Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A családok éve van. A magasztos hevület jegyében 1300 családot már ki is lakoltattak. Ez nekik szociális kedvezmény, nem lesz rezsiköltségük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Bünti

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Sok szempontot mérlegelve azt javallom kendnek, hogy az idén semmiképpen ne jöjjön haza. Először is 120 millióért mindjárt bebizonyítják az udvari történészek, hogy 1526-ban győztünk Mohácsnál és valószínűleg a trianoni szerződés létét is cáfolják egy füst alatt, mert Horthy unokája muszlim hitű, és az oroszok ki se mentek a paksi öröklakásból. Ezek a kend hazatérési szándékára nézvést nem annyira előnyös tények. Aztán. Nálunk most itthon a családok éve van. A magasztos hevület jegyében már 1300 családot ki is lakoltattak. Ez nekik szociális kedvezmény, nem lesz rezsiköltségük. De ne aggódjon értük, lesz fedél a fejük fölött, mert a keresztényi szeretettől habzó szájjal megalkotott törvény alapján máris börtönbe zárják őket, és ha jól viselkednek, akkor nem csak maguknak, hanem még nekünk is építhetnek börtönt, ha már úgyis ott vannak.

Itthon jövedelem nélküli lenne kend, mi meg egyből „börtönkész” család lennénk. Ráadásul kendnek nincs gyereke. Márpedig a főember kinyilatkozta: akinek nincs gyereke, az megszavazta a Sargentini–jelentést, vagyis hazaáruló!

Na, ezen események miatt kerültem bajba. Vagy nem? A baj az biztos! Lehet, hogy csak véletlenül, fegyelmezetlenül, figyelmetlenségből gondolkodtam? Anyukám már ezerszer a lelkemre kötötte, hogy ne gondolkodjak, mert abból csak bajom származik, de tényleg sokszor észre se veszem. Elképzelhető, hogy ez a SNI-m miatt van? (Ezzel a betűszóval jól belecsaptam a lecsóba; magyarázkodhatok. Írtam már, hogy ilyen erőforrásként tartanak számon?)

Tehát az óvodában én BTM-es voltam. Ez a Beilleszkedés, Tanulás, Magatartás szavak rövidítése és innen fejlődtem SNI szintre iskolás koromra. Ez meg Sajátos Nevelési Igényűt jelent, meg háromszoros normatív támogatást az iskolának. Ez ’17-ben állami iskola esetében 3 x 57.651 Ft. Egyházi iskolánál 3 x 160.000 Ft + amit a kegyurunk jókedvében ád a miénkből maguknak. A mi falunkban csak egyházi iskola van és a hátsó padban a Ricsivel mi testesítettük meg az integrációt, mert ő autista és nemigen néz ki a fejéből, én is elvagyok, ha nem molesztálnak, tehát leltárilag tanulók lennénk, egyébként nem annyira. Úgy kellettünk az iskolának, mint bulémiásnak a szénhidrát (benyelnek bennünket a pénz miatt, de rögtön ki is hánynának, mert nem tudnak velünk mit kezdeni). Tehát azért nem rúgtak ki végül, mert a Ricsivel ketten mi hatan voltunk és így meglett az osztálylétszám és a többieknek nem kellett a szomszéd faluba járni, meg a Klárika tanító nénit a nyugdíj előtt két évvel elbocsájtani.

Persze ettől még én itthon nem lennék telefonelvonással súlyosbított tartós büntetésben. Hanem megkísértettem a sorsot! A jó szándékommal kezdődött. Elég morcosan jött be a tisztelendő úr a hittanra. Gondoltam, felvidítom. A téma adott. A felnőttek szeretnek eldicsekedni a gyerekeikkel. Mivel nyár óta importmagyar papunk van, a gyerekei után érdeklődtem, feltételezve, hogy legalább egy gyereke biztos van, mert Horvátországból csak nem vásárol be Sargentini-jelentésre szavazó, hazaáruló, gyermektelen katolikus papot a Püspöki konferencia a magyar adófizetők pénzén.

Mit mondjak? Elég időigényes ismeretterjesztést kaptam anyutól, amikor kisírt szemmel hazajött az iskolából. Az volt a rám vonatkozó lényeg, hogy a számat evésre használjam. És valami olyasmi, hogy a katolikus papok másképpen szaporodnak, de ez nagyon körmönfont szöveg volt, és már nem is tudtam figyelni, mert szegény anyu nagyon ki volt akadva, és nehéz is volt neki, hogy mit is mondjon, és ráhagytam mindent mintha érteném, mert így legalább ő megnyugszik azzal, hogy jól kibeszéli magát.

Tetézve a bajt, vesztemre az iskolában kiéleződött az osztályharc! Az a mocsok Pupák, aki mindig mindenkivel szívózik, mert az apja egy nagykutya kopasz csicskása, és folyamatosan mindig kimossák a trutyiból – nekem meg novemberben már új ellenőrzőm szokott lenni lány létemre –, rászállt a Ricsire. Folyton piszkálta, alázta. Meg is verhettem volna érte. Erősebb vagyok, de nem vagyok az erőszak híve. Gondoltam cseppfertőzéssel adok neki némi empátiát a magaméból: leköptem! Takarosan. Szembe. Ő nem látott, viszont a Klári néni igen. Csak azt látta, hogy én leköptem azt a görényt. Na, így jött össze a halmazati, egy hét alatt egy hónap bünti! Szigorított.

A nagyit, meg a tatát sajnálom. Látom, hogy sajnálnak engemet. De nem tehetnek semmit. Apu kiszabta, ámen! A lökött testvérem meg röhög, de azért a laptopján amint látja, csak írhatok kendnek, végül is alapjában véve, meg egyébként is csak a testvérem, még ha fiú is, tehát nem teljesen normális.

Tessék engem sajnálni és erősen szurkolni nekem, hogy mielőbb nyugdíjas legyek, mert a tata felvilágosított engem, hogy miért jó az öregkor. Azt mondta a tata, hogy: „A hajlott korom miatt rosszul látok, rosszul hallok, ezért engem már nem zavar annyira a valóság.”

Kend meg pláne szerencsés, mert nem csak öreg, hanem itt sincs! Maradjon is kend ott, sőt pláne jó egészségben is.

Bütyökfalva, 2018. szeptember 20.

Mirtill

P.S: Majd elfelejtettem, pedig kendnek fontos. Inkvizíciós gyakorlattal rendelkező palotaszolga markában fog működni az Index, üzeni a nagyi. Egyelőre még csak a felvilágosodást fikázza, meg a keresztényeket üldözi a kereszténydemokrácia és a vele szövetséges egyházak. Könyvégetés nincs, igazi könyv se nagyon elérhető áron, csak propaganda dögivel, könyvvásárló alig, mert az olvasni tudás képességét az illiberális társadalmi folyamat kiölte az alattvalókból, az uralkodóknak meg nem is volt.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.