Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Embertelenek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pécsen megtörtént az kicsiben, ami a mai napig történik az országgal nagyban. Egy csoport maffiózó kisajátított valamit, amiről valamiért úgy gondolja, az őt illeti meg. Orbán Viktor és tolvaj bandája, magát felhatalmazva tesz az országgal és annak lakóival, amit csak jónak tart. Az ország vagyonát és az EU-ból érkező támogatásokat szétlopják, miközben saját vagyonukat halmozzák fel valamelyik külföldi bank számláján. Nyolc évvel ezelőtt megkapták a lehetőséget arra, hogy valami olyat tegyenek ezzel az országgal, amit soha korábban senki, azonban ezzel ők visszaélve egy maffiarendszert építettek ki, melyet a mai napig nyögünk.

Hogy ennek mégis mi köze van Pécshez? Kezdjünk is bele. 2015 február 11-én a pécsi Morvay Imre Pio atya ételdoboz kezdeményezésével valami megváltozott az országban. A kis zöld, postaládára hajazó dobozka – az irgalmasrendi templom mellett – naponta emberek tucatjainak adott lehetőséget arra, hogy ne éhesen vészeljék át az aznapot. A kezdeményezés – melyben bárki feltölthette a kis zöld dobozt az általa hozott élelmiszerrel, amit a rászorulók a nap bármely órájában arra járva elvihettek – idővel kinőtte magát és országszerte egyre több helyen jelentek meg a Pio atyáéhoz hasonló ételdobozok.

A kezdeményezés híre futótűzként terjedt, ezért egyre többen jelentek meg a kis zöld doboznál, hogy valami betevőt találjanak maguknak. Áprilisra a kezdeményezők úgy gondolták, itt az ideje a váltásnak és az egykori kis postaláda méretű dobot lecserélték egy sokkal nagyobbra. A kereslet egyre nagyobb lett, ezért úgy gondolták ez a helyes döntés, hisz így sokkal több rászorulónak tudnak segíteni. Azonban gyorsan kiderült, hogy hibát követtek el, a nagyobb ládát meglátva ugyanis sokan vérszemet kaptak. Egyre gyakrabban alakultak ki csoportok az étel környékén és a szóváltások is mindennaposakká váltak.

Pio atya időben észlelte a gondot és szigorított a szabályokon. Azt gondolta, ez megoldhatja a problémát, de sajnos nagyot tévedett. Hasonlóan a lomtalanításokkor kialakult csoportosulásokhoz, többen kisajátították az ingyen ételt és csak pénzért cserébe adtak a valóban rászorulók számára. Maffiarendszer alakult ki egy olyan kezdeményezésből, melynek az éhezők megsegítése volt a célja. Viták és veszekedések hangjától zengett a környék szinte napi rendszerességgel, amit sem a környék lakói, sem pedig Pio atya nem volt képes tovább tolerálni.

Az egykor csodás kezdeményezést így kénytelenek voltak egyik napról a másikra megszüntetni. Egy pár fős csoportnak hála több száz, valóban rászoruló ember lesz kénytelen ismét a kukákban guberálva keresni valami ehető falatot. Noha országszerte továbbra is sok helyen él még a kezdeményezés, mégsem feltétlen biztosított azok működése, ugyanis ez a viselkedés sajnos nem Pécs, Budapest, esetleg Debrecen-specifikus. Úgy tűnik, az országban mindig lesznek olyan kis csoportok, akik magukat leleményesnek gondolva bandákba verődve megpróbálják kifosztani azokat, akiket csak tudnak.

A pécsi banda szellemisége tökéletesen megtalálható a mai kormányban is, amely emberek millióinak kárán próbál meggazdagodni. A közvagyont kisajátítva próbálja megalapozni későbbi jövőjét. A fenyegetéstől és elhallgattatástól sem megriadva növeli hatalmát, melyet – úgy hiszi – már senki sem veszélyeztethet. Az amit a lomis maffiózók, vagy az adomány ételt pénzért kínáló hajléktalanok képviselnek nem más, mint az Orbán-kormány programja, amit – mint ahogy azt megígérték – tovább folytatnak.

Pio atyának hatalmában állt véget vetni a kizsákmányolásnak, még ha ezzel több száz valóban rászoruló hajléktalan életét is volt kénytelen megkeseríteni. Nem volt más választása, sajnos nem. A gond akkor van, ha ezeket a kizsákmányoló maffiózókat az ország élére nevezzük ki, ugyanis úgy tűnik, onnan már csak erővel lehet őket eltávolítani. Orbán Viktor és bandája egy ország ételesládáját rabolja ki napi rendszerességgel, amit mi a mai napig tűrünk.