Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bűnözők egymás közt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy újabb elítélt bűnöző lépett át az országhatáron, a hatóságoknak mégsem támadt kedvük ahhoz, hogy feltartóztassák, sőt, az sincs kizárva, hogy a kormánytagok pontosan tisztában voltak azzal, hogy ki is érkezik és szabad utat engedtek számára. Hogy mégis kiről van szó? Orbán egyik jó barátjáról, a hazájában 2 éves börtönbüntetésre ítélt, azóta szökevénnyé avanzsált – mivel nem jelent meg a börtönben, ezért elfogatóparancsot adtak ki ellene – Nikola Gruevszki egykori macedón miniszterelnökről van szó.

A politikus ellen azért indult eljárás, mert Gordana Jankuloskának, az ország akkori belügyminiszterének kiadta parancsba – egyébként törvénytelenül –, hogy szerezzen be neki egy 600 000 eurós Mercedest saját használatra. Gruevszki, Macedónia egykori kormányfője ezért a törvénytelen tettéért 2 év börtönbüntetést kapott, azonban ő úgy döntött, nem vonul börtönbe, sőt nem csak hogy nem vonul be, hanem el is menekül hazájából, hogy aztán Budapestre érkezve menedékjogot kérjen a magyar államtól.

Nevethetnénk egy nagyot az ügyön, azonban messze nem biztos, hogy Orbánék nem döntenek a menedékjog megadásáról, hisz Gruevszki az Orbán-kormány jóbarátja. A Soros elleni háborúban hű csatlósa volt Magyarországnak. Ez olyannyira megmutatkozott, hogy Orbán konkrétan Gruevszki mellett kampányolt a választások hajrájában, melyet ennek ellenére is csúnyán elveszített.

Gruevszki a körözési lista első helyén

A kérdés már csak az, hogy mit keres egy elítélt szökevény Magyarországon? Hogy juthatott át azon a határon, amely elvileg teljes Európát védi a bűnözők és migránsok hadától? Hogy lehetséges az, hogy a magyar hatóságoknak még csak fel sem tűnt az, hogy egy újabb – hiszen ez már nem az első eset – bűnöző érkezett hazánkba? Miközben az adófizetőknek több milliárd forintba került a déli határkerítés, az még arra sem képes, hogy körözött bűnözőket megállítson.

Gruevszkinek persze nem a 600 000 eurós, golyóálló Mercedes volt az egyetlen ügye. Vele szemben 5 bírósági ügy folyik jelen pillanatban, melyből ez mindössze az első volt a sorban. Nyomozás folyik vele szemben 20 000 ember titkos lehallgatása, választási csalásban való részvétel és vesztegetés miatt is. Orbánékhoz hasonlóan Gruevszki és kormánya közel 10 éven keresztül vezette az országot, mely idő alatt megpróbálták elnémítani az ellenzéket, újságírók tucatjait, cégeket és nagyköveteket egyaránt, miközben grandiózus épületek és szobrok lepték el az ország fővárosát, Skopjét.

Nem kevesebb, mint 130 épület , tér vagy épp szobor lett átadva az elmúlt években, ami több mint félmilliárd (!) eurójába került eddig a macedón adófizetőknek. Ezen épületek és terek építésének egyharmadát egyetlen cég vitte véghez, így nincs kizárva a kormánnyal való egyértelmű összejátszás sem. Lehetne még sorolni a Magyarország és Macedónia vezetése közötti hasonlóságokat naphosszat, de szerintem már a korábban leírtakból is egyértelműen kiderül, hogy amit Nikola Gruevszki az elmúlt évtizedben „véghez vitt” saját hazájában, az kísértetiesen hasonlít ahhoz, amit Orbán Viktor immár nyolcadik éve művel Magyarországon.

Talán pont ez az oka annak is, hogy az elítélt bűnöző, Gruevszki rögtön Orbán Viktorhoz rohant segítségért, hiszen tisztában van azzal, hogy pontosan ugyanazt képviselik. Kíváncsian várjuk a magyar kormány magyarázatát arra, hogy miért bújtatunk egy szökött bűnözőt a keresztény demokrácia fellegvárában.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.