom emberei, ahová csak undorral néznek át. Ők a túloldalon vannak. Oda halmozták fel a pénzünket, oda születnek a gyerekeik és az újabb milliárdjaik; ott lehet tanulni, ott lehet nagyságos asszonyokat, urakat betolni jól fizető állásokba. …és ott lehet hülyének is lenni, tuskó agyatlan sátoros bohócnak. Hozzánk csak a gyűlölet szelét és pribékjeiket küldik: kilakoltatni, büntetni, behajtani, eltakarítani. Nagy a forgalom.

Pedig egy utcában lakunk, élünk. Elmenni nem akarunk, inkább kiköltöztetnénk a sok ingyenélőt. Fuvarosok, készüljetek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.