Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kisapám, amennyit fizetsz, annyit kapsz az életedért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minek népszavazás? A kiváltságosok nem mennek Piripócsra vizeletet adni. 

Egyszerűen nem értem. Az MSZP népszavazást kezdeményez a miniszterek, államtitkárok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről. Teljesen felesleges, ha szimbolikusnak is tartják a kezdeményezést. A rossz emlékű kvótanépszavazás például 13 milliárd 104 millió forintba került nekünk, és még érvénytelen is lett. Ennek ellenére a kormány simán megcsinálta az újabb alkotmánymódosítást. Ennyi pénz menjen a gyógyításra! Mit akar az MSZP? Már a parlament népjóléti bizottsága ülésén megvédte a kiváltságát a Fidesz-KDNP. Naná! Ahogyan eddig is minden ellenzéki kezdeményezést lesöpörtek az asztalról.

Tudják, olyan ez, mintha Orbán Viktort ezután Orbán Anasztáznak hívnák. Ettől még ugyanaz az ember maradna, csak a személyes okmányait cseréltetné ki valamelyik hű titkárával. Egyszerűen nem értem. Ilyen népszavazástól nem lesz több orvos, gyógyszer, injekció; nem lesznek rövidebbek a várólisták; alapvető gépek, műszerek sem teremnek hipp-hopp. Gondolhatja-e valaki is, hogy ha a kormánytagok kiemelt egészségügyi ellátása netán megszűnne, akkor elérjük a csodát: a minden embernek járó korszerű, gyors gyógyítást? Ne legyünk már annyira gyanútlanok, ne higgyük el, hogy a kiváltságosok majd sorba állnak a piripócsi szakrendelőben vizelet adásra. Ha a Honvédkórházban, a Semmelweis Egyetem klinikáján nem biztosítanák a VIP-ellátást, akkor mi lenne? Akkor is a seggük alatt autó lesz, személyes kísérő mellettük, nehogy útközben kapjanak gutaütést. Így mennének sürgősen a sürgősségi osztályra. Azt se tessenek hinni, hogy potyogó vakolatú tömeg kórterembe kerülnének, reggelire üres kiflit kapnának. Jisoráz, vacsorára is. Az is elképzelhetetlen, hogy lenne orvos, aki Ádert, Orbánt, Kövért tíz hónap múlva rendelné vissza egy kisebb műtétre. A VIP-esek orvosi ellátást mi fizetjük most, a szolgáltatásokról a szerződést a Miniszterelnökség köti. Mi fizetnénk továbbra is, nem hivatalosan, de tudjuk, mi tartjuk el a luxusbeteg kormánytagokat is. Már annyian vannak, mint a törökök, de legalább felcsútnyian.

A Kútvölgyi kórházban az állami vezetőknek az 1940-es évektől biztosítottak soron kívüli ellátását. Mindezt a 2010 előtti szocialista kormányzati ciklusban megszüntették, de 2011-ben az Orbán-kabinet visszaállította. Kik kapnak most kiemelt orvosi felügyeletet? A kormány tagjai, az államtitkárok, a helyettes államtitkárok, a köztársasági elnök, a Köztársasági Elnöki Hivatal főigazgatója és igazgatói, az Országgyűlés elnöke, alelnökei és háznagya, az Országgyűlési Hivatala főigazgatója és igazgatói, a Kúria elnöke és helyettese, az Országos Bírósági Hivatal elnöke és helyettesei, a legfőbb ügyész és helyettesei, az Alkotmánybíróság elnöke, főtitkára, tagja, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, az autonóm államigazgatási szervek elnökei és helyettesei, a kormánybiztosok, miniszterelnöki biztosok, miniszteri biztosok, kormányhivatalok vezetői, központi hivatalok vezetői, kormánymegbízottak és a miniszteri kabineteket vezető kabinetfőnökök jogosultak.

A kétharmad azt csinál, amit akar, a nép pedig várjon a sorára, nem fontos, előbb az urakat és hölgyeket kell helyzetbe hozni, őket kell pátyolgatni milliókkal és előjogokkal. Te egyszerű emberke, ülj le a váróban, kezdd el olvasni a Csendes Dont, ha végeztél, eriggy  haza, nem foglalkoznak veled. Egyszerűen nem értem. Ennek a Kásler miniszternek is kifizetjük a kezelését, mégsem hajlandó bevonulni egy kis agyi korrigálásra, talán használna neki. Főleg nekünk. Legutóbb azt találta ki, hogy szétválasztják a magán- és az állami egészségügyet. Irgalom, emberek! Európa számos országában működik ez forma, csak ott, amit törvénybe foglalnak, az úgy van. Tisztán, érthetően, következetesen. Észnél kell lenniük a szakembereknek, már ha lesz beleszólásuk. Nekem rossz érzésem van: itthon lennének kaszt kórházak – nagyon szegényeknek, kicsit csóróknak, közepesen tömött bukszájúaknak és a gazdag elitnek. Ki-ki helye szerint kapna ellátást, sorolnák be műtétre. Kisapám, amennyit fizetsz, annyit kapsz az életedért, mert annyit érsz. Ez a teljesen megromlott magyar orbáni valóság. Ha még ebből sem lenne „népi hadiállapot”, akkor tényleg megérdemeljük , hogy kinyiffanjunk. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.