Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gruevszki a Fidesz hőse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szembe kell néznem azzal a kikerülhetetlen ténnyel, hogy menthetetlenül naiv vagyok. Ahogy a kolléga szemléletesen meg szokta fogalmazni: malacrózsaszínű a lelkem. Mindenre gondoltam, de arra még én sem, hogy a pártpropagandisták odáig jutnak a macedón szökevény mosdatásában, mint ahová az Origonak sikerült leverekednie magát. Nem néztem, csak feltételezem, hogy a többi közpénzszivattyú tömött sorokban követi az ékes példát.

Az egykori hírportál hűlt helyén üzemelő ipari létesítmény ma olyan szédületes írást jelentetett meg, hogy azóta is borogatnom kell az agyvelőmet, az állkapcsomat pedig még nem sikerült visszadrótoznom az eredeti helyére. Valamelyik nap még Gyurcsány Ferenc volt a főbűnös azért, mert a magyar kormány megszöktette a jogerősen börtönbüntetésre ítélt volt macedón kormányfőt. Ma már változott a helyzet, ugyanis egy briliáns eszmefuttatással origóék bebizonyították, hogy Soros György buktatta meg Gruevszkit, aki egy ártatlan áldozat, a jobboldal tartóoszlopa és a migránsterroristák elleni hősies küzdelem mártírja. Ebből eredően az Orbán-kormánynak nem csupán joga, hanem egyenesen kutya kötelessége ezt a szent embert megvédeni a vérszomjas baloldali macedón kormánytól, mely kormányt Soros György irányít, miután lényegében elfoglalta az országot. Így valahogy.

Nikola Gruevszki jobboldali kormánya a migrációs válság csúcspontja alatt kerítéssel és élőerős védelemmel tartóztatta fel a bevándorlókat a macedón határon, lezárva ezzel a balkáni útvonalat. Ez a lépése nagy indulatokat váltott ki Brüsszelben és a korábbi demokrata amerikai kormányzatban is.  Soros György macedóniai akcióinak éppen ez volt a kiváltó oka: hogy megtörje a bevándorlásellenes jobboldali macedón kormányt, hatalomra juttassa szövetségeseit, a posztkommunistákat és ezzel utat nyisson a Görögország felől érkező illegális bevándorlóknak. A történtek kristálytisztán bizonyítják a nemzeteken átívelő Soros-hálózat létét, amely komoly erővel rendelkezik szerte a kontinensen.

És ez még csak a felvezetője az Origo leleplező cikkének. Még a cikk zárógondolatát teszem ide:

A macedóniai Soros-intervenció pedig tantörténetbe illik. Így iktat ki a milliárdos spekuláns módszeres munkával egy nemzeti-konzervatív miniszterelnököt, akinek csak annyi a „bűne”, hogy meg akarja védeni a hazáját az illegális migrációtól és a nyílt társadalom eszméjétől, és így nyitja meg Európa kapuját a Görögországból érkező migránsok inváziója előtt.

Menjünk lépésről lépése, ha meg akarjuk őrizni a józan eszünket. Először is fontos dátum: 2016. január 15.-én Nikola Gruevszki megbukott. Ettől a naptól kezdve nem ő az ország miniszterelnöke, hanem Emil Dimitriev. Még egyszer:

2016. január 15.

A görög macedón határt 2016. január 20.-án zárták le. Öt nappal Gruevszki hatalomvesztése után. Tehát nem ő zárta le a határt, hanem az őt követő Dimitriev. Adódik a kérdés: ha nem Gruevszki zárta le a határt, miért is őt támadja Soros György, mi a túrót érne el az immár semmiféle politikai hatalommal nem rendelkező volt miniszterelnök üldözésével?

Ezt követően – 2016 márciusában – ismét lezárta Macedónia a görög-macedón határt. 2018. november 9.-én 2019. júniusának végéig meghosszabbította a migrációs válsághelyzetet a macedón parlament az illegális bevándorlás elleni lépések hatékonyságának növelése érdekében.

Tehát megbukott az az érvelés, hogy Gruevszki harcos határvédelme csípte Soros György szemét, ahogy megbukott az a kijelentés is, hogy az új kormány (Soros György parancsára) sarkig tárja a határt. Ez hülyeség, pontosabban szándékos hazugság. Pont.

Éppen ilyen hazugság az is, hogy Gruevszki koncepciós eljárás áldozata lett volna, lényegében bizonyítékok nélkül ítélték két év börtönre. Az Origo azt pedzegeti, hogy az állítólagos lehallgatási botrányra hivatkozott a – természetesen Soros György által dróton rángatott – ügyészség és bíróság, de Gruevszki – még kormányfőként – egyértelműen kijelentette, hogy a lehallgatási anyag hamisítvány és a magyar pártlap szerint ez így igaz.

A valóság ezzel szemben az, hogy a lehallgatás hanganyagát nyilvánosságra hozták. Több miniszter lemondott, Gruevszki nem, ő megbukott. A hanganyag bizonyítja, hogy Gruevszki miniszterelnöksége idején számos embert jogtalanul lehallgattatott, köztük ellenzéki politikusokat, kormánytagokat és bírákat is, továbbá nyilvánosságra kerültek választási csalásokkal, zsarolással, korrupcióval és gyilkosság eltussolásával kapcsolatos felvételek is.

Gruevszki ellen több eljárás is folyamatban van. Az első lezárt ügye: állami pénzen vásároltatott magának egy páncélozott autót, utasításba adta, hogy a járművet mely kereskedőtől kell beszerezni, a kereskedő pedig pénzt fizetett neki. Pont. Ez nem koncepciós per, hanem bűncselekmény. A többi vád jóval súlyosabb. Ha azok, vagy azok közül csak néhány bizonyítást nyer, a volt macedón miniszterelnök további súlyos börtönéveknek néz elébe. Ezért szökött meg, nem azért, mert Soros György üldözi. Nem egy mártírról van szó, hanem egy bűnözőről. Akkor is, ha a közpénzből zabáltatott pártmédia szemérmetlenül hazudozik azért, hogy valahogy igazolni tudják a szökött bűnöző Magyarországra csempészését, mégpedig kormányzati közreműködéssel.

Nincs itt mit magyarázni. Az egyik bűnöző védi a másikat (nem kizárt, hogy Putyin parancsára), akár olyan áron is, hogy a nemzetközi közvélemény Magyarország ellen fordul. Ennyi történt, az üldözött hősről szóló meséket nyugodtan el lehet felejteni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.