Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem a tufákat célozták, hanem azokat vonzották

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen, mostanában a Sargentini-jelentés elfogadása a legfontosabb történés. Azon kívül persze, hogy Balog Zoltán volt emberminiszter lemond a mandátumáról, mert visszahívta őt az egyház, vagy a gyülekezet, ezt nem értem pontosan, ámde nem is érdekel. Mintha kezdenének elszivárogni az elvtársak, nem? Jut eszembe, Lázár János vajon jól van? Ezzel letudtam Balog Zoltán búcsúztatását, nézzük a tegnapi EP szavazás utóhatását a pártmunkások szorgos csoportjában. Ezen belül is egy kiscsoportos teljesítménye ragadott magával annyira, hogy nem tudok szó nélkül elmenni a produkció mellett. Igaz, nem is akarok. Nyolcaskánál szorgoskodó betanított segédmunkás szerintem még soha nem tudott ilyen feneketlenül mély betekintést adni a fideszes salakmédia működésébe. Bár sok újdonság nincs a dologban, a pártmédia pontosan leképezi magának a kormánynak a működését.

Nem gyakran mondok ilyet, de most igen. Mindenki fogja be az orrát, nagy levegő és tessék megnézni ezt a mocsári lényt. Nézés közben ne feledje senki, hogy ez a figura a mi befizetett adónkból kapja a fizetését. Amit még ennél is jobban érdemes észben tartani: akaratán kívül ugyan, de nyolcaska precízen bemutatta az Orbán Viktor köré tömörült érdekszövetség tagjainak szellemi és erkölcsi nívóját, valamint a banda vitakultúrájának kikezdhetetlen színvonalát. Mindezt rövid néhány percben sikerült kivitelezni, ami nem kis teljesítmény, lássuk be. Tehát a műremek:

Csomó frusztrált, zavaros identitású EP-képviselő szavazta meg Sargentini irományát

Nincs is annál szebb, mint amikor érvként kezdik használni valaki külső adottságait. Az, hogy ez a szerencsétlen jószág, aki mindezt kamerába mondja ráadásként súlyosan (a perelhetőség határán messze túl) szexista, becsületsértő kijelentéseket tesz, már szinte mellékes. Azonban jól megmutatja a kormány szellemi színvonalát és vitakultúráját. Sokáig azt gondoltam, az egyszerűagyúakat célozták meg, azért butították le a kommunikációjukat. Hát egy fenét. Ezek ilyen primitív barmok. Egytől egyig. Nem a tufákat célozták, hanem azokat vonzották.

Nézzük, miről beszélek. A Sargentini-jelentés a magyar kormány áldozatos demokráciaromboló munkálkodásáról, a magyarok kirablásáról, elnyomásáról szól nagy vonalakban. A mocsármédia első körben igyekezett úgy beállítani az egészet – természetesen Orbán közvetlen udvartartásával egyetemben -, mintha a migrációról szólna. De mivel nem arról szólt, második körben az jött, hogy a magyar embereket támadják. Na, ez se nagyon jött be, miután igen konkrétan megfogalmazta mindenki az EP-ben, hogy miről is van szó. Az Orbánba szerelmes országlakóknak mindegy, nekik bármit lehet mondani és bármit el is hisznek, a vitát és a szavazást pedig garantáltan nem nézték, legfeljebb azt a szép csokor hazugságot, amit a közpénzmédia eléjük hányt. Mindenki más meggyőzése lett volna a cél, de nem sikerült elhitetni, hogy Orbán Viktor egy hős, egy félisten, akinek kidolgozott felsőtestén pattanásig feszülnek az izmok, ahogy minden erejével értünk küzd a hétfejű Brüsszel ellen, ami mostanában Strasbourgban van. Odáig jutott, mert ezek szerint nem sikerült megállítani.

Miután a Habony-Rogán álompáros és kommunikációs gurupár stratégiája belefulladt a saját mocskába, új sztár mászott elő a bugyogó fekáliából. Az eredményt a fentebbi linken csodálhatjuk meg. A legújabb érvrendszer a magyarországi korrupciót, a jogállam felszámolását, a demokrácia eltaposását számon kérő európai politikusokkal szemben: hülye frizurája van, kövér, nem egyenletes a fogazata, nő (!), takarítónő (!!), hosszú a haja, szakálla van. Hát ezzel már nehéz vitába szállni, kétségtelen. Mert az ember nem vitázik azzal, amit egy egyszerű vízöblítéssel el tud tüntetni.

Végezetül a keresztes költő mai művéből idéznék ide néhány sort:

Nekünk ennyit kell tudnunk és megértenünk ebből az egészből. És bő fél év múlva eltakaríthatjuk ezt az összes becstelen gazembert az EU intézményeiből, helyreállíthatjuk a demokráciát, és barátainkkal szövetségben létrehozhatjuk a következő EU-parlament legnagyobb frakcióját is. A normálisok frakcióját. Arra van most a legnagyobb igény.

Értem. Tehát a nyolcaska legostobább betanított munkása meggyengíti az EP-t az irónia éles kardjával, a kristálytiszta logikával előadott érvrendszerével, majd Bayer Zsolt belovagol az EP-be (a hátán Orbán Viktorral) és megalapítják ők a normálisok frakcióját.

Ha csak úgy nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.