Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán bűne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kezd viccesedni a helyzet kicsiny hazánkban. A túlfizetett propagandisták ugyan erőltetnek mindenféle témákat, hátha sikerülne elterelni a figyelmet Gruevszki elvtárs ügyéről (mármint Orbán Viktor elvtársa természetesen), Szijjátó Péter fejhangon visítva toporzékol a migránskártyák ügyében, Deutsch Tamás igyekszik segíteni neki, de közben Hadházy Ákost is próbálná eltalálni (kevés sikerrel, nem egy szellemi szinten tartózkodnak), a fideszes mentális Waterloo sorra hozza a bomba cikkeket minden létező témában (Soros, migránsok, Soros, megtámadtak, megvédünk, Soros), de valamiért az emberek jókora részét sokkal jobban érdekli a szökött macedón bűnöző esete, mint a megszokott takarmány.

Azt hittem, tegnap járatódott csúcsra a kormányzati kommunikáció, amikor is a nagyszerű és rendkívül tehetséges Orbán Balázs nevű ifjú államtitkár a parlamentben válaszolt a képviselők kérdéseire. Ha már Orbán Viktor halaszthatatlan közfeladatai miatt nem mert megjelenni, biztosan ezt a hihetetlen képességekkel felruházott másik Orbánt tolták be a helyére. Végtére is Orbán, Orbán. Ő is jogász végzettségű, szintén a politikából él, tehát rendben is van a dolog. Tehát ez a jogász végzettségű másik Orbán azt találta mondani a parlamentben, hogy azért illeti meg Gruevszkit a különleges eljárás (nem kell a tranzitzónában szívnia, mint mindenki másnak), mert a macedón szökevény kísérő nélküli kiskorú, terhes, fogyatékkal élő, szexuálisan bántalmazott, idős és kiszolgáltatott személy. Egyszerre. Az ilyen embereknek ugyanis nem kellene a tranzitzónában várakozniuk – de persze ott várakoznak -, szökött elítéltekre ez a különleges elbánást részletező törvény nem vonatkozik. A magyarázat tehát éppen olyan hazug, mint az egész rohadt rendszer.

Ha már hazugság, érdemes megnézni a vért izzadva erőlködést konzervéknél. Az egy dolog, hogy tegnap az Origo lehozott egy vaskos ferdítésekkel és hazugságokkal teletömködött cikket, amiről mi is megemlékeztünk. Akkor még azt gondoltam, túlteljesített kissé a költő, de mára kiderült, hogy nem erről van szó. Úgy tűnik, az Orbán-brigád ebben az esetben nem bízik meg annyira az alkalmazottakban, hogy elengedné a kicsi kezüket. Más okot nem látok erre, mint az egyértelmű, tokától bokáig előadott befosást. Olyat már láttunk, hogy a pártközpont kiadja az irányvonalat, kit-mit kell mocskolni, kiről mit kell hazudni, kit-mit kell dicsőíteni aznap, vagy azon a héten. Többnyire az szokott történni, hogy az egyik faliújság megjelenteti a kötelezőt, a többi átveszi. Olyanra én nem emlékszem, hogy még Bayer Zsolt sem térhetett el a kötelező szövegtől. Elég szokott lenni, ha a szükséges hívószavakat beépíti a mondókájába, de egyébként arra csapong az ő írói fantáziája, amerre akar. Most nem.

Különösen szembeötlő ez a Magyar Időkön, mert sikerült úgy megkomponálni a dolgot, hogy Bayer Gruevszki-mosdató cikke mellé került Zetelaki Réka Gruevszki-mosdató cikke és a két írás egymás tükörképe. De lényegében ugyanezek a cikkek ott vannak az összes pártoldalon, különféle nevek alatt. A párt most nem engedte szárnyalni az udvari énekesek fantáziáját, mindenhol szinte centire azonos sémák szerint kellett megírni a propagandaanyagot.

Gruevszki jogszerűen kért menedékjogot és jár neki a különleges eljárás, mert miniszterelnök volt (nem jár egyébként, a Fidesz hazudik és szemen köpi még azokat a törvényeket is, melyeket személyesen barkácsolt).

Gruevszkit Soros György üldözi (ha ez így lenne, utol is érné), mégpedig azért, mert lezárta a határt (ez tényszerűen hazugság, nem a Gruevszki-kormány zárta le a határt, az ő bukása után zárta le a jelenlegi kormány).

Gruevszki politikai menedékjogot kér, mert a baloldali kormány üldözi (Nem. Gruevszki elítélt bűnöző, aki a börtön elől fut).

A magyar kormánynak joga és kötelessége menedéket adni annak, aki baloldali kormány elől fut (miért is? Egy baloldali kormány nem éppen annyira legitim, mint egy jobboldali? Törvénytelen talán? Háború van Európában? Ezek szerint amelyik országban baloldali kormány van, onnan jöhetnek a bűnözők nyugodtan, Orbán befogadja őket?).

Gruevszki koncepciós per áldozata (aha, azoknak az a jellegzetessége, hogy évekig tart a vizsgálat előtte és végül a bizonyítékok alapján születik meg az ítélet).

Tehát Gruevszki nem politikai üldözött, hanem jogerősen elítélt bűnöző. Az, hogy évekig miniszterelnök volt, nem mentesíti a bűncselekmény alól, hanem éppen ellenkezőleg, súlyosbítja a tettét. Gruevszkit nem a jobboldalisága miatt akarják börtönbe zárni, hanem korrupció miatt. Nem Soros György akarja lecsukatni, hanem a macedón hatóságok. Nem koncepciós eljárásban, hanem bizonyított bűnügyben. És Gruevszki elsősorban nem a most kiszabott két év börtönbüntetés elől fut, hanem a még folyamatban lévő ügyei miatt, ugyanis ha bizonyítást nyernek a további vádak, akár élete végéig sem fog szabadulni.

Orbán most nagyon mellé nyúlt ezzel a történettel. Vagy azért, mert tévesen mérte fel a helyzetet, vagy azért, mert nem volt választása, meg kellett szöktetnie és most dugdosnia kell a macedón bűnözőt. A propagandisták feladata pedig az, hogy elhitessék a magyar lakossággal: semmi nem az, aminek látszik. Pedig de, minden az, aminek látszik. Pontosan az. Bayer az alábbi címet adta a propagandakiáltványának: Gruevszki bűne. Holott nem. Ez Orbán bűne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.