Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A szemellenző után lassan a szájkosár is kötelező lesz a szegénységi küszöb alá demokratizált alattvalóknak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Repül

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Tudom, rosszkor szólok. Amikor a büdös víznél időzött kend, akkor kellett volna. Most már, hogy hidegedik nem kéne meztelenkedni. Elég baj az, hogy itthon egyre több magyarnak csak a csupasz feneke maradt, mert akinek a bankszektor által hizlalt kereszténydemokrácia elvette a hajlékát, és mivel hajléktalan, ezért bebörtönözi, és mivel a szűkös börtönben nincs hová tenni a kis motyóját, ezért keresztényi szeretetből – azzal se legyen gondja – megsemmisíti az illiberális hatóság az ingóságait is.

(Csak ne csóválja a fejét kend! Ez figyelmesség és környezetvédelem a törvényhozóktól, mert ha valaki véletlenül kiszabadul a dutyiból, akkor a kis cumóját rejtő fertőtlenítőszertől bűzlő reklámszatyor csere miatt megbüntetnék megint, mert a Louis Vuitton táskától nem, de a nejlonzacskótól szorulása lesz a bálnának.) Szóval a wellnessben feltűnés nélkül megskubizhatta volna kend, hogy van-e piros pötty a popsiján. Bár most már akár van, akár nincs, lekésett kend. Más röpteti a kisvasutast. Egyelőre csak a focimeccsekre.

(Igazán nem akarok kekeckedni, meg elodázni a témát, de muszáj elpanaszolnom, a számítógépünk nem tud magyarul. Állandóan aláhúz pirossal egy csomó szót, amik nem tőlem vannak, hanem olvastam. Lehet, hogy finnugorok, és nem türk eredetűek, és az Erdogan szoftver kicenzúrázza? Majd nézzen már utána kend, ott azért könnyebb a valósághoz való hozzáférés.)

Jut eszembe a hozzáférésről, a Negro cukorka is emigrált kend után törökbe! Illiberálisan fogalmazva mi törődünk a külhoni magyarsággal, meg az öregekkel, ezért a vén, göthös, törökhonba szorult magyaroknak küldünk egy egész gyárat, amelyik a torok kéményseprőjét gyártja, miközben egy füst alatt a fehér ember identitásunkat ápolva kiűzzük a fekete cukrot is.

Visszatérve a vezérfonalhoz, mondják az öregek, az elnyomórendszerváltás volt a nagy kaszálás ideje. Akkor a megválasztottak kiválasztották, hogy ki mit ad el a miénkből a migráns Kaja Ibrahimnak, és az árán vettek maguknak bizniszt, meg mindent a tudáson kívül, „óccón, áfász számlával”.

Most aztán a kis butusok kénytelenek az uniós támogatásokkal életben tartani a vállalkozásaikat, sőt a Soros által irányított Európai Unió pénzén jólétben tartani a famíliát, a hűbéreseket, a gyóntatópapjaikat és trubadúrjaikat is, mert a piaci versenyen elhasalnának, mint az ukrán-magyar barátság, és ezen – mivel jelen idő – a Soros-ösztöndíjas Mariska néni se tud változtatni, csak ha majd múlt lesz.

Tehát itt akinek piros pötty van az ülepén, az boldogul! Ezt a legnagyobb élő klasszikus pénzköltő énekelte meg, egy egzaltált pillanatában, keresztényerkölcsi alapon a felesége és a szeretője közötti jógagyakorlat közepette. Most képzelje el, mire képes, mikor nincs ilyen leamortizált állapotban, hanem a jótevője öléből azzal a lebilincselően huncut mosolyával kajakból szórja a közpénz jellegét elveszejtett milliárdokat a rokonságnak.

Ez azért jutott eszembe, mert a kommunistából elkorcsosult polgármester önkritikát gyakorolva a minap szidta a sosem volt kommunista uniós kommunistákat, mert kiderült, hogy a sok becsinálástól már nem látják a piros pöttyét az udvari kápók, és félő, hogy törlik a fizetési listáról.

Persze kendnek aztán tök mindegy, mert ott van, de nekünk nem, mert itt ragadtunk és nézünk a fejünkből kifelé tanácstalanul. De mégse, mert találkoztunk a jövendőmondóval. Persze, hogy az orvosi váróban. Ott még szólásszabadság van (illetve volt, mert a műveltséghiányos kultúrbékebérharcosok betűfelismerő inkvizíciós kommandója máris felplankolja mit írtam, és az utcán megállni tilost követően kötelező lesz a szemellenző után a szájkosár is a szegénységi küszöb alá demokratizált alattvalóknak.)

Ülünk tehát a váróban. Azt mondja egy szőrmók bácsi, hogy nem tart ez már sokáig. Egy pár ortopéd cipő hatvanezerbe kerül, igaza van, hogy repül, addig se kopik a drága elnöki cipőtalp, mert már suszter sincs hetedhét határban. Hadd gyakoroljon csak kedvire. Meglássátok, megy ez neki repülő nélkül is!

Nem tudom miként gondolta a hogyant, mert megkapta a receptet vizsgálat nélkül és köszönés nélkül eltotyogott.

Nagysokára, keresztet vetve megszólalt a Juliska néni; „Ez meg Mózes volt, láttam a Tízparancsolatos tábláját kínai műanyagból a 25 kg-os Spáros szatyrából kilógni”.

Na, erre mit lép kend? Tőlünk bármit, csak ide ne!

További jó egészségben viruljon kend, mint az én környezet ötösöm az e-naplóban, amit a Klárika néni kétnapi kitartó munkával sikeresen bevésett.

Bütyökfalva, 2018. október 8.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.