Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most lenne itt az ideje elmagyarázni a migránsoktól rettegő populációnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha én lennék a magyar ellenzék, pontosabban ha én valóban ellenzék lennék, és bár eddig még soha nem voltam képes arra, hogy az elmúltnyolcév utáni elmúltnyolcév bármelyik brutális kormányzati korrupciós ügyén rajta maradjak (2 napnál tovább) azzal a fanatizmussal, ahogyan az állampárt képes évek óta nem elengedni és folyamatosan szítani a migrációs veszélyben/válságban gyökerező mindmeghalunk háborús pszichózist, akkor most kurvára a nyakamba venném a lábaimat. Sőt. Az erőforrásaimból (ha másképp nem megy, hát összeszorított fogakkal) most arra fordítanék önfeláldozóan és hazafiasan, hogy az ország Migráns1-gyel és egyéb propagandafelületekkel táplálkozó felét is képbe helyezzem azzal, hogy kicsoda is valójában az az ember, aki állandóan védelmet ígér a hülyére zsibbasztott népének, miközben nemzetközileg körözött nagypályás bűnözőket bújtat.

Hiába kampányolt mellette Orbán, a tavalyi választáson eltaknyolt a köztörvényes Gruevszki és a megállás nélkül sorosozó macedón jobboldal (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ha én valódi ellenzék volnék, akkor imígyen gondolkodnék: bár a populáció jelentős része, beleértve a Fideszre szavazókat is pontosan tisztában van a bálvány körül tornyosuló korrupciós gépezet megannyi disznóságával, és talán még azt is tudja, hogy a túlárazott, előre lezsírozott magyar közbeszerzéseken összeharácsolt lóvét előre megtervezett módon talicskázzák külföldre évek óta, amikor éppen nem személyesen Orbán Viktor családi kasszájába öntik, a korrupciós ügyekbe, a grandiózus, üresen kongó stadionokba betonozott követhetetlen milliárdokba olyan szinten belefásult a nép, hogy ezzel a témával a harmadik kétharmadot sem sikerült megakadályozni.

Tehát én, mint felelős ellenzék, aki jövőre labdába óhajtok rúgni állítólag az EP-választáson és az önkormányzati választáson, az elkövetkező napokban a nyakamba szedett lábaimmal járnám az országot (igaz, ehhez ki kell merészkednem a sajtótájékoztató mikrofonok mögül) és ha nem tudtam rajta maradni például a letelepedési kötvényes mizérián, a moszkvai vízumgyáron, Pharaon professzoron, a Kínát magyar adófizetői pénzből megtámogató Budapest-Belgrád vasútvonalon, a tikosított, talán soha meg nem épülő csilliárdos paksi beruházáson, az ukrán importszavazókon, vagy Rogán Bűnöző Antal, Mészáros, Tiborcz, Garancsi, Vajna és sokan mások közpénzharácsán (arról nem beszélve, hogy a sötét, megosztó figuráimat sem szedtem le a sakktábláról, és nem győztem meg a választókat arról, hogy miért érdemes rám szavazni), akkor legalább most Gruevszki elvtárs körözött bűnöző ügyén rajtamaradnék.

Reggeli posztomban jeleztem, hogy 7 óra körül még egyetlen vak hangot nem olvastam az ügyről az Origót a hirado.hu-val összekötő tengelyen, 11-12 órai állás szerint a helyzet változatlan volt. Csönd és lábszag. Ja, nem, pardon: ENSZ, migránsok, álcivilek, Macron, Soros, gender, Demeter Márta, Botka László, bukott Jobbik, bukott ellenzék. Tehát miközben már a macedón sajtó is azon filozófál lassan 24 órája, hogy Orbán Viktor szervezhette meg az érvényes útlevéllel nem rendelkező Nikola Gruevszki oroszbarát, Soros-fóbiás bűnöző szökését a börtönbüntetés elől (jó, azért kellett hozzá szerintem némi szerb baráti segítség is), a magyar kormány és szócsövei – amelyek más körülmények között (lásd Demeter Márta-ügy) azonnal ugranak, tagadnak és toporzékolva megsértődnek, bármivel hozzák is hírbe őket – úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna, pedig.

Még rosszabb hír, hogy az ellenzék – egy-két kivétellel – is hallgat. Olyannyira, hogy Judith Sargentini megint hamarabb kapott az agyához, és már tegnap reagált a sztorira. Twitteren jegyezte meg, hogy amikor utoljára érdeklődött arról, hogy a Szerbia felől érkező bevándorlók kaphatnak-e menedékjogot Magyarországon, azt a választ kapta, hogy nem. Vajon Magyarországon van VIP-tranzitzóna? – twittelte az Orbánék által patás ördögnek kikiáltott zöldpárti EP-képviselő. És igen, erről van szó.

Arról, hogy ha ebben az országban a tetves fideszes törvényeket mindenkinek be kell tartania, és eme tetves fideszes törvények szerint egyetlen büdöstalpú migráns sem teheti be a lábát ide, legfeljebb hosszas szerbiai várakozás után és akkor is csak a tranzitzónába, akkor mi a helyzet Gruevszkivel, akiről a macedón rendőrség is megerősítette, hogy Magyarországon tartózkodik, sőt ő maga posztolta tegnap a Facebook-oldalára, hogy Budapesten tartózkodik? Mi a gyászt érnek a tetves fideszes törvények ebben az országban, ha egy érvényes úti okmánnyal nem rendelkező bűnöző, egy illegális migráns Budapesten flangálhat úgy, hogy Szijjártó Péter közben a vállait vonogatja: sajnos nem mondhatja el, hogyan jutott be az országba, de majd ha a menekültügyi eljárás lezárul, majd akkor.

Szóval kedves ellenzék, szerda van és dél is elmúlt e sorok írásakor, és ha semmit mást nem is, de azt pontosan lehet tudni, hogy a csávó bűnöző, a börtön elől menekül, nincs útlevele és Magyarországon tartózkodik. Most lenne itt az ideje elmagyarázni a migránsoktól rettegő populációnak, hogy két lehetőség van, egyik durvább, mint a másik. Vagy egy kalap szart ér Orbán Viktor milliárdos határvédelme a sok nyelven beszélő csirkehálóval együtt, amin elítélt gazemberek úgy jönnek át, mint kés a vajon. Vagy pedig az Orbán Viktor-féle magyar kormány saját maga hozott át a határon és csempészett be az Európai Unió területére egy elítélt gazembert. Akinek legjobb esetben is a tranzitzónában kéne szívnia, ehhez képest ő arról dicsekedett már tegnap ország-világ előtt, hogy Budapesten tartózkodik. Más lehetőség nincs.

És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a legfontosabb kérdés még mindig a levegőben lóg: ha Orbán Viktor tetves fideszes törvényei szerint aki egy biztonságos haramdik országon keresztül (Szerbia) érkezik Magyarországra, az nem feltétlenül jogosult menekültstátuszra, akkor hogy is van ez? Nekem úgy tűnik, hogy a magyar kormány mély kussolásával sokadszorra beismeri, hogy miközben boldogra-boldogtalanra megpróbálják ráhúzni a migrációt segítő szervezet bélyeget, valójában ők maguk a legnagyobb illegális migrációt segítő szervezet. Vagy csak olyanokkal tesznek kivételt, mint Nikola Gruevszki, aki ezek szerint illedelmesen bekopogtatott a büdöstalpú muszlim terroristákkal ellentétben? Hogy helló, nincs útlevelem, de nem biztonságos börtönbe vonulnom, úgyhogy tekintsünk el a formalitásoktól és engedjetek be. Nem lehet, hogy arról van szó mégiscsak, hogy amikor nem azeri baltás gyilkosokat enged szabadon, amikor nem arab, terrorizmus finanszírozásáért körözött professzorokat rejteget, akkor Orbán Soros-fóbiás macedón bűnözőket bújtat, akiknek semmi keresnivalójuk nem lehetne Budapesten?

Drága ellenzék! El kéne már magyarázni a milliárdok nyelvén nem értő, de a migrációs rémhírektől görcsbe ránduló magyar embereknek, hogy minden idők legnagyobb szemfényvesztője éppen most szart bele az arcukba. Nemzetbiztonságilag és megvédésileg. Miután tízmilliárdokat költött arra, hogy elhitesse velük, egyedül ő képes megvédeni őket az erőszakoló migránsoktól, most minden törvényt lehányva lapít a sarokban és a saját országukból illegálisan megszökött bűnözőket szabadít Magyarországra. Akik ráadásul női ruhában (????) lógnak át a határon. Ameddig kiderül, hogy a csávó valójában már régóta letelepedési kötvényes EU-állampolgár, és ameddig Orbán Viktor a macedón tranzitzónában várakozik majd a menekültkérelme elbírálására, kurvára rá kéne feszülni erre az ügyre, és rajta kéne maradni. Nem az MTI-nek küldözgetett közlemények formájában, és nem is senkit nem érdeklő sajtótájékoztatókon, hanem a fent leírt módon.

És igen, megszólalt Havasi Bertalan szórakoztatóművész, aki miután a szkopjei 1TV azt állította, hogy Gruevszki az első magyarországi éjszakáját az ötcsillagos budapesti Corinthia Hotelben töltötte, azóta meg Orbán házában tartózkodhat, röhejesen tagadott, bár  érdemben semmit nem cáfolt: A miniszterelnök tegnap hazament, Flóra és Róza nevű hölgyekkel találkozott, de ilyen nevű emberrel nem. Így a hírt kacsának kell minősítenünk.

És igen, feltámadt az MTI is negyed 1 körül: Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök bizonyosan nem repülővel távozott az országból, hanem illegálisan, a határátkelőhelyek elkerülésével hagyta el Macedóniát – közölte Oliver Szpaszovszki belügyminiszter a Kanal 5 televíziós csatornával. Minden elemzés arra utal, hogy nem légi úton ment el, de nem is kelt át egyik határátkelőn sem. Ez azt bizonyítja, hogy illegálisan, a határátkelők megkerülésével távozott. A zöldhatárt járőrözéssel védik, és azt nem lehet hermetikusan lezárni – magyarázta a macedón belügyi tárca vezetője kedd este a tévében. Biztosan volt segítsége, és most azt vizsgáljuk, hogy ki volt az, aki ezt biztosította – közölte Oliver Szpaszovszki. Magyar kollégái megerősítették, Nikola Gruevszki Magyarországon tartózkodik. Sajnálatos, hogy egy uniós országba egy másik ország bűncselekményért elítélt volt kormányfője azért utazik, hogy menedéket kérjen.

Nagy igazság, ennél csak az a sajnálatosabb, hogy ez a bűncselekményért elítélt gazember úgy jött be abba a bizonyos uniós országba, mintha hazajött volna.

Frissítés: És ó, igen megszólamlott a Miniszterelnökség is fél 5 körül. FEL-BE-CSÜL-HE-TET-LEN a duma. Egy nap kellett hozzá, de kitalálták, hogyan kell ebből jól kijönni. Egyben szembe is köpték Toporzékolási Pétert, aki délelőtt még azt hazudta, hogy majd a menekültügyi eljárás lefolytatása után tudnak bármit is mondani. Ehhez képest:

Nikola Gruevszki menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az illetékes magyar hatósághoz – közölte a Miniszterelnökség szerdán az MTI-vel.

Macedónia korábbi miniszterelnöke szándéknyilatkozatot tett, amely szerint menekültstátusz iránti kérelmet kíván előterjeszteni Magyarországon – tették hozzá.

Azt írták: a magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevszki – tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt – menekültügyi kérelmének benyújtását és meghallgatását a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) budapesti központjában tartsák. A BÁH a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le – tudatták.

A Miniszterelnökség közleményében kiemelte: Macedónia Magyarország stratégiai partnere és fontos szövetségese. 

„A két ország jó együttműködése fontos sarokköve a balkáni régió fejlődésének és Európa biztonságának” – fogalmaztak.

Mint írták: Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány. Kiemelték: ezért semmilyen formában nem kívánnak szuverén országok belügyeibe beavatkozni. 

A volt macedón kormányfő menekültügyi kérelmének elbírálását kizárólag jogi kérdésnek tekintik – tették hozzá.

A menekültügyi eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással összhangban az eljárás lezárásáig a magyar hatóságok további tájékoztatást nem adnak – írta közleményében a Miniszterelnökség.

A világon nincs még egy ilyen ország, az már biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.