Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egyenként levadásszák és eltapossák őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mintha a tegnapi cikkünket akarná alátámasztani az élet, mozdulni látszik egy újabb terület, a jogászok, azon belül az ügyvédek emelték fel a szavukat. Nem saját érdekükben, nem jobb feltételekért, nem magasabb fizetésért állnak ki a pellengérre, hanem az embertelen és elfogadhatatlan új törvény ellen, mely a hajléktalanokat sújtja. Reggel kilenckor még 385 aláírás volt a petíció alatt, 11 órakor ez a szám már 492 volt.

A petíció tulajdonképpen nem a kormánynak szól, hanem a bíráknak. Az ügyvédek bíró kollégáikat kérik arra, hogy álljanak az igazság, az emberség és a jogállam oldalára, mert erre tettek esküt.

Itt az ideje a színvallásnak.

Itt az ideje annak, hogy a bíróság, amely bámulatos leleménnyel alkalmazza a jogszabályt, ha egy kellemetlen eljárási buktató fölött kell elsiklani, itt is kreatív legyen. A jogállamot nemcsak akkor kell védeni, amikor az Országos Bírói Tanács törvényes működéséről van szó. Akkor is védeni kell, amikor majd embereket ítélnek elzárásra, mert szegények.

Könnyen teszik, legyinthet sok honfitársunk. Pedig nincs igazuk, ez a mai Magyarországon, a jelenlegi körülmények között minden, csak nem könnyű. A petíciót aláíró ügyvédek nagyot kockáztatnak. A karrierjüket, az egzisztenciájukat, a családjuk anyagi biztonságát kockáztatják. Mint bárki más, aki szót mer emelni bármi ellen, ami a jelenlegi kormány érdekében áll.

Eddig is voltak olyanok, akik vállalták azt, hogy kiállnak azokért a dolgokért, melyekért a teljes társadalomnak kellene kiállnia. Egyenként buktak el. Horváth András, aki a NAV kötelékéből kilépve állt a nyilvánosság elé a korrupciógyanús ügyekkel. Elbukott, eltaposták. András juhász, aki a kisember igazságát kereste. Meghalt. Sándor Mária, aki az egészségügyben tapasztalt áldatlan állapotok miatt emelt szót. Elbukott, eltaposták. Hadházy Ákos, aki a korrupció ellen harcol. Megpróbálják eltaposni.

Politikusok, alkotmánybírák, újságírók, jogászok, pedagógusok, orvosok, neves és névtelen hősök sora próbált már  szembeszállni rossz, káros szabályokkal, törvényekkel, döntésekkel, gyakorlattal. Kevés sikerrel. Egyenként levadásszák és eltapossák őket.

A társadalom megtanult félni. Az egyén megtanult rettegni. Mert bárhol elérik, utána nyúlnak, bosszút állnak. Elveszíti az állását, a családtagjai is elveszítik az állásukat, ellehetetlenítik, tönkreteszik, felőrlik, kivégzik. A propagandamédia ízekre szedi, hazugságokkal sározza, aljas cikkek sorával mocskolja. A NER katonái bedarálják, megrágják, kiköpik. Ez volt a gyakorlat eddig. Egyetlen mód létezik arra, hogy ne tudják megtörni azokat, akik szót emelnek a rossz dolgok ellen. Ez pedig az összefogás.

Mindenkit nem lehet lejáratni, mindenkit nem lehet kirúgni, nem lehet megtörni, sárba tiporni. Egy szakmát nem lehet eltörölni, az ügyvédeket (pedagógusokat, nővéreket, orvosokat, tudósokat, művészeket, henteseket, bolti eladókat) nem lehet pótolni a jól bevált elvtársakkal. Annyi Kósa Lajos, Tállai András, Rogán Antal nincs a rendszerben, hogy ezt meg lehessen tenni. Nem lehet leváltani a szülőket, gyerekeket, betegeket, kutatókat, hallgatókat, vasutasokat sem. Valójában senkit nem lehet pótolni, ha a többiek mellé állnak. Elpusztítani csak az egyes embert lehet.

Lehet valaki jobboldali és lehet baloldali, vagy nevezheti magát bárminek, nem számít. Ami számít, az az erkölcsi tartás. Nincs olyan, hogy azért kell elfogadni egy rossz dolgot, mert azt az én pártom/kormányom csinálta. Ilyen nincs, mert ez beteges. Ami rossz, az rossz. Egységesen az. És ami rossz, az ellen szót kell emelni. Mert az ember elsősorban nem fideszes, nem emeszpés, nem jobbikos, dékás, hanem elsősorban ember, aki felelős a saját életéért is, de felelős a szakmájáért és az országáért is a maga szintjén.

Az ügyvédek most kockázatot vállaltak és csak remélni lehet, hogy nem maradnak magukra. Talán meg tudják mutatni, hogy a gyávaság sehová nem vezet, hogy igenis van értelme és hogy a társadalom szerencsésebb felének bizony kötelessége kiállni azokért, akik önmagukért nem képesek kiállni.

Most, hogy zárom ezt a cikket 11:53 perckor, sajnos nem tudom megmondani, hány aláírásnál tart a petíció. A kért oldal nem elérhető. Remélhetőleg valami apró műszaki hiba az oka.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.