Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyomorforgató díszpintyek mászkálnak a magyar Taigetoszra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kegyetlen, embertelen, amit Orbánék a hajléktalanokkal művelnek. Ha vallásos lennék, most azt mondanám, Isten duplán veri ezt vissza az egész Fidesz-KDNP bagázson. Imádkozhat Semjén agyba-főbe, miközben égjen az arca a szégyentől ebben az elfuserált kereszténydemokráciában. Nekem a Taigetosz jut eszembe, az a Spárta közelében álló hegy, ahová az életképtelennek ítélt újszülöttet a városlakók kitették. Meghaltak a babák. A büdös életbe már, nálunk törvényt csinál a hatalom arra, hogy az ilyen-olyan okokból utcára került, kiszolgáltatott embereket nagy bajukban még meg is alázza. Mondom, embereket, akiknek segíteni illenék – nem csak azoknak kell a támogató kéz, akik busásan adják vissza Orbánnak a javakat. Ha nincs otthonod, tűnj a szemünk elől!

Nagy államférfi Orbán Viktor? Előszeretettel nyalnak így neki csókosai. Milyen kormányfő az, akiből hiányzik a humánum, a szociális érzékenység, milyen vezető az, aki ellopatja a hajléktalanok kis vagyonkáját – nekik az az életük, a hatalomnak pedig minden szemét, ami nem az övék. Kiválogatták ők már a kincsek javát. Egyetlenegy kormánypárti politikus, dörgölőző himihumiember sem szól semmit, bólogatnak minden ordenáré törvényre, Orbán-mániára. Miért? Iskolapadból kaptak hatalmat, a hatalommal gazdagságot, soha a büdös életben nem végeztek hasznos munkát. Elég volt Orbán szolgálatába állni, imádni őt. A legjobb példa az a Szijjártó, akit semmire nem tartok, óriási szégyene ő az országnak. Futkos, röpülget, mint a töketlen kutya, diplomáciai képessége nulla, az egész ember egy nagy katyvasz. Orbán hasonmása. Pökhendien, tele gyűlölettel lép ki naponta palotájából és szórja nagyképűségét szerte a világban. Mit is várhatunk ezektől, olyan messze vannak a szakértelemtől, a demokráciától, mint falusi pék a Marstól. Berzenkednek minden emberi tisztelettől. Amiből nem húzhatnak hasznot, az nincs. Köpködő, birkafej evő, komondoros, kiflit lopó, kupakos, esze semmi tanoncok.

Párizs szocialista főpolgármestere úgy zavarná el a sunyiba a rajtunk megtollasodó amatőröket, hogy az aranyaikat is elpotyogtatnák útközben. Egy nő, aki itthon semmit nem számítana, nőkkel nem foglalkozunk, ugye Orbán! Anne Hidalgo bejelentette, hogy amíg nem készülnek el az újabb, tervezett hajléktalan szálláshelyek, megnyitja a városháza, a kerületi polgármesteri hivatalok, a nagyobb középületek dísztermeit az otthon nélkülieknek. Bal- és jobboldali polgármesterekkel egyetértve. Ahogyan az való. „Létrehozok egy kizárólag női hálóhelyet a Párizsi Városházán, amely novemberben nyílik meg” – mondta Anne Hidalgo. A Hotel de Ville épületében a fogadások és kiállítások helyszínéül szolgáló két nagy dísztermet alakítják át télre mintegy ötven nő éjszakai befogadására, akiknek napközben étkezést és orvosi ellátást is biztosítanak majd. „Azt szeretném, ha ez a hely szeretettel lenne teli. Nők fognak nőkkel foglalkozni, mert sok olyan sérült van köztük, aki menekül a férfiak jelenléte elől”… A jelképességen túl ez konkrétum. A párizsi városházának példát kell mutatnia, be kell bizonyítania, hogy hajléktalanokat mindenhol lehetséges elszállásolni, beleértve az állami palotákat is” – írja a 24.hu a Le Journal du Dimanche című hetilapban megjelent interjúból idézve.

Valahogy így képzelem el a segítséget, valahol itt kezdődik az emberi jogok tiszteletben tartása, az elesettek felkarolása. Szerintem még kilencmillió honfitársam egyetért velem. A maffia-kormány, a hisztis Orbánt bálványozók pedig továbbra is a magyar Taigetoszra mászkálnak – sárba dobni a szegény emberek méltó élethez való jogát. Gyomorforgató díszpintyek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.