Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fizetett alkalmazott

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A címben szereplő kifejezés lassan éppen olyan szitokszó lesz, mint a liberális, értelmiségi, filozófus, diplomás, szociológus, baloldali, haladó, ellenzéki, független és még sorolhatnám egy darabig azokat az újkeletű átkokat, melyeket úgy fideszesítettek, ahogy minden mást is. Hozzá nyúltak, szarrá vált.

Most a fizetett alkalmazott került sorra. Bayer Zsolt rendkívül szellemes, áthatóan humoros és végtelenül szórakoztató eszmefuttatásából tudom ezt, mert az imént olvastam. Valami olyasmiről szól az írás, hogy a Jobbik fizetett alkalmazottai csinálták a zűrt és a zavart a nemzeti ünnepen, ők dobálták meg tojással amit megdobáltak, mert őket fizetik ezért és ezt onnan lehet tudni, hogy Volner János is megmondta. Merthogy Volner János mostantól hivatkozási pont lett a pártújságokban.

Az lenne az én szerény kérésem, hogy valaki sorolja már fel azokat az illetőket, akik a Fideszt szolgálják az utolsó csepp nyálukig és ezt ingyen teszik! Bayer Zsolt például? Ingyen ír? Ingyen kuncog a tévében? Ingyen lelkes? Stefka? G. Fodor? Mráz Ágoston Sámuel? Lánczi? Fricz? L. Simon? Szijjártó? Kovács? Németh? És itt most jöhetne még néhány ezer név szép sorban. Van köztük egy, egyetlen egy, aki nem fizetett alkalmazott? Melyikük az, aki hitből, meggyőződésből, önként és ingyen ír például a pártsajtóban?

Bayer Zsolt mióta nem kap fizetést? Ha kap, akkor milyen alapon hőbörög?

Azért én hihetetlenül várom azt a napot, amikor bukik a mutatvány (bukni fog) és hirtelen nem lesz miből finanszírozni a megíró- és megmondóemberek hadát. Kötve hiszem, hogy a Mészáros Lőrincnél felhalmozott vagyont (már ami addigra nem kerül át Tiborcz nevére) arra fogja szánni a vállalkozás vezetője, hogy etesse belőle azokat, akiket most gond nélkül etet a közösből, a mindenki pénzéből. Igaz, ha lesz működő ügyészség, akkor remélhetőleg nem is lesz miből etetni, mert a vagyon visszakerül oda, ahonnan el lett csenve.

Tehát ha ez az idő beköszönt – pontosabban nem ha, hanem amikor – kit fog tovább vinni a szívbéli meggyőződés? Hányan fognak bemenni a szerkesztőségbe ingyen ütni a billentyűzetet? Hányan fogják vállalni, hogy a saját lakásukban, a saját szabadidejük rovására, a maguk finanszírozta technikai feltételek mellett továbbra is kiálljanak a mostani kenyéradó gazdájuk mellett? Azért elképzelem azt a forradalmi hevületet, ami átjárja majd azt a csodásan összetartó közösséget akkor, amikor nem a nyeregben ülve rúghatnak bele mindenkibe, aki nem óhajt felülni a dakota lóra, hanem saját zsebből bérelnek egy szobakonyhát és szavakba öntik a véleményüket, gondolataikat, hitüket. Gajdics Ottó, Jurák Kata, Oláh Gellért, az összes Pilhál és a többiek, akik most is a lelkiismeretük parancsára írnak le minden mondatot, csak most úgy alakult, hogy pénz is jár érte. Ez csak szerencsés véletlen, nem más. Most ők fizetett alkalmazottak. De ha úgy fordul a dolog, akkor továbbra is ki fognak tartani az elveik mellett, sőt, akár a személyes egzisztenciális ellehetetlenülést is vállalják az elveikért. Nem fogja őket érdekelni az sem, ha nem találnak munkát, mert utánuk nyúl a rendszer. Ők viszik tovább a lángot. Önként. Ingyen.

Meglátjuk, hány harcosa marad az illiberális kereszténygyökérségnek akkor, amikor nem jár érte vastag fizetés, termőföld, trafik, ilyen-olyan támogatás, kivételezett helyzet. Mert én most nem látok egyetlen egy önkéntes pártszolgát sem a Fidesz körül. Még a lelkes tapsikolókat is ingyen buszokkal kell hurcolászni, saját zsebre már nem hajlandóak a fővárosig bumlizni a vezér ünneplésére. A szavazók jókora hányadának is minimum egy kiló krumpli, pár tojás, zacskó tészta az ára.

Az egész rendszert a pénz tartja egyben. A baj csak az, hogy az a pénz, amiből a Bayereket, Kovács Zoltánokat és a többi alkalmazottat fizetik, az ország jövőjéhez kellett volna. De egyszer – akár váratlanul gyorsan – vége lesz ennek. Ha Bayer Zsolt majd akkor is fizetett alkalmazottakon élcelődik, amikor ő már nem lesz az, hanem önkéntes betűvető, akkor majd elkezdek hinni neki. Addig még a kötőszavakat sem. Mert azok is éppen olyan hazugok, mint az, aki leírta őket. Flekkdíjért.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.