Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ön szavazna az isteni törpékre?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hol kezdjem? A törpéknél vagy az önjelölt Istennél vagy a millióért borozgatásnál vagy a szakállasoknál vagy a vadhúsnál? Mindegyik Semjén Zsolthoz köthető. Kezdjük. A KDNP elnöke, Orbán helyettese életében már annyi marhaságot összehordott, hogy a legutóbbi hablatyolása a jobbosra ugrott tévében nem újdonság.

Ilyeneket mondott:

 A KDNP olyan szinten szimbiózisban van a Fidesszel, hogy nem is érzékelhető a különbség a két szervezet között. Azért, hogy ne kelljen feladni az értékeket, de a társadalmi többség megteremthető lehessen, a Fidesz–KDNP szövetség egy hatékony eszköz a két párt között. Ez olyannyira igaz, hogy a liberális erők ezért is akarják elvágni a torkunkat, hisz életképes, politikailag hatékony alternatíváját nyújtja a liberális politikának párt.

Elszaporodtak a személyes és politikai támadások. A miniszterelnök-helyettes ezt úgy megszokta, hogyha dicséretet kapna, lelkiismeret-vizsgálatot tartana, hogy hol csúszott félre.

A KDNP világnézeti pártként olyan kérdésekben is tudja alakítani a társadalmat, „amelyek nem csiklandozzák a hallgatóság fülét”.

Szerénységet! Ami az okos, művelt, intelligens emberek sajátja. A gonosz törpéket nem szeretjük, pláne ha még palira is vesznek mindenkit. A törpék élén a nemzet hamis teológusa áll, aki doktoriját is csak másoktól átírva volt képes megcsinálni, mégis címzetes egyetemi docensként tündököl. Egy Orbán-párt vezére, mely pártot a jó Isten sem választott meg, mégis tobzódnak a földi (figyelem, földi) javakban. Rázzák a rongyot a hatalom ölelésében. Ez a Kereszténydemokrata Néppárt. A százalékokban mérhetetlen alakulat oda dörgölőzött Orbánékhoz, és eszik-isszák a pénzünket. Végleg akkor nulláztam le a jó keresztény hitfit, amikor azt mondta:

Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re.

Ilyent csak a hülye, tudatlan ember mond.

Nagyon érdekelne, szerintem, önöket is, ha venné a bátorságot a Semjén brigád, és önállóan indulna választáson, kik szavaznának rá. Azt is jó lenne tudni, mert csak sejtésem van arról, hogy miért egyre kevesebb a katolikus Magyarországon, és ez összefügg-e a törpepárt semmit tevésével. Mert 2001-től az 5,5 millió helyett már csak csak 3,8 millióan mondják magukat katolikusnak, és még ennél is sokkal kevesebben járnak templomba. Még a papok is. Alig tudnak évente egy-két papot felszentelni, nem túl vonzó Isten segédjének lenni. A II. világháború után ötezer körül volt a világi és szerzetespapok száma, mára már csak kétezer; 15 év alatt a felére csökkent a heti rendszerességgel templomba járók aránya is, miközben 32-ről 38 százalékra nőtt azoké, akik soha nem látogatnak el vallási összejövetelekre.

Ha adva van majd’ négymillió katolikus, önök szerint ki miért szavazna a KDNP-re?

1. Azért mert hűen, következetesen képviselik a keresztény értékeket.

2. Azért mert pártként felkészülten, demokratikus módszerekkel, az embereknek a közügyekbe bevonásával irányítanák az országot.

3. Mindkettő.

Miért nem szavaznának rá a vallásos emberek?

1. Azért, mert a keresztény ember számára fontos értékek látványos vallási köntös nélkül is jelen vannak az erkölcsi tanításokban.

2. Azért nem, mert a KDNP sem nem keresztény, sem nem demokratikus párt, alapértékei közül éppen a legfontosabb hiányzik, az emberközpontúság.

3. Isten őrizz!

Szóval, bírná-e az emberek bizalmát a KDNP egy parlamenti választáson? Az enyémet soha. Azt gondolom, Semjénéket érdekei, a hatalom, a pénz, a sunyiság és a néppel szembeni tökéletes érzéketlenség löki a miniszterelnök karjaiba. Orbán Viktor az, aki ringatja a senkiháziakat. Csak néhány példát mondanék, pedig raktárnyit lehetne felsorolni, de annyit nem érnek, az időnk szent.

Csókoltatom Semjén vadjait. Körülbelül annyira van tisztában a magyar valósággal – lovon nem látni -, mint jávorszarvas a Bibliával. Néhány éve azt harsogta: vadhúst a közétkeztetésbe minisztériumi támogatással! Milyen vadhúst? Amit szabálytalanul elejtett állatokból kínálna? Nagy kanadai és svédországi vadászatairól is csak sumákolt: „mint a nőügyeknél, ilyenről nem illek beszélni”. Itt is kurvára félrecsúszott. Tiszta Orbán. Nem az a legnagyobb megoldandó feladat, hogy a kicsik tányérján őzpörkölt, fűszeres szarvas sült, vaddisznótokány legyen. Üljön már be az iskolai menzára vagy egy szegény család ebédjére. Szélhámos.

Jut eszembe: Rómában a Sant ’Eustachio bazilikában éttermet nyitottak a szegényeknek, meleg ételt kapnak, a templom föld alatti termeit lakhatóvá tették, ott pihenni, számítógépezni lehet. Vagy: 1982 óta Róma szegényeinek terítenek minden karácsonykor a Santa Maria in Trastevere templomban. Mintegy ötszáz hajléktalannak, szegénynek. A polgármester és más közemberek, művészek, olasz arisztokraták, külföldi diplomaták hordják a tálcákat, tepsiket, azokon tészta, sültek, kalács és prosecco, a szőlőből készült buborékos ital. Nekünk is van templomunk, rászoruló számtalan. Képzeljék el, amikor Rétvári, Simicskó, Harrach, Semjén, Soltész mosolyogva terít meg a szegényeknek!

Ugyan, a KDNP borban utazik. Parlamenti frakciójuk 2015-2017 között elherdálta azt a pénzt, amit az Országgyűlés Hivatala nyújt számukra rendszeres támogatásként. Ez a pénz elvileg a párt parlamenti tevékenységét hivatott fedezni, de a frakciók szabadon rendelkezhetnek vele. Semjénék 1,3 millióért rendeltek bort, ajándékcsomagokra több mint 4 milliót költöttek. Nem a Blahára vitték. A frakciótagok tiszteletdíja nagyjából évente 230 000 000 forintba kerül a magyar embereknek. Több százezres laptop, telefon, lakáshasználat, iroda használat, kisegítő munkatárs, benzinkártya. Mindezt ingyen. Azt gondolnám, hogy a keresztényektől elvárható lenne a mértékletesség, elvárható lenne a példamutatás. Így is van, de a Semjén vezette alakulat kereszténysége=hatalomvallás.

Még annyit: Semjén Zsolt lett volna inkább rossz költő, mint rossz politikus. Egyetlen mentsége, hogy verseit nem lopta, saját agyából pattantak ki a néhol egészen zavaros gondolatok. Ezeket máig nem vetkőzte le. Egyetemistaként versírással próbálkozott, ami nem lenne egyedülálló, de ezeket a sorokat még ki is adta kötetben. Akkor már a KDNP elnöke volt, nem jelentett gondot egy könyv. A versei között talán a legtöbbet az árul el az egész személyiségéből, amelyikben Istenné minősíti magát. Vasvessző: A kicsukott Isten / vasvesszeje / az a csend lesz, / amellyel eltűri / önmagunk istenné nyilvánítását.

Márai Sándor azt írja:

… az igazi butaság meglehetősen ritka, s annál veszélyesebb és reménytelenebb. Az ember természettől értelmes lény. Az igaz, a sötét, a reménytelen butaságot olyan érdeklődéssel kell szemlélni, mint valamilyen ősi és félelmetes természeti tüneményt, mint a kétfejű bornyút, mint a természet egy torz, érthetetlen ötletét, melynek – szó szerint – semmiféle értelme nincsen. Az igazi butaság feloldhatatlan. Mi hiányzik az ilyen ember lelkében és testében? A Szentlélek vagy bizonyos nedvek, mirigytermékek? A jód? A nemi hormon? Nem tudjuk pontosan. De amit tudnunk kell, hogy az igazi butákat minden módon tanácsos kerülni, feltűnés nélkül védekezni kell ellenük. Ne akard meggyőzni az ilyeneket, mert nem jóindulatúak. A kedves, szegény hülyék jóindulatúak; a buta ember rosszindulatú. A hülyék Isten szegény gyermekei; a buták a pokol szövetségesei. A végzet ők, el kell viselni.

Márainak hiszek. A butaság, ha hatalommal is párosul, attól mentsen meg a magyarok Istene. Semjén besimult miniszterelnök-helyettesként, koalíciós partnerként korszerű, emberséges, európai gondolattal, tettel egyáltalán nem megvádolható pozíciójába. Az ő istenit neki, teljesen félrecsúszott a nagy arc, és piszokul csiklandozza a fülünket. Is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.