Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezért sír a szátok?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most olyat teszek, amit nem sűrűn szoktam. Megdicsérem a fideszes propagandagyárat. Vagyis megpróbálom. Szerintem amit műveltek ezek a valósághajlításban, rezsimdicsőítésben, elhallgatásban, csúsztatásban, összeesküvés-elméletek terjesztésében és veretes hazugságokban utazó üzemegységek tegnaptól máig – miután a főnökük mobil óriásplakát formájában ellepte Brüsszelt -, annyira tökéletes, hogy már holnap is történelmi pillanat lesz. Média- és szolgaiságtörténeti pillanat.

El tudom képzelni, mekkora pánik törhetett ki a nemmédiamocsár egyik végétől a másikig, midőn hírét vették annak, hogy a Guy Másikpatásördög Verhofstadt vezette Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért (ALDE) nevű EP-csoport mobil óriásplakátra pakolta a felcsúti illiberális dakotavezért. Aki szerintük, rohadék liberálisok szerint nem csak hogy eltette az európaiak pénzét (a kisvasúttól a tolVEJ Tiborcz sötétbeborítási ügyletein át Lölö mester percenként megkeresett közpénzmillióinak megszámlálhatatlanságáig), most simán lerombolná Európát.

A meglepett fogcsikorgatás és agyi ökölbeszorulás annak ellenére is támadásba lendült, hogy Verhofstadt (akinek külső jegyein, fizikai jellemvonásain kéjes gúnnyal szoktak csámcsogni kereszténydemokratáék, mert az egyrészt elegáns, másrészt ha valaki nem olyan szép, mint Németh Szilárd, akkor az minden bizonnyal sorosistagecigörény) számtalanszor világossá tette – már akkor is, amikor a migránsok és Soros a kanyarban sem voltak (!) -, hogy az EU rendeltetése nem az, hogy Orbán illiberalizmusát finanszírozza, és megengedhetetlen, hogy az illiberális elitek az európai adófizetők pénzén gazdagodjanak.

Emlékeztetőül: Verhofstadt már a Tavares-jelentés 2013-as vitájában (és hol vagyunk már attól, amikor még se Soros, se migránsok) elmondta, hogy Orbán eddig is sokszor bizonyította, hogy más a demokráciafelfogása, mint Európa többségének, pedig a többség nem uralhat mindenkit, és teljesen világos, hogy Orbán csak és kizárólag a saját politikai érdekeit nézi. Magyarán tojik az európai értékekre.

Tehát miközben a korrupt-illiberális Orbánt ábrázoló mobil installáció az Európai Parlament brüsszeli épülete előtti térről az Európai Néppárt székházához, majd a magyar nagykövetséghez kocsikázott, útba ejtve az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot is, a propaganda felkészült a toporzékolásra. A közpénzmédiától az Origóig végignéztem, hogy mit sikerült kihozni a sztoriból a lakájhadseregnek, és csak ismételni tudom magam: az eredmény lenyűgöző.

Hevenyészett lapszemlém eredményeként elmondhatom, hogy a függetlenobjektív és KÖZszolgálati tájékoztatás csúcsait naponta sikerrel ostromló hirado.hu meg a visszafideszesített Hír TV volt olyan bátor, hogy a kötelező vinnyogás kíséretében egyáltalán leírja, pontosan milyen szöveg áll azokon az istenverte plakátokon. Ott vannak a képek, azokat megmutatták a közönségnek, legyen annyi elég. A legviccesebbet a PS nevű különítmény és az Echo TV hozta szakmaiságból, ők úgy számoltak be Kovács Zoltán szóhurcoló sértődött felháborodásáról (via MTI), hogy az alapsztorit előzőleg nem fejtették ki. Najó, de legalább olyan tökösek voltak, hogy a plakát szövegét (Először elteszi a pénzünket, majd le akarja rombolni Európát) is le merték írni utólag, meg is dícsérem őket ezért. Szerintem ilyen magasra csak a legnagyobbaknak sikerül feljutni.

A habonyi recept kulcsszavai egyik végétől a másikig teljesen esetlegesen, mert ami szép, az szép: szélsőségesen bevándorláspárti, neo- és ultraliberális, magyarellenes, bosszúhadjárat, a brüsszeli politika „élőhalottjai”, gyűlöletkeltésre és megbélyegzésre alkalmas plakátok, gyűlöletbeszéd, méltatlan utódok ádáz harca a kereszténység ellen, bevándorlóország, bevándorlókontinens. Néhány kedvenc passzusom az ostobaság fullasztó fertőjéből:

Az anyagiasság, a jólét, illetve az emberi haladás mindenekfelettinek hitt liberális dogmái elvakították őket, eltorzították a világlátásukat, és kihalt belőlük a lélek, kiveszett a szellem, végső soron a humanizmus nevében egy embertelen társadalmat építettek. (…) Az önfeladás, az elvtelenség és anyagiasság képviselői állnak majd szemben a hagyományokból építkező, lélekben is erős nemzetek Európájának híveivel jövő májusban. (Magyar Idők)

Magától adódik a kérdés, hogy a „Stop Soros” plakátokat az EP-ben többször is leantiszemitázták a liberálisok, nekik most mégis szabad „Stop Orbán” plakátokkal Brüsszelben körözni? (Origo)

Az akció szellemisége mellett azért is támadható, mert nagyjából 1500 eurójába került az európai adófizetőknek, és nem biztos, hogy minden európai polgár ezt a megoldást választotta volna az üzengetésre. (egy másik Origo-mestermű)

Értem én, hogy nem könnyű barnanyelvű szellemi segédmunkásként megoldani egy ilyen feladatot, hiszen az óbégatás akkor ütős, ha a lenézett olvasóközönség pontosan tudja, most éppen miért indokolt epét hányni. De ehhez le kell írni, hogy a főnök egy tolvaj még akkor is, ha törvényesítette a lopást. Namármost mi van, ha szöget üt az egyszeri propaganda-fogyasztó fejébe, hogy a főnök talán valóban lop?

Szóval tényleg szar lehet a ruhatárban leadott gerinc nélkül élni, még akkor is, ha van azért annyi előnye szerintem, hogy az ember azt sem érzékeli, hogy éppen mikor égeti szénné magát a főnöke seggébe dugott fejével előre. De a büdöskurva életbe, tényleg volt pofájuk ezt is leírni? Van pofájuk az európai adófizetők 1500 eurójáért (nem egészen 500 ezer forint) álaggodalmaskodni olyan undorító, karaktergyilkolásra hasznosított alattvalóknak, akik egy olyan kormány seggét nyalják önkritikátlanul napi 24 órában, amelyik súlyos milliárdokat tapsolt el azért, hogy Soros, Brüsszel és a migránsok ellen hergelje a magyarokat. Van pofájuk gyűlöletkeltésről és megbélyegzésről pofázni olyan alakoknak, akik közpénzmilliókból fizetett politikai hirdetésben nyomták a Soros arcképével ellátott kékplakátokat?

1500 euró, basszátok meg, ezért sír a szátok? Annyiért Mészárostól Vajnán keresztül Garancsiig egyik élősködő sem mozdítja meg a kisujját sem. Egy-egy jobb héten a mangalicaszerelő 30 milliárdos tendereket húz be, Orbán Ráhel, Rogán Cecília, vagy éppen Vajna Tímea meg ki sem megy a házból silány, 1500 eurós göncökben. Nem egyszerűen az a vérlázító, hogy gyűlölködésről visítanak azok, akik a gyűlölködést, a mások ellen hergelést és mások hazugságokba csomagolt lejáratását bunkósbotként használják keresztényileg, hanem ez a cinikus 1500 eurózás és európai adófizetőzés egy olyan ember védelmében, aki fennállása óta – egy ideje már teljesen nyílt üzemmódban – talicskázza a közpénzt a családi kasszájába. Miközben az összes független állami hatóság a pereputtyát védi (szevasz, Tiborcz) a számonkéréstől.

Szóval melyik része nem igaz annak, amit Verhofstadt állít, és ha esetleg nem igaz, mi a retek köze van ennek a migránsozáshoz? Hát nem úgy volt, hogy magyar emberek legalább 105%-kal leszavazták a betelepítést, belefércelték az alaptörvényükbe, hogy senki ne jöjjön (a pénzes maffiózók, azért nyugodtan, ha nekik fizetnek), de még mindig Verhofstadt és a liberálisok migránsaival riogatják a félhülyére zsibbasztott híveiket. Akkor szart sem ér az érvénytelen népszavazás, meg a kétharmados felhatalmazás, az alaptörvény is csak dísznek van? Mert szerintem is, de akkor végre egyetértünk.

És még én akartam megdicsérni ezeket az erkölcsi hulladékokat. Elég hülye vicc volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.