Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tűzifa helyett érkezik a legújabb nemzeti konzultáció

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Az ország keleti felére megérkezett a téli idő, vele pedig a havazás. Az előrejelzések szerint holnap reggelre sok helyen kifehéredhet a táj, ezért megkezdhetjük az országos aggódást, ugyanis a közútkezelőnek biztosan lesz ismét valamiféle magyarázata arra, hogy miért is nem álltak készen a tél beköszöntére, így november közepén. Nagy fagyokra mondjuk nem kell számítani, ezért ne várjunk még a belügyminisztérium üzeneteire sem.

A magyarországi vakok és gyengénlátók biztosan örömmel értesültek a hírről, miszerint a legújabb szemetet, vagyis a kormány legfrissebb nemzeti konzultációját már ők is elolvashatják, valamint kitölthetik, ugyanis azok akadálymentesen hozzáférhetőek lesznek a számukra is. A kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Nyitrai Zsolt a következő örömhírrel örvendeztette meg magyarok millióit:

A budapestiek otthonaiba már megérkeztek a konzultáció kérdőívei, vidéken folyamatos kézbesítés. December elejéig minden háztartásba eljutnak majd a konzultációs kérdések, amelyekre december 21-ig lehet válaszolni.

Lehet, hogy a sokak számára életmentő tűzifa és faszén támogatások, esetleg a karácsony környékén esedékes nyugdíjak nem érkeznek meg időben, azonban szenteste már biztosan minden háztartásban jelen lesz a kormány legfrissebb kampánylevele. Miket beszélek? Addig már kétszer visszaküldték. Óriási siker ez, a magyaroknak ugyanis erre van most a legnagyobb szüksége, más nem is számít, ezzel pedig Orbán Viktor is pontosan tisztában van. Kit érdekelnek az otthonaikban halálra fagyó idősek és betegek? A tűzifatámogatás ráér, a nemzeti konzultáció azonban nem várhat.

Ha már támogatásokról volt szó, lássuk hogyan járultak hozzá a magyar adófizetők a nem kevesebb mint 66 államtitkár, már amúgy is igen jelentős fizetésének megemeléséhez. A miniszterek saját hatáskörben emelték meg az államtitkárok alapilletményét még májusban, a korábbi 997 000 forintról 1 296 000 forintra. Ezt az emelést minden államtitkár megkapta, tehát ma egyenként annyit keresnek mint 9 minimálbéren tengődő munkás. A korábbi ciklushoz képest majd’ három ember minimálbérével emelkedett a fizetésük, ami pofátlanul magas, ráadásul erről az emelésről gyakorlatilag saját maguk döntöttek.

A hír azonban ettől összetettebb, ugyanis ezek az államtitkárok úgy okoskodtak, hogy ez az emelés ne befolyásolja a polgármesterk fizetését. A törvények szerint ugyanis az államtitkárok alapbéréhez mérten állapítják meg a településvezetők fizetését. Itt azonban erről szó sincs, mivel az államtitkárok 30%-os béremelése nem befolyásolta a polgármesterek fizetését, ami miatt elég sokan fel is háborodtak. Van azonban egy kiskapu az államtitkárok fizetését szabályozó törvényben, miszerint a miniszter dönthet úgy, hogy az államtitkár alapilletményét legfeljebb 30 százalékkal megemeli, például pluszfeladat esetén (de akár csökkentheti is maximum 20 százalékkal), amit természetesen mindenhol meg is tettek.

Noha a felháborodás éppen jogos, azonban ma egy polgármester Magyarországon nem igazán keres rosszul. Noha egy 500 fő alatti falut irányító polgármester csak 300 000 forint bruttót kap – sok faluban van hogy messze ez a legjobban fizető állás -, azonban a 30 ezernél népesebb városok vezetőinek már közel 800 ezer forint a fizetése + pótlékok. Ez pedig figyelmbe véve azt, hogy közülük sokan a kormány hű szolgái – a választási csalás elkövetésétől, valamint saját településük lakóinak rettegésben tartásától sem megriadva – több mint sok. Ez persze nem változtat azon a tényen, hogy pofátlanul és gusztustalanul sok pénzt tesznek zsebre a többek között a Rétvári Bencéket és Tállai Andrásokat is a soraik között tudó államtitkárságok.

Miközben októberre már több mint 50 milliárd forintra emelkedett a kórházak lejárt tartozásainak összege, addig Székesfehérváron elkészült Orbán Viktor kedvenc csapatának, a Vidinek a 14 milliárd forintból felépített stadionja, melyet szerdán fel is avatnak. A megnyitóra biztosan elutazik maga a vezér is, hogy személyesen adja áldását Székesfehérvár legújabb ékkövére. Aki nem bírná kivárni a szerdai napot, az a következő linken megcsodálhatja ezt a csodálatos arénát madártávlatból. Amire tehát kell, arra továbbra is van pénz.

De hogy legyen valami jó hír is így a végére: a mai napon megtartotta első ülését a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöksége – közölte vasárnap Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere. A mozgalom alapító tagjai a következők: Márki-Zay Péter, Hadházy Ákos, Ábrahám Júlia, Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Magyar György, Mellár Tamás, Üveges Gábor.

Céljuk pedig a következő:

A 2019-es önkormányzati választásokon minden településen egy hiteles polgármester-jelölt és őt támogató képviselőjelöltek nyerjék el a helyi közösségek bizalmát.

2014-ben Siófok, 2015-ben Veszprém, 2018-ban Hódmezővásárhely, Balmazújváros és Rákospalota is megtanított bennünket arra, hogy az állampárt csak összefogással győzhető le. Azok, akik széleskörű egyeztetés nélkül saját jelölteket indítanak, maguk is hozzájárulnak a korrupció és a megfélemlítés rendszerének fennmaradásához.

Lássuk mai cikkeinket:

Kínosodó helyzetek

Egy utolsó gazember határon túli tündöklése

Ezt a nemzetközi méreteket öltő köztörvényes bűnözést meddig lehet csinálni?

Milesszvelünk?

Haza ne gyere fiatal!

A haldokló tücsök

Így lettünk a bűnözők hazája

A nap kommentje pedig Virágtól:

Milyen ország az, ahol a nagyszülő azért rimánkodik a gyerekének, hogy unokáival együtt húzzon el innen egy boldogabb országba, és ő közben – amikor nem látják – jól kisírja magát? Miért jó ez ennek a kormánynak? Attól, hogy magyar állampolgár az a kint született csemete, még nem fogja a magyar gazdaságot fejleszteni, nem itt lesz villanyszerelő, esztergályos, tanár, vagy orvos, hanem odakint. Mire a most született csecsemő kereső felnőtt lesz, már nem is biztos, hogy élnek a nagyszülei, pénzt sem fog ide küldeni. Ki fog derülni, hogy a magyar lakosság már 9millió sem lesz 20 év múlva. 2030-ra virágzó ország! Nyáron, ha sok virágot ültetnek, ha lesz még, aki ültesse. Télen meg jégvirágtól fényes az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.