Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Ítélet: Bűnös

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Mert nem minden fehér, vagy fekete”. A Szalonna szerkesztősége ezekkel a szavakkal vezette fel a legutóbbi cikkemet. Valóban nem az.

Széltében-hosszában tele minden felület a két egykori sportolóval, akik feltételezések szerint hónapokon át (szexuálisan) zaklattak egy 11 éves kislányt. Mikor láttam az emberek reakcióit és azt is, hogy Bayer Zsolt is véleményt mondott a dologról – akinek van, gyomra olvassa el -, akkor úgy éreztem, megette a fene ezt az írásomat. Leírom miért.

Az a helyzet, hogy Bayer Zsolt állást foglalt. A lehető legundorítóbb módon, áldozathibáztatással, a lány ügyvédjének szidalmazásával. Írása végén természetesen megemlékezik arról is, hogy ő bizony a sportolókkal „van” és egyértelmű, hogy a gyerek a bűnös. Elmondom, szerintem ez miért is nagy baj. A Sargentini-jelentés megszavazása után, az évek óta fortyogó gyűlölet tüzét még jobban megrakták. Ennek a tűznek a fényében sokkal jobban láthatjuk, hogy milyenek az emberek. Nem láttam Fidesz-hívők reakcióit, de sajnos el tudom képzelni, hogy mennyire egyetértenek Bayer Zsolttal. Mit számít, hogy ki az áldozat. Az is nyilvánvaló, hogy Bayer nem olvasta, vagy hallotta Bakondi György kijelentését azzal kapcsolatban, hogy a keresztény és az iszlám kultúra másképp viszonyul a nők tiszteletéhez. Mennyivel másképp? Látva Bayer kijelentéseit, azt kell, mondjam, ezek szerint ő semmivel sem különb, mint az Iszlám Állam egyik elborult agyú katonája, aki tárgyként kezeli a nőket.

Viszont látom a másik oldalt. Dühöngenek. Mondják: nem lesz semmi ebből, mert nem „migránsok” a vélt elkövetők, sőt, már foggal, körömmel védik is őket. Kiállnak a kislány mellett, gyalázzák a két sportolót. Stílusban, mondanivalóban ugyanolyan alpáriak, mint Bayer Zsolt. Megint azt kell, mondjam, hogy a két oldal (kormánypárti-ellenzéki) kommunikációs stílusa teljesen egyforma. Feltételezésre, gyalázkodásra, kicsinyességre, a másik sárba tiprására törekszik. Mindkét oldal saját szájíze szerint hagy ki tényeket, kitalációval, feltételezésekkel pótolja a lyukakat, míg végül megszületik az ítélet: Bűnös.

Évek óta gyűlöletben élünk. Aki nyitott szemmel, és elmével jár, az mind jól tudja, hogy ez egy mesterségesen szított, zseniálisan vezényelt, irányított gyűlölet.  Erről szól ez az ügy is. Bayer nem azért írta ezt a cikket, mert neki oly nagy barátai lennének ezek a sportolók, vagy, mert egyetértene azzal, hogy a történet nem igaz. Ő pusztán megtette, amiért megfizetik. Tovább hevíti azt a bizonyos tüzet. Kétségem sincs a felől, hogy ha bűnös az a két ember, Bayer lesz az első, aki krokodilkönnyeket hullajtva telesírja a blogját, hogy mennyire csalódott és különben is, ez a korábbi „ballibsi” kormány bűne, vagy csak egyszerűen elsunnyogja az egészet, elfelejtve „kikkel is volt”. Ez az egész botrány nem más, mint eszköz a kormány kezében. Őket nem érdekli sem a kislány, sem a sportolók. Jelenleg hasznosak, más nem számít. Az, hogy tönkre megy egy, kettő, vagy három élet, az mellékes, hiszen már ezreket tettek tönkre. A hatalomért bármit, és mindent.

Az elmúlt napok keményen bekevertek Orbán (európai) hatalmi törekvéseinek. „Brüsszel” (gesundheit) péniszt rajzolt a jól megírt forgatókönyv közepébe. Ő és gerinctelen csatlósai ordas nagy hazugságokkal, csúsztatásokkal hergeli a híveit, és az ellenségeit. Az előbbi elhiszi, az utóbbi dühöng. Mindkét oldal elveszti a józan eszét. Nekünk, ellenzékieknek, akarom mondani folyamatos „hazaárulóknak”, tudomásul kell venni, hogy az NMR (Nemzeti Marionett Rendőrség), és  a hamarosan NMB (Nemzeti Marionett Bíróság), azt teszi, amit fentről parancsolnak. Ha kell, bűnös lesz a két sportoló, ha kell, ártatlan. Amit a hatalom megtartása kíván. Most azt kívánja, hogy „ártatlanok” legyenek, és az áldozat legyen a „bűnös”. Ne feledjük, Toroczkai is addig volt bűnös, míg arra volt szükség. Most már kellenek a szélsőséges eszméi. Most kellenek igazán. Emlékszünk-e még Németh „Rezsidémon” Szilárd azon kijelentésére, hogy a Kálvin téri aluljáróban megvert nő ügye csak egy „nyavalyás provokáció”? Ott is heves migránsozás közepette ütötte a nőt B. Róbert. Véletlen ügy volt, használták, majd eldobták, mint egy szaros pelenkát.

Mindenki szeret pálcát törni más felett, csak önmaga felett nem. Kiengedni a gőzt, ítélkezni, jól megmondani a frankót. Senki sem veszi tudomásul, hogy ezzel is csak a kormányt segíti. A gyűlölet, harag, széthúzás, acsarkodás édes nektár a kormányunk számára. Amikor kell, maguk elé terelik a híveiket, akik önként, dagadó kebellel állnak majd sorfalat. S teljesen mindegy lesz, ki adja az első pofont, az egy mocskos hazaáruló lesz. A lényeg, hogy kikapja tőlük az elsőt. Egy szegény nyugdíjas néni/bácsi, egy büszke építő Európaival várandós asszony, vagy éppen a nemzet tollforgatója, ki „soha a légynek nem ártott”.

Ítélet kell? Mondok. Bűnösök vagyunk, hogy hagytuk idáig fajulni, bűnösök vagyunk, hogy hagyjuk tovább fajulni. S bűnösök vagyunk abban, hogy jó embereket hagyunk magukra, és egy „respect” képpel támogatjuk. Ne kérdezzük már meg, hogy mi legyen, meg mit csináljunk. Az elmúlt években ezekre a kérdésekre mindenki megkapta a választ.

Az ártatlanság vélelme megilleti a két sportolót is. Ennyi és semmi több. Nekem nem áll jogomban elítélni ezt a két embert, mint ahogy Bayernek sincs (sem lenne) joga felmenteni őket.

Singing Jungle