Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A népi bölcsesség úgy tartja, hogy értelmet és agyat nem lehet a piacon vásárolni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Akinek politikusként a Gruevszki-ügyről (értsd: annak a köztörvényes, elítélt bűnözőnek az ügye, akinek szöktetésében, bújtatásában, örökbe fogadásában a magyar kormány a sorosozó-migránsozó tagadás és toporzékolás ellenére, valamint egyre több egy irányba mutató értesülés szerint aktív szerepet vállalt) Demeter Márta jut eszébe, és aki nép bölcsességekkel, valamint irodalmi művekben fellelhető patetikus nemevidenciákkal indokolja országa honvédelmi politikáját – a magyar hadiipar kiépítése, honvédelmi nevelés, toborzás, fegyverkezés: a kézifegyverek gyártásánál nem állunk meg! -, az vagy egy aljas, dilettáns, kártékony hazudozó, vagy Németh Szilárd, vagy a kettő együtt. Más lehetőség nincs.

Valahogy így tudnám összefoglalni annak a friss-ropogós, interjúnak jóindulattal sem nevezhető monológnak a tanulságait, amelyet Németh Szilárd fideszes kommunikációs verőember és HM-es parlamenti államtitkár előadott a Párt elsőszámú faliújságában. Ez pedig akkor is súlyos lenne, ha az a világbajnoki szintű abszurditás nem hagyta volna el a száját, hogy erős országhoz erős hadsereg kell, vagy ha nyolc évnyi fideszes uralkodás után nem még mindig az ellenzék szemének hányással beborítása lenne az egyik legfontosabb kormányzati programpont.

Miközben a Fidesz orosz haverjai éppen nekiestek újfent Ukrajnának (szerintem ez idő tájt Putyin nem az Egri csillagokból olvas fel Porosenkónak, hanem valószínűleg véresen komolyan gondolja ezt a háborúsdit, vagy területszerzésesdit, vagy mi is ez), az egészséges magyar konyha első számú reklámarca, a honi gasztronómia koronázatlan állócsillaga az alábbi veretes böszmeségekkel késztette heves szívdobogásra az állampárt híveit:

Magyar Idők: Holnap fog szavazni az Ország­gyűlés arról, hogy 50 év legyen a hadkötelezettség felső korhatára. Miért van erre szükség?

N. SZ.: A 40 és 50 év közöttiek korosztálya a legnagyobb létszámú. A népi bölcsesség úgy tartja, ekkorra válnak férfivá az ifjak. Nekik nehezen tudná bárki is bebizonyítani, sőt egyenesen sértésnek vennék azt, hogy háborús védelmi helyzetben egy 45 éves magyar ember alkalmatlan lenne arra, hogy megvédje családját, otthonát, hazáját.

Magyar Idők: Hány katonája lesz jelen állás szerint 2026-ban a Magyar Honvédségnek?

N. SZ.: Most 37 650 főben határoztuk meg a honvédség létszámát, ami 13 700 fős emelkedés 2010-hez képest. Az önkéntes tartalékosok létszáma pedig a 17 főről mára átlépte a 8000 főt, ez pedig 20 000-re fog nőni 2026-ig. Ki kell emelnem: a katonai eskü a legmagasabb szintű elköteleződést jelenti, azt, hogy a katona az élete árán is meg fogja védeni Magyarországot és a magyar embereket. Gárdonyi Géza az Egri csillagok című regényében Dobó István várkapitánnyal mondatja ki a ma is időszerű igaz-ságot: „A falak ereje nem a kőben vagyon, hanem a védők lelkében.”

Nesze neked, honvédelem és haderőfejlesztés, csak a hazaáruló, a honvédséget leépítő bezzeg elmúlt nyolc év előtti elmúlt nyolc év ne lett volna:

N.SZ.: Az akkori döntéshozók fő érve az volt, hogy a NATO majd megvéd minket, ha baj lesz. Hiába figyelmeztettek a katonák, a szakértők, az akkori ellenzék, hogy ez nem így van, hazugság, amit az elvtársak állítanak. A NATO mi vagyunk, az egyes tagállamok önvédelmi, katonai és együttműködési képessége adja a szövetség erejét. 2010 előtt a NATO által elvárt hozzájárulást sem tudtuk teljesíteni. (…) Véleményem szerint a honvédség terén ugyanaz érvényesült, mint a külföldi cégeknek eladott energetikai szolgáltatóknál, a közműcégeknél is tapasztalható volt: a külföld szervilis kiszolgálása, a magyar érdek teljes háttérbe szorítása. Ezzel szemben mi azt valljuk, hogy Magyarország szuverenitásának és a magyar emberek biztonságának legfőbb garanciája a Magyar Honvédség.

… nem fogunk a kézifegyverek gyártásánál megállni. Itt is a magyar érdek a meghatározó.

Nem tudok olyan magasra felérni az agyammal, amilyen magából kivetkőzött, ostoba végrehajtó ez az ember, de azt érzékelem, hogy elég nagy szarban vagyunk. És nem azért, mert Németh Szilárd és a többi kivénhedt demokrata sajnos már elrúgta magától a hadkötelezettség felső korhatárát. Pedig szívesen megnéztem volna, ahogy Orbán-Kövér-Németh-Kósa & Co. a  kiskunfélegyházi Arzenál fegyvergyárban cseh licenc alapján gyártott gépkarabélyokkal kiegészülve, a több tíz kilós menetfelszerelésbe bújva, 43 fokban árkot ugorva, bokrok aljában csúszva-mászva védi a hont. Létező és nem létező ellenségekkel szemben. Mert ki az a negyvenes, ötven évét be nem töltött keresztény fehér magyar férfi (mutassák meg nekem!), aki nem érezné vérig sértve magát, ha egy úgynevezett háborús védelmi helyzetben nem harcolhatna kötelezően az első sorokban a Fideszért. Izé, pardon, a családjáért, az otthonáért, a hazájáért.

Nem, tényleg nincs kedvem elviccelni, de ha elolvassuk teljes egészében is, amit ez az ember összehalandzsázott arról, hogy miként leszünk Európa gazdasági gőzmozdonya után katonai szuperhatalma is, akkor a hisztérikus röhögőgörcs éri utol. Leginkább attól, hogy Németh Szilárd felfedezta a féloldalas spanyol viaszt: a NATO mi vagyunk. Kurvajó. Akkor az Európai Unió miért nem mi vagyunk? Akkor a tegnapi szomorú vasárnapon miért az Európai Unió vezetőit okolta Orbán Viktor a Brexit miatt? Ha a NATO mi vagyunk, az EU miért nem mi vagyunk, hanem távoli, senki által meg nem választott brüsszeliták gyülekezete, akik helyettünk döntenek mindenről, mintha mi ott sem lennénk?

Elkanyarodtam: szóval a helyzet kétségbeejtő, mert fingom nincs, mire készülnek, és potenciálisan mibe akarják belerángatni az országot momentán az Egri csillagokból vett – valósághajlított magyar emberi fülnek persze jól hangzó – egyébiránt közveszélyes baromságra hivatkozva? Ami nem elég, hanem folyatása is van neki:

a katonai eskü a legmagasabb szintű elköteleződést jelenti, azt, hogy a katona az élete árán is meg fogja védeni Magyarországot és a magyar embereket.

Jó, és? Mire készülnek? Ki támadja/ki fogja támadni Magyarországot, akitől a NATO nem, de Németh Szilárd hadászati politikája, és a Fidesz által megújított magyar honvédség ereje, a hadra fogható középkorú férfi lakossággal kiegészülve meg tudja majd védeni? Gépkarabélyok, géppisztolyok és közönséges csupasz pisztolyok ide vagy oda, hány percig tudna ellenállni a Magyar Honvédség bármilyen éles helyzetben?

Én azt hittem, hogy az ember – legyen bármilyen erkölcstelen tróger is – 54 éves korára (isten éltessen, Szilus!) szert tesz annyi realitásérzékre (szilárdul fogalmazva: ekkorra érik férfivá az ifjú), hogy legalább ilyen komoly kérdésekben nem viccelődik. És nem gondolja, hogy mindenki annyira kretén, mint ő maga. Következésképpen van benne annyi becsület, hogy nem hülyíti a populációt azzal, hogy ennek a bivalyererős országnak valaha is olyan bivalyerős hadserege lehet, amelyhez 45-50 évesen egyenesen dicsőség lesz majd csatlakozni, amikor az interkontinentális-ballisztikus rakéták korában egy újabb totális világégés (már nem vagyok biztos abban, hogy nem érem meg) maximum negyed óra alatt kivitelezhető.

Közveszélyes népi bölcsesség azzal etetni a nemcsak foltokban éhező, nélkülöző, fázó, 50 éves korukra nem ritkán fizikailag is leamortizálódott férfiakat, hogy a hazaszeretet, a lelkesedés, az önfeláldozás majd bármire is elegendő lesz egy esetleges fegyveres konfliktus esetén, amikor olyan versenyzők vannak a pályán, akik évtizedek óta űzik ezt a hadászati, fegyverkezési ipart.

Közveszélyes, hogy ilyen kontraszelektált, dilettáns droidok olyan pozícióba kerülhetnek, ahol Németh Szilárd ül, és következmények nélkül onthatják magából a fentihez hasonló hülyeséget. Ez békeidőben is vérfagyasztó, úgyhogy bele sem akarok gondolni, mi lenne itt, ha valóban beütne a krach.

Ahelyett, hogy azon dolgoznának – ha már a NATO mi vagyunk -, hogy hozzátegyék a magukét ahhoz a szövetségi rendszerhez, amely gyakorlatilag az egyedüli, amelyik képes megvédeni valamennyi tagját, köztük minket is, emberkednek, döngetik a mellüket, 50 éves emberek majdani harcba küldését törvényesítik (ők persze tudják, hogy a háborúban, akárcsak a moziban, hátul vannak a legjobb helyek) és a cseh licenc alapú magyar érdekkel, valamint az Egri csillagokból vett ordas baromságokkal táplálják a butaságban gyökerező népi büszkeséget. Kétségbeejtő és tragikus, bárhogy is vélekedik erről a népi bölcsesség.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.