Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor és a vetemedés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi soha nem vetemednénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk.

Egy mondat, mely szinte minden, még gondolkodni képes magyar embernél kiverte a biztosítékot. Orbán Viktornál – aki a fenti sorok gazdája – senki nem tett többet e hazában azért, hogy elhallgattassa mindazokat, akik vele nem értenek egyet. Lehetne itt persze a Fideszről, esetleg a kormányról beszélni, mégsem teszem, hisz elég egyértelműen kiderült már, hogy egy újság beszántáshoz, vagy egy csatorna bedarálásához Orbán Viktor parancsa szükséges. Végső soron ő az, aki meghozza a döntés, így ezzel ő élet és halál ura ma Magyarországon.

Orbán Viktor annyi alkalommal hallgattatta már el a vele egyet nem értőket, hogy még felsorolni is nehéz lenne. Újságok és tv csatornák sora volt kénytelen bezárni, mert olyat hoztak le, ami nem tetszett a nagyfőnöknek. Civil szervezetek voltak kénytelen lehúzni a rolót, mert tevékenységük nem tetszett Orbán Viktornak. Orbán Viktor hazugsága persze nem újdonság, talán még maguk az EP tagok is tisztában voltak azzal, hogy Magyarország miniszterelnöke hülyére veszi az ott megjelent képviselők százait.

Orbán Viktor hatalma pont abból származik – legalábbis egy jó nagy része biztosan –, hogy eltiporja azokat, akik ellentmondanak neki. Akik nem fogadják el az általa megszabott feltételeket, azoknak boldog karácsonyt. Búcsút mondhatnak az addig gazdaságos vállalkozásuknak, földjeiknek, esetleg kocsmájuknak. Ha valami megtetszik a hatalom birtoklóinak, azt megszerzik bármi áron. Azokat pedig, akik nem hódolnak be, teljesen tönkreteszik. Lejáratják, ellehetetlenítik, majd elhallgattatják.

Volt nekünk egy több mint fél évszázados múlttal rendelkező Népszabadságunk, amit Orbán Viktor egyik napról a másikra kicsinált. Volt, nincs. Az ország legolvasottabb hírportálja az Origo kapóra jött a hatalomnak, őket nem beszántották, inkább káderekkel töltötték fel. Az egykor neves és színvonalas újság hetek alatt vált a kormánysajtó szócsövévé. A köztévé az Orbán-kormány uralkodása idején elvesztette köz jellegét, így noha el nem hallgatott végleg, a valóságot mégis elhallgatja szavazópolgárok millió elől.

A Tv2 hasonló sorsra jutott, amikor is kormánypárti televíziót faragtak belőle. A valóságot elferdítették, az igazságot pedig elhallgatják. És még bőven a lista elején tartunk. Civil szervezetek tucatjai ellen küzdenek a mai napig, időközben több olyan törvénymódosítást is eszközölve, melynek nincs is más célja, mint ezen szervezetek végleges elhallgattatása. A CEU-nak is többek között azért ment neki a kormány – és próbálja meg ellehetetleníteni magyarországi működését – mert az nem ért egyet a kormány politikájával.

Egyszerűen mindent és mindenkit elhallgattatnak, aki nem áll be a sorba, ezzel megfélemlítve azokat, akik a későbbiekben esetleg megpróbálnának ellenállni. Ezzel Orbán pontosan tisztában van, ezért is nyúl ehhez a módszerhez lassan már heti szinten. Az alaptörvény sokszori átírásával már törvényi korlátja sincs annak, hogy azt szüntessen meg, amit csak akar. Politikai pártokat lehetetlenít el, állami intézmények bevonásával. A rendőrséget, valamint a nyomozóhatóságokat használja sokszor saját céljai eléréséhez. Orbán Viktor elhallgattatta a még független vidéki rádió és tv csatornákat, ellehetetlenítette a számára kellemetlen tevékenységet folytató civil szervezetek tucatjait, valamint az erőszakszervezeteket fegyverként használva megfélemlíti a lázadni készülőket.

Hogy minden szó hazugság lenne? Fake news? Végül nézzük – a keretes szerkezet jegyében –  mit mondott maga Orbán Viktor március 15-i beszédében, egy hónappal a választások előtt:

A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi, politikai és jogi elégtételt is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.