Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már régen késő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kövér László szerint nincs mese, ideje átírni a történelmet.

Végre rehabilitálni kell múltunkat, és újra kell fogalmaznunk az elmúlt több mint ezer esztendőt, különösen a 20. századi történelmet, annak érdekében hogy helyesen lássuk a ma kihívásait is.

Újrafogalmazni, milyen szép kifejezés. Schmidt Mária már nagyban űzi az ipart, mást sem tesz, mint újrafogalmazza a történelmet. Lehetőleg úgy, ahogy azt Orbán Viktor azt elvárja tőle a pénzünkért. A Horthy kultuszt már sikerült nagyjából ki- és újraépíteni (ezt, mint minden mást Orbán nem saját kútfőből termelte ki, hiszen Antall József volt az ötletgazda), de nem gondoltam, hogy ennyire előrehaladott állapotban van a dolog. Pedig abban van, olyannyira, hogy amikor Tállai András Facebook-posztját megláttam, azt hittem, a szemem káprázik. Pedig nem.

Azért ragadtam meg itt, mert különösnek találtam a dolgot. Nem értettem – most sem értem – miért is kell úgy emlékezni a náci Németország katonáira, mintha legalábbis hősök lettek volna. Elsőre azt gondoltam, talán ez a kilenc német katona a civil lakosság védelmére kelt és azért illeti meg őket a tisztelet. Kiderült, hogy szó sincs erről.

A történelem átírását láthatjuk élőben. Ezek a katonák nem álltak a civil lakosság oldalára, egyszerűen jöttek parancsot teljesíteni és ha már itt jártak, bizonyára ők is, ahogy abban az időben jellemző volt, fosztogattak, gyilkoltak egy sort. Az áldozatul esés pedig úgy történt, hogy felrobbant a lőszer, amit szállítottak. Kevés a valószínűsége, hogy a lőszerrel vadkacsára óhajtottak vadászni. Ennek ellenére elkészült a síremlék és igen nagy pompával emlékeztek meg a náci katonákról. A magyar kormányt Tállai András képviselte, de jelen volt valaki a honvédség képviseletében is. Mármint a magyar honvédség képviseletében.

A síremlék felállítását a Vitézi Rend kezdeményezte. A Rendet személyesen Horthy Miklós találta fel és mindjárt ki is nevezte önmagát vezetővé. Célja is volt a Rendnek:

Alapításánál főleg a fajnemesítés gondolata vezetett. […] Az ősi nemesi inszurrekció ez újabb formájával egy mindhalálig megbízható magyar alakulatot akartam, úgy a kívülről jövő támadás, mint a belső destruktív erők újbóli forradalmi kísérlete esetén örök időkre a főkapitány rendelkezésére állítani. Hogy ez a sereg mindég megbízható legyen, fő a származás és az erkölcsi körülmények tisztasága, az erkölcsi alap, valamint az egészséges vér. A vitéz csak engedéllyel házasodhatik, idegen fajból származót csak akkor veszünk fel, ha 100%-ig magyarul érez, megbízható, és maga kéri a névmagyarosítást. A legbátrabb és legjobban dekorált zsidó is ki van zárva.

A részlet Horthy Teleki Pálhoz 1940 októberében írt leveléből való, a Rend célját magyarázza benne a kormányzó. A második világháború után a Rendet betiltották a vitézi és egyéb címek használatával egyetemben. Ez a törvény ma is hatályban van. Utoljára 2011-ben az Alkotmánybíróság erősítette meg az érvényességét. Ez szerencsére senkit nem zavar.

Az ünnepség kiemelkedő fontosságú eseménye következett: elsőként a Vitézi Rend Jubileumi Ezüst Nagykeresztjét adták át, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, Makovecz Imre Kossuth-díjas építész, Papp Lajos szívsebész professzor, Széles Gábor lapunk és az Echo Tv tulajdonosa, Wossala György, az Európai Vitorlás Szövetség elnöke, Dávid Tamás kutatóprofesszor és az Echo Tv műsorvezetője, vitéz Mikecz András székkapitány és vitéz Koós Ottó nyugállományú főszéktartó is átvehetett. A rend tagjai közül többen a Vitézi Rend Tisztikeresztjét, Arany és Bronz Érdemkeresztjét, továbbá a rend Horthy Miklós-arany- és ezüstemlékérmét kapták. Ezután a nyolcvanhat várományost pallossal vitézzé avatták. 

Micsoda illusztris névsor! Valamennyien vitézek az urak. Fajtatiszták, összetartóak, testvérek.

Vitézek Lapja

Szerencsére fotó is készült. Ha a fent felsorolt urak nem is mertek megjelenni személyesen, szerencsére volt, aki igen.

Mindez 2010 szeptember 25-én történt a kelenföldi református templomban.

Ha mindent nem is, azért igen sok mindent megmagyaráz. Miközben Soros-hálózatról és Illuminátusokról cikkeznek a pártlapok (például Stefka Istváné is), az urak vitézeset játszanak. Így már érthető az éledő Horthy-kultusz, valójában minden érthető, ami ebben az országban történik.

Mostanra jutottunk el odáig, hogy Tállai András a magyar kormányt képviseli kilenc ismeretlen, ám név és életkor megjelölésével felsorolt náci katona sírjánál és ezzel még el is dicsekszik. Még csak azt sem mondom, hogy kapjunk már a fejünkhöz és értsük meg, hogy mi történik itt. Szerintem már régen késő.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.