Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Magyarok, nem szívni, inni kell!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A dohánybáró után lesz-e piacsászár is?

Akit a dohány füstje megcsapott. Ő Lázár János. A nemdohányzók védelméért felelős biztos. A Tobacco Hungary dohányipari konferencián szólalt fel. Kezdeményezi a gépjárművekben történő dohányzás betiltását; az elektromos cigaretták és hasonló alternatív dohánytermékek betiltását. Az erkélyen dohányzás betiltását is. Lesben állnának a társasházak közös képviselői. A nagy büntető erkélyjelenet a magántulajdonunkban. A 2020 után születettek nem vehetnek cigit, akkor sem, ha már elmúltak 18 évesek. Az alaptörvény újabb módosításától sem riadnak vissza: jön a 8. Füstmentes Magyarországot akar a dohánybáró.

A dohányzás káros az egészségre. Ez tény. Aláírom: ha nem is olyan gyorsan, mint annak idején a kormánytollgép Schmitt bármit, amit elé toltak, vagy a napokban a nemzeti levegő felelős Áder a lakástakarékok állami támogatásának eltörlését. Azt mondja Lázár dohánybáró, hogy a magyarok 2018-ban eddig 700 milliárd forintot költöttek dohánytermékekre, ma minden negyedik felnőtt ember cigarettázik, ami jobb arány, mint régen, de így is megdöbbentő.

Ne szívj! Igyál! Pálinkás jó napot kívánok, Lázár János! Az nem baj, hogy az alkoholizmus népbetegségnek számít Magyarországon; hazánk első helyen áll a kontinensen az alkoholfogyasztás okozta rákos megbetegedésekben; körülbelül 800 000-re tehető az alkoholbetegek száma; Zacher Gábor szerint van utánpótlás, számuk 1 millióra emelkedhet. A napokban olvastam, hogy egyre több nő iszik, a fiatalok pedig vedelnek, szokásukká válik a piálás. Kezükben lógó cigarettával. Nagyon helyesen nem engedik a dohányzást a szórakozóhelyen, most körülbelül ott tartunk: no cigi, ám lehet alkoholtól fetrengve hőbörögni, hányni, bemosni a másik bulizónak. A kormánynak milyen alkoholstratégiája van? Komondor látta? Kéne már egy piacsászár is – a nemivók védelméért felelős biztos. Ha szabadna javasolnom, hiszen pitiségekkel Kásler miniszter nem ér rá foglalkozni – ősmagyarkutat.

Még csak bimbózott az Orbán-kormány, de állami engedéllyel lehetett otthon pálinkát főzni. Mert meg kell őrizni az otthoni pálinkafőzés szabadságát. Minden gondok bajaira fűben (az más, attól kódulsz, ha bebódulsz!), gyümölcsfában, az otthon főzött pálinkában van az orvosság, a boldogság. Nem földesúri kiváltság a gyümölcspárlatok készítése, megérdemlik a demokratikus magyar jobbágyok is a kutyulást. Oszt’ dohányföldetek van-e, ahonnan mérgezitek magatokat, plusz a szomszédot, plusz a Lázárt?

Magyarok, nem szívni, inni kell! Amíg a boldogságtól libegtek, majd csak erősödik a forint meg az éhes kisgyerek; majd csak esik a benzinár meg a feszültség; majd csak megnő a sok celeb (vagy mi) gyereke meg az életszínvonal! Majd csak lesz még szőlő, lágy kenyér és gáz is. Majd csak kiderül, hogy van-e már diktatúrára. Reggel pálesz, délben pezsgő, este pálinka pezsgővel. Közben magyar fröccs, magyar sör, magyar likőr. Főleg  a pezsgőt komáljátok, emlékszem, amikor néhány éve népszerűsítésére kapott a Magyar Turizmus Zrt. ötvenmilllió forint közpénzt. És nem hiszik el, kampányban szólították fel a fiatalokat, hogy rúgjanak be.

A Boldogság Buborékai nevű kampány egyik szövege: „A ‘Boldogságbuborék-számláló’ alkalmazás segítségével a fogyasztók közösen gyűjtik és személyesen is nyilvántarthatják, hogy mennyi habzóbort és pezsgőt – azaz boldogságbuborékot – fogyasztottak, az adatokat pedig meg is oszthatják egymással. Ugyancsak egy, külön erre a célra fejlesztett, ‘Bulifal’ elnevezésű facebook-alkalmazás teszi lehetővé, hogy a fiatal fogyasztók magukról, vagy a pezsgős-habzóboros bulikról készített szelfiket helyezzenek el az oldalon, amelyekből azután közönségszavazatokkal választják ki a legjobban sikerült képeket.” (mandiner, 2014.)

Becsületes alkoholista állampolgárai lesznek a hazának. Még egyszer mondom, rohadtul árt az embernek a cigi – felnőtt ember eldöntheti önpusztul-e tőle, másokat nem mérgezni vele pedig intelligencia dolga. Megjegyezném – hátha tényleg lesz piacsászár is -, hogy egy doboz cigaretta elszívásától nem eshetett még olyan öntudatvesztésbe senki, mint egy üveg pálinka letolásakor. Mert ha alkoholtól törvényileg lesz a magyar vidám és gondtalan, attól lehet családját kiirtó, gyermekeket megerőszakoló, részegen ártatlant halálra gázoló autós. Emberi tragédiák sorát okozza a szesz.

Ötletelnek, semmi szakmaiság, csak gyakran elszállnak saját maguktól, mint a füst. Mondta a Lázár: a dohányzás olyan, mint a hatalom. Ha az ember nem tud leszokni róla, jobb ha el se kezdi. Én azt kívánom, hogy a 2020 után születettek már ne szívjanak ettől a hatalomtól, legyen számukra az Orbán-éra egy elfeledett, kiköpött büdös csikk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.