Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mea culpa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Naiv voltam, bocsánat. Mint egy elsőbálozó lányka, mentségem nincs. Legkiválóbb állandó opponenseim, az öcsém és Gábor Johann felhívták a figyelmemet, hogy az általam hatályosnak mondott 1986. évi II. törvény 2011. január 1. óta hatályon kívül helyeztetett. Volt egy ügyem (mint igazságügyi szakértőnek), amiben hivatkoztam a nevezett törvényre, akkor utánanéztem, még működött. Ez nyilván 2010. előtt lehetett. Most anélkül, hogy utánanézek, tudhattam volna, ez a jelenleg uralkodó bűnbanda nem hagy meg egy olyan törvényhelyet, ahol esetleg megfoghatók – még akkor sem, ha nyilvánvaló, ezzel a lehetőséggel úgy sem fog élni senki.

Megnéztem ezt a „médiatörvény” elnevezésű förtelmet, mindjárt mondom, miért. Csak a ceterum censeo nélkül nem léphetünk tovább: kártékony, ostoba, a tömegtájékoztatásban dolgozók bambaságának és totális impotenciájának a terméke, egy többé kevésbé értelmes társadalmi berendezkedés esetleges eljövetelekor nyomban azután megsemmisítendő, hogy a csúti gazembert és tettestársait a megfelelő eljárásban részesítettük, úgymint a tényleges életfogytiglannal együtt járó teljes vagyonelkobzás.

Új szempontom támadt különben a förtelem elolvasása után: ha Kosztolányi szerkesztési szabályai szerint járunk el, és kihúzzuk a szövegből a fölöslegeset, a cím sem marad meg. Különben azért néztem át ezt az istállóalomnak is használhatatlan betűgyűjteményt, mert Gábor Johann idéz belőle, amiért nem lehetek eléggé hálás. Ő kiszúrta ugyanis azokat a részeket, amiket a kormánypártnak eufemizált galeri benne felejtett.

Tudom, mégegyszer beismerem, naiv vagyok, de még mindig nem hiszem el a saját tételemet, miszerint itt vagy vér fog folyni, vagy megszűnik az ország, ezt a beteg fiókdiktátort másképp nem lehet eltávolítani. Szóval azt akarom mondani (folyamatosan ezt teszem, különböző variációkban), hogy azért meg kell próbálni. Ha nincs egyértelmű, élő paragrafus, akkor a Gábor Johann által idézett részek (Kolozsvári Szalonna – Az alattvalóságról, 4. hozzászólás – szeptember 9.), azaz a „médiatörvényben” fellelhető paragrafusok alapján indítson végre pert vagy egy szerkesztőség vagy egy aktív újságíró, aztán még egyet és még egyet, perek sorozatát, amivel meg lehet szorongatni a csúti primitív bandáját, egy közepes képességű ügyvéd is sarokba tudja szorítani ezt az ostoba bűnszövetkezetet. Az említett paragrafusokat kívánságra kiegészítem, még abban is segítek, honnan érdemes indítani. Egyszóval mégegyszer: bocsánat a felületességért.

„Ezek itt fent az 1986. évi II. törvény paragrafusai, a törvény a mai napig hatályos”
Sajnos nem így van, mivel e törvényt 2011. I. 1-jétől hatályon kívül helyezte a 2010. évi CLXXXV. törvény, ami „médiatörvény”-ként ismert, vagy inkább „híresült el”.
Nem untatnám az olvasókat az új törvény indokoltságával, főként nem a benne rejlő „aknákkal”, hanem ezektől függetlenül – teljesen önkényesen – én is kiragadnék ez utóbbi törvényből egy kicsiny részletet:

„83. § (1) A közszolgálati médiaszolgáltatás célja:
….
d) * az alkotmányos jogoknak, a törvényes rend alapértékeinek és a demokratikus társadalmi rend szabályainak megismertetése, támogatása,

m) kiegyensúlyozott, pontos, alapos, tárgyilagos és felelős hírszolgáltatás, valamint tájékoztatás,
….
n) az egyes eltérő vélemények ütköztetése, a közösség ügyeivel kapcsolatos viták lefolytatása, a megbízható tájékoztatáson alapuló, szabad véleményalkotáshoz való hozzájárulás…”

A cikkben foglaltakkal természetesen messzemenőkig egyetértek. (Gábor Johann)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.